Mine "Rette" Ting for å få energi

Endless Maze
Licensed from: 3DSguru / yayimages.com

Jeg var en smule demotivert på fredag så jeg satte meg selv litt i tenkeboksen for å finne ut hva det er som er mine "rette" ting. Dette kommer fra uttrykket, "Det er ikke hva du gjør som brenner deg ut, det er at du ikke gjør nok av den "rette" tingen. Dette uttrykket kom jeg på mens jeg skrev fredagens innlegg

Jeg fant ut at jeg måtte 1. finne min Hvorfor, altså motivasjonen jeg hadde når jeg sa ja til alle jobbene mine, og 2. finne ut hva min rette ting er, som gir meg energi og en luftepause. 

Heldigvis for meg kom litt av motivasjonen allerede på vei til bussen. 

Det er en stund siden jeg hørte på en lydbok, den forrige ble jeg ferdig med for halvannen uke siden, men den var ikke like motiverende som andre bøker jeg har hørt på. Jeg har kjøpt en ny bok, så jeg satte på den. BOFF! Til og med før bussen kom, surret ideene i hodet mitt. I det siste halve måneden, så har jeg ikke hatt så mange ideer som jeg pleier. En av drømmejobbene mine, som dessverre ikke finnes (regner jeg med), er å være et ide menneske. Dvs noen som kommer på fantastiske ideer, som ANDRE gjør en realitet. Så kan jeg fortsette å komme på nye fantastiske ideer. Jeg har som regel flere ideer om dagen, så når jeg har gått en halv måned, uten å drømme opp nye ting, så er det uvant for meg. Jeg innså litt på fredag, og tanken ble moden nå i helgen, at jeg må drømme for å trives. Jeg må ha 50 ideer, hvor av 1 gjør jeg noe med. Jeg må fantasere om å drive en gård som samtidig er et besøkssenter som det alltid er fullt på, og jeg ikke må markedsføre noe mer enn et skilt. Jeg må drømme om turistinformasjonsbussen jeg kan sette istand, og kjøre dit turistene er. Det holder hodet mitt i gang. Min rette ting, er å gi meg selv inspirasjon til å drømme fantastiske, fantasifulle drømmer, og kanskje kan NOE en eller annen gang, bli en realitet. Og mye av inspirasjonen min får jeg fra lydbøker. Så det er det første jeg skal gjøre. Passe på å gi meg selv tid til å høre på Lydbøker. Den jeg kjøpe i forrige uke var "Entreleadership" av Dave Ramsay. 

Så var det å finne min Hvorfor. 

Jeg tenkte først å gå igjennom alle jobbene her, men mens jeg lett kan dele mine personlige ting, så syns jeg det blir feil å dele ting om jobben min, da dette ikke bare reflektere meg lengre. Men her er en oppsummering på hvorfor jeg jobber de 3-4 jobbene jeg gjør.

  1. Det er tryggere for meg å ha flere ben å stå på, flere inntektskilder
  2. Jeg får en større variasjon om dagene mine
  3. Høyere inntekt
  4. Mer erfaring, som gir en selvutvikling
  5. Lederansvar og administrasjon
  6. Det er bare en kort periode
  7. Jeg får en kombinasjon av mine styrker på ulike jobber. Både det å snakke og veilede, samt administrasjon og kontor
  8. Jeg er nyttig og folk har behov for meg 
  9. Mange utfordringer, mye å lære
  10. Jeg må faktisk si nei til noe, dersom jeg skal jobbe mindre ;-p 

Hva er din rette ting? Hva gjør du når du får mer energi? Og dersom du ikke gjør det nok, hva må du gjøre for å få mer av denne tingen i livet ditt? 

#lydbok #drømme #fantasere #leke #hvorfor #motivasjon #lære #fantasi #drøm #jobb #sommerjobb #ekstrajobb #bok #rettting #pause #hvile #slappav #yrke

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer