Vinn og tap uke 23, daglig påminnerAv og til er det vanskelig å komme på hvorfor jeg hver uke legger ut et innlegg hvor jeg prøver å evaluere mine økonomiske vinn og tap hver uke. For det er ikke så veldig interessant alltid. Jeg ser og leser andre som legger ut sine ting hver uke, og de har alltid hatt enten større tap eller større vinn enn jeg har. Det har på en måte vært 'vanskeligere' for dem enn det er for meg. Hvordan skal jeg skrive om en vinn eller tap, når jeg nesten ikke bruker penger? Og de pengene jeg bruker er hovedsakelig i fra lommepengepotten, så jeg kan egentlig bare rapportere at "Jeg har igjen brukt litt mindre penger enn jeg har planlagt, men jeg kunne egentlig ha brukt mindre enn det". 1. det er ikke interessant og 2. poenget er jo ikke at jeg ALDRI skal bruke penger. 

Jeg vet ikke hvorfor dere som leser meg, også leser dette innlegget, men jeg har i hvert fall kommet på hvorfor jeg fortsatt ønsker å skrive det. Når man er på den stien hvor man jobber med å få kontroll på økonomien, når man har satt et mål om å betale ned så mye som mulig på lånet, så må man minne seg selv på det hver dag. Jeg må hver dag tenke på at jeg skal passe på pengene mine bedre, jeg skal være bevist. Det har vært perioder hvor jeg har vært mer ubevisst og plutselig gjort noen mer ukloke innkjøp, hovedsakelig til leiligheten.  Med å skrive dette hver uke, må jeg faktisk rapportere til noen hvordan det har gått, og hvordan jeg har brukt pengene. Så får det bare bli litt kortere innlegg hver uke. 

Denne uka, som jeg sier begynte på tirsdagen, siden mandag enda var pinse, ble en annerledes dag. Midt på natten ringte nemlig alarmtelefonen til Hjelpekorpset, og selv om jeg ikke var i form til å være på søk midt på natten, ringte jeg til jobb og fikk tatt meg en fridag for å delta på søk. Dette er økonomisk et tap, for jeg mister en dag med lønn men i sjelen gjorde det godt å kunne gå på skikkelig søk igjen etter flere måneder med avsluttet søk før vi kommer igang. Så mentalt og emosjonelt så var det en vinn. + Når et søk varer hele dagen har vi rett til mat, så jeg fikk Pizza før jeg dro hjem. 

Ellers har jeg jobbet, jobbet, jobbet resten av uka og helgen nå. I helgen nå har jeg brukt en del lommepenger, "fordi jeg fortjener det", fordi jeg var sulten og tørst, og fordi jeg ikke var hjemme enda. 

Niesen og nevøen min feiret bursdagene sine, og jeg 'sparte penger' på det også. Det vil si at niesen min fikk en gave jeg kjøpte til henne for 4 år siden, men som hun var litt for ung til å få den gangen. Nevøen min skal til Kongeparken med meg, det er en felles jul og burdagsgave. For to år siden tok jeg niesen min, og da oppdaget jeg at det var en dyr fornøyelse, så nevøen min får det rett og slett som både jul og bursdag. Derfor er det penger jeg ikke har brukt enda, men som skal brukes, og det bli dyrt!! Inngang for to av oss er nesten 800 kr. Så er det mat ved siden av. Men det vil gi han og meg en mulighet til å ha tante-nevøtid, noe vi aldri har gjort, bare han og jeg. Det skal bli gøy!

Alt i alt ligger nok denne ganske bra ann. Jeg har ikke tjent noe ekstra, selv om jeg jobbet lørdag og søndag, pga mandag og tirsdag. 

Håper dere alle har en god uke, med mange gode økonomiske valg.

#økonomi #vinnogtap #leteaksjon #sommerjobb #pinse #kongeparken #bursdag #barnebursdag #gave #penger #spare #lommepenger #bloggmag.no #blogg.no

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer