Hekans underholdende drømmer!

superhero character
Licensed from: vector1st / yayimages.com

Jeg har alltid likt å drømme meg bort, hvor jeg setter meg selv i ulike, umulige scenarioer. Dette har vært svært underholdende og avslappende, men det har også vært noe jeg har gjort for å ikke tenke på min egen fremtid. For hvor mye mer underholdene er det ikke å se for seg deg selv med magiske krefter, hvor du med en elegant (og siden jeg er alene gjør jeg samme bevegelse mens jeg skriver) løft av hånden kan løfte opp ting som jeg ser rundt meg. På lørdag for eksempel, så gikk jeg til noen venner, og gikk forbi en barnehage. Bak gjerde lå det noe søppel og automatisk så jeg for meg (mens jeg løftet på hånden) hvordan søppelet ble løftet opp og kom til meg slik at jeg kunne kaste det. Disse drømmene går av seg selv. 

I disse dagdrømmene, som kan være enten her på jorden, eller i helt andre verdener, Middel Earth, Narnia, Harry Potter-verdenen e.l., opplever jeg det utroligste, lærer magi, og kommer tilbake til livet mitt som en ekstra-ordinær person. For det er vel det jeg alltid har drømt om å være. Ekstra-ordinær. 

Og jeg har begynt å innse at det at jeg drømmer så mye, gjør meg ekstraordinær på min måte. Men nå prøver jeg å snu drømmene mine til hva jeg ønsker "å bli når jeg blir stor". Det betyr at det ikke er noe magisk (litt kjedeligere med en gang), det må bygge på noe jeg er god til. Jeg kan for eksempel ikke vinne Idol, eller hoppe jorden rundt på ski, det må være en måte å tjene penger på (uten å vinne Euro-lotto, som jeg aldri spiller allikevel), det må være variert (for min egen del) og det må løse et problem som jeg ser.

I mange år så var de tre første 'unntakene' vanskelig å ikke ta med i drømmen. For det er så mye gøyere å se for seg hvordan ting vil være om/når man vinner 200 millioner kr. Jeg kommer aldri til å vinne, jeg spiller ikke annet enn pantelotteriet, men det er morsomt å fordele de teoretiske pengene.

Men jeg har innsett at det er ganske gøy å drømme om fremtiden også, realistisk. Og det er så mange veier å gå, når man har flere drømmer. Å jobbe på museum, eie eget turist-bedrift, Idè-konsulent (tror ikke det finnes, enda...), Forfatter (om økonomi og/eller barnelitteratur), spokesperson som privatøkonomi, rådgiver, drive eget Bed and breakfast, utbygger, selger av smarte-møbler for små rom. Mulighetene er mange og for å finne ut hva som er mitt, så må jeg bare begynne å prøve en plass.

Forfatter for eksempel, krever litt øvelse. Derfor skriver jeg bloggen her, for å øve på å sette ord på ting. Bloggen er også et ledd i å prøve å sette ord på fancy råd, på en konkret og forståelig måte.

Jeg søkte i vår på sommerjobb på museum, men ble nok ikke tatt med i vurderingen siden jeg har fulltidsjobb 'ved siden av', og derfor ikke kunne jobbe hverdager på dagtid.

Mens jeg lete etter leilighet, prøvde jeg selvfølgelig å se etter noe med to soverom, og jeg så for meg at dersom jeg ikke fikk leid ut det andre rommet så kunne jeg prøve meg med Air-BnB, men det må jeg rett og slett vente med. Turisme er jeg litt innom hver uke, men der ser jeg litt på hvilke behov som enda ikke er dekket. Det er noe som kanskje kommer i fremtiden.

Så drømmer er ganske spennende, men det har tatt noen år før jeg har turt å drømme konstruktivt.

Så nå utfordrer jeg deg: Hvilken drøm har du hatt, som du nesten ikke tørr å si til deg selv en gang? Hva er den største, mest usannsynlige drømmen du noen gang har hatt? Hvor hva dømmer du om å bli? Det er aldri for sent, og de er hekkans underholdene. Skriv ned for deg selv, eller enda bedre, skriv ned hos meg! Første steg på veien er å dele med andre! 

#drømmejobb #jobb #fremtid #Livsstil #Drømmer #fantasi #lottomillionær #lotto #Superhelt #Ekstraordinær #Idol #Skihopp #Forfatter #blogg #AirBnB #turisme #Økonomi

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer