1000 kr i mat, 1 måned?! Mat-haul.

Å leve for 1000 kr i en måned for frokost og middag? Det krever organisering. Det krever planlegging og det krever lure hoder. Fordi mitt hode ikke er så veldig lurt i dette, har jeg fått eksperhjelp fra Benjamin. Han driver @soltoppengaard og er generelt opptatt av sunn og god mat.

Benjamin og jeg brukte to-tre timer på å handle inn alt til en god pris, vi kalkulerte posjonspris underveis og tilslutt pakket vi alt i posjoner og frøs det ned.

Jeg må lage en egen video for å forklare hvordan alt har gått men vi kan jo summere opp at jeg har spist hos andre ganske mye mer enn forventet og jeg har MYE mat igjen! Jeg skal klare meg i juli med det som er i kjøleskapet og kanskje til og med august!

Men det blir en fremtidig video.

Her ser dere mat-haulen vi handlet inn 1. juni, og det vi tenkte når vi kjøpte dette.

#mathaul #haul #matbudsjett #mat #budsjett #eksperimentufør #personligøkonomi #ufør #utfordring #økonomi #Soltoppengård

2 kommentarer
  1. Godt jobba. Du sulter ikke ihjel. Antar du sper på med grønnsaker og frukt underveis…( sier jeg som spiser minimalt med frukt. Ikke min favoritt. Er mye bedre på grønt, faktisk.)
   Frosne grønnsaker er forøvrig ganske ok fra kjedebutikkenens egne rimelige merker, og det er jo bevist at det er like sunt som friske. Kjøp av friske grønnsaker kan bli dyrt om man skal ha flere typer. Da er frossen grønnsakblanding like greit for en som bor alene. Så tar man bare ut den klatten man trenger, resten tilbake i fryseboksen. Coop sine egne wokblandinger er en favoritt hos meg, masse ulike grønnsaker i, og de har kjørt “2 for 30 kr ” lenge. Så er det bare å hive i krydder, eller woksaus, og selvsagt noe proteinholdig: kjøtt/kylling,linser,kikerter,pølse, – eller fiskeboller om man synes det er ok. Man behøver ikke late som man er kresen gourmet heller.
   Rimelig protein; linser, kikerter, bønner. Innvandrerbutikker selger ofte til lavere pris enn norske butikker. Bortsett fra innvandrerbutikken her, muligens. Den er ikke så veldig billig. Jeg bruker heller Kiwi, Rema eller Coop, alt ettersom. Rema har hermetiske kikerter på boks til super lavpris, de økologiske i liten kartong er dyrere. Jeg blåser i økologien når prisen teller først. På den annen side koster en boks økologisk kokosmelk hos Coop mindre enn de ikke-økologiske..av en eller annen grunn. Tommel opp for den!

   Nå har jeg satt over enda 2000 kr på sparekonto. Jeg er litt avventende og holder igjen penger på brukskontoen pga jeg vet jeg får en regning i juli fra Telenor, men jeg vet ikke helt hva den er på eller når forfallsdato er. Antar den forfaller før neste uføretrygdutbetaling. Grunnen til at jeg ikke helt har oversikt, skyldes bytte fra adsl til fiber.
   Og så plasker regnet ned her. God sommer? 😁

   1. Ja, jeg har hatt som mål å gå innom butikken en gang i uka for å kjøpe grønnsaker og andre ting. Tydeligvis kuttet jeg det ut av videoen, at Benjamin forteller at det er planen! 🙂 Dessuten har jeg frosne grønnsaker, som du sier. Det er helt utmerket! Det er mye bedre enn ‘fersk’, for de ble fryst ferske. Det i butikken har jo reist en god del dager før vi får det. Frukt må jeg bare ta en ting av gangen, for jeg klarer ikke å spise de opp før de blir dårlig. Har brokkoli, sopp, erter, lappskausmix og spinat.
    Det skulle plaske her også, men ikke noe særlig så langt.
    Du er jo en supersparer! Er du med i FB gruppa Sparekollektivet?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg