Begynnelsen på slutten… (Eller slik jeg hadde oppfattet det)

Så jeg der sto jeg, med de rundt meg enten foreldre allerede, eller på vei, mens jeg bodde hjemme for å spare penger. Og med min arbeidsstilling nede i 50 % det siste halve året, så ble det ikke spart så mye penger heller.

Men flammen var blitt tent under føttene mine.

Nå skal jeg ikke påstå at jeg hev meg rundt, søkte på masse jobber til jeg fikk drømmejobben. Jeg falt så og si inn i flere stillinger, sånn omtrent samtidig. I mai hadde jeg begynt å jobbe over 100 % Jeg vet ikke helt hvor mange prosent jeg jobbet, (det hadde kanskje noen som var skikkelig voksne hatt kontroll over), men jeg hadde en deltidsstilling som var på noen av formiddagene, lørdag og søndag og en stilling som jeg kunne gå til på ettermiddagene og de hele hverdagene jeg ikke jobbet på formiddagen.

Sånn som jeg falt jeg inni disse jobbene, falt jeg også inni dette med planlegging. Jeg ble helt avhengig av kalenderen min på mobilen, for å kunne holde dagene mine separert. På det verste måtte jeg se på kalenderen for å huske hva jeg hadde gjort for to dager siden. I løpet av juni hadde jeg fire dager fri, hvorav to av de ble brukt til frivillig arbeid med Røde Kors Hjelpekorps, og en av de andre dagene feiret den eldste nevøen min bursdagen sin. Juli var lignende, bare da hadde jeg også Sanitetsvakt på Gladmaten i Stavanger alle fire kveldene, som gjorde at jeg trappet ned litt på arbeidet disse dagene. Når jeg går tilbake å ser på kalenderen er jeg ganske stolt faktisk. Jeg fikk gjort mye i sommer. (Jeg fikk også noen episoder med svimmelhet, men det var ikke så farlig)

Nå skal det sies at jeg hadde god motivasjon. Stillingene var alle middeltidlig, hvor to sluttet i august og den siste i september og jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre etterpå. Det var lurt å spare opp penger til å leve etter dette også. I løpet av sommeren klarte jeg å sette 49 000 kr til side, som gjorde buffer-kontoen min godt.

Men jeg ble ikke arbeidsledig i september. I slutten av august fikk jeg et tilbud fra den ene plassen jeg hadde jobbet på, om jeg ville være med på et prosjekt de trengte litt hjelp med. Det var opprinnelig et par måneder, utvidet til ut året og er nå utvidet enda litt lengre. Her har jeg hatt muligheten til å jobbe overtid, som igjen har gjort at jeg har klart å spare ytterlige 62 000 kr. Halvparten av dette er ubrukte feriepenger, som jeg kunne få utbetalt siden jeg bare har jobbet middeltidlige kontrakter i år.

Alt i alt, tross 4 måneder med 50 % stillinger, har jeg tjent omtrent like mye som året før.

Og det aller beste? Jeg hadde spart over 100 000 på 8 måneder. Det viste seg at det å være bevist om penger faktisk lønnet seg. Det å planlegge gjorde livet lettere Kunne det å planlegge et budsjett føre til enda i sparing? Jeg begynte å prøve i oktober.

#sparing #budsjett #snartvoksen #tamegsammen #misunnelig #travelt 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg