Uke 24 Vinn og tap. Konsert, fest og jobb


Jeg blir bare mer og mer glad for at jeg bestemte meg for å kun skrive fem innlegg i uka, og ha fri i helgene. Hvis ikke hadde jeg sittet her med klump i magen fordi jeg ikke har lagt ut noen innlegg i helgen. Denne helgen har jeg rett og slett ikke hatt tid! 

For vi kan konkludere med en ting ganske raskt. Selv om det er viktig for meg å fortsette å skrive, så er livet også viktig. Og akkurat nå bruker jeg så mye tid på jobb og avsluttning på vårsesongen med Røde Kors, at jeg nesten ikke har tid til familie og venner. I helgen klarte jeg å presse inn totalt 5 timer med de nærmeste vennene mine, som er som familie. Ellers har jeg jobbet og sovet. 

Jeg kan i hvert fall si at dette har vært en inntektsbringende helg, med jobb både på lørdag og søndag. Søndag var jeg på begge sommer/deltidsjobben mine. Og fordi søndag har tillegg på lønnen, så er det pluss, pluss!! Regner jeg rett så er det, med skattetrekket, over 1700 kr. Ganske bra, tross jeg brukte 29 kr på pølse under første vakten, og kjøpte meg is under andre vakten! 

Uken har ellers vært ganske bra, jeg har egentlig overbrukt på transport, ettersom jeg delte en drosje med to kollegaer etter en jobbfest på torsdag. Men jeg har valgt å ta pengene ut i fra 'lommepenge' kontoen min, som absolutt er verdt den timen jeg fikk sove ekstra fordi jeg ikke tok bussen hjem. (5,5 timer er ufattelig mye bedre enn 4,5 timer!!)

Jobbfesten vil jeg egentlig også si var en økonomisk seier, for det eneste jeg brukte var 150 kr for taxien. Maten og drikken ble dekket av jobben men selv om vi hadde måttet betale drikken selv, så er det såpass viktig å være sosial med de på jobben din, at jeg hadde nok gladelig brukt de pengene. Men nå slapp jeg det, og hadde det strålende. Ikke så strålende dagen etterpå, fordi jeg tåler ikke alkohol så godt. Det skal ikke mange glass med vin før neste dag blir litt utfordrende for hodepinetablettene mine. 

En annen ting som er gøy, er at Hjelpekorpset som jeg er aktiv med, ble i helgen hyret inn for å ha førstehjelpsvakt under MODS konserten! Jeg jobber frivillig i Røde Kors, som betyr at jeg ikke får betalt for vakten, men Hjelpekorpset tjener penger som vi igjen bruker på å holde utstyret vårt ved like. Dere aner ikke hvor dyrt det er å ha den mengden førstehjelpsutstyr som vi må ha eller hvor mye bilene og snøscooterene krever i vedlikehold og drivstoff. Tilbake til vakten. Som førstehjelper kan jeg i tillegg til fotballvakter, idrettsvakter, andre arrangement, også være med på konserter! Det er ikke det samme som å gå for å bare høre på, men til gjengjeld har jeg ikke betalt for å gå på en konsert siden jeg som 17,9 åring (halv måned før jeg ble 18) var på Roskilde. Jeg er bare ikke så interessert i musikk, at jeg gidder å betale for å gå på konsert. Men som førstehjelper fikk jeg nå i helgen høre på mange gode småkonserter, med blant annet Bjørn Eidsvåg (!) før hovedattraksjonen kom på scenen, MODS! 

Dersom du ikke vet hvem MODS er, så er det et gammelt lokalt band, som Morten Abel fikk sin start i. Det er de som skrev 'Tore Tang'. Den har du sikkert hørt. Camilla Herrem synger den hver gang de vinner gull under OL, VM eller EM. Andre favoritter for meg er 'Belinda' og 'Me to går alltid aleina', Jeg har tidligere vært på KISS, Robbie Williams og Kaisers konsert som førstehjelpsvakt. Det funker utmerket. Det eneste med KISS konserten var at den eneste sangen jeg kan av de er "I was made for loving you baby" og den spilte de mens jeg var med en pasient et stykke unna scenen. Heldigvis spilte de så sinnsykt høyt, at jeg forsåvidt fikk meg med ganske mye, tross de 15 betongveggene som var mellom oss og scenen. 

Skal si jeg kom meg et stykke bort i fra temaet. 

Uansett, fordi jeg slapp å betale over 500 kr for å være på konserten (hadde ikke brukt pengene uansett), så anser jeg det som en vinn. 

Ellers er det ikke så mye man kan gjøre gale når man bare jobber og ikke har tid til å handle en gang. Som forsåvidt kanskje er en tap. Jeg har måttet kjøpe mer mat på farten denne uken og jeg vet ikke om jeg hadde hatt med meg mer, om jeg hadde forberedt det. Jeg tror nok egentlig ikke det. Jeg gleder meg til i morgen, når jeg får vite hva lønnen til ekstrajobbene mine blir på. Jeg har skrevet 3500 i budsjettet, for jeg mente det i hvert fall ikke ville bli lavere men vi får se. 

Håper dere har en strålende uke, og at dere får mange vinn fremover nå mot ferie! 

#økonomi #MODS #BjørnEidsvåg #KISS #Kaisers #RobbieWilliams #jobb #sommerjobb #ekstrajobb #litesøvn #travelt #lønn #inntekt

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer