Fokus!

Composite image of clocks
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Her dere merket hvor dårlige vi er blitt til å jobbe fokusert? Jeg er i hvert fall dårlig til det! Jeg liker å høre på diverse mens jeg jobber, dersom jeg er med venner og telefoen piper, så avbryter jeg for å se på melding/mail. Jeg sjekker mobilen konstant, ser hva klokka er, innser at jeg ikke så på klokka, bare på mobilen, og må se på mobilen igjen for å se på klokka. 

Dette er i hvert fall noe jeg prøver å jobbe med, å klare å skrive et helt innlegg på bloggen for eksempel, uten å ville se eller sjekke en Youtube video. Nå kjemper jeg virkelig om å ikke sjekke om det har kommet ut en ny video fra noen av de kanalene jeg abonnerer på. 

Til og med når jeg ser på TV så "multi-tasker" jeg. En av de store mytene i samfunnet tror jeg. "Multitaske" er det de som klarer å velge hvilken oppgaver de blander som får til. For som jeg har oppdaget, det er umulig å skrive en melding samtidig som man snakker med noen. Man kan ikke høre og forstå på hva noen sier, mens man skriver på noe helt annet. Man kan ikke oversett en tekst, mens man hører på hva noen andre snakker om. Multitasker man med dette, gjør man bare to dårlige jobber! 

Jeg har hørt at det tar 20 minutter med fokusert arbeid, for å komme inn i den mest effektive arbeidsmodus for en oppgave. Hvor lenge er det siden du satt å jobbet med noe i over 20 minutter uten å forstyrre deg selv med noe? Jeg har ikke sett på klokka, men jeg føler at 20 min er ganske lenge, så jeg tror det er en stund siden. Dette avhenger jo selvfølgelig av arbeidet man jobber med. Selv klarer jeg best å jobbe fokusert når jeg jobber under tidspress, men det er ikke mulig å utsette alle prosjekter frem til det haster! Det er ikke så sunt for meg heller, da jeg sover dårligere i angsten. 

Nei, så det å jobbe mer fokusert er absolutt noe jeg må jobbe med. Har du noen tips? 

#Jobb #Fokus #multitaske #konsentrasjon #skippertak #tips 

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer