Mine 2017 mål

Alle har jo et eller annet ‘mål’ vil jeg tro, selv om jeg ikke kan si at mine de siste 7 årene har vært noe annet en å være lykkelig, bidra til samfunnet gjennom å være aktiv i Røde Kors og spare penger. Men jeg har i det siste lurt på om man kan være lykkelig når man ikke utvikler seg noe. Jeg tror ikke det. Og for å utvikle seg selv, må man ha vilje og et mål om å gjøre det.

I tillegg til å ha et mål, må man også ha noe konkret å måle det opp i mot. Og et tidsperspektiv. Målet jeg har hatt om å spare penger har vært alt for diffust. Setter man av 50 kr i måneden så har man jo egentlig spart penger, og målet er nådd, siden det ikke sa noe om hvor mye. Jeg hadde litt over 1 år hvor jeg gikk å fikk ansiktsbehandlig hver måned. Jeg ønsket å holde det til under 1000 kr hver gang, slik at jeg kunne spare 2000 kr av lønnen min. Men så trengte jeg en ny krem, kanskje til og med to og da gikk prisen raskt opp til 1500 om ikke 2000 kr. Allikevel tenkte jeg; jeg sparte jo enda penger. Jeg hadde jo tross alt enda 1000 kr jeg satte i banken, og det var sparing.

Etter å ha lest og sett på Youtube, har jeg kommet frem til at for kunne utvikle meg (som trist nok ikke har vært et mål), må jeg ha konkrete målsetninger og en konkret plan for å komme meg dit.

Økonomiske mål:

 1. Spare/Betale ned på lån (Studie og bolig) med 100 000 kr. Renten kommer i tillegg. 
 2. Fortsette å budsjettere og holde regnskapet
 3. Skaff en ekstra inntekt. Sommerjobb 1 er allerede i boks. 
 4. Når leiligheten er kjøpt, innen 2 uker ha kontroll på de vanligste økonomiske utgiftene som kjøpet vil medføre hver måned og i løpet av året. Hva er ekstrautgiftene?   
 5. Aldri gå over 250 kr i måneden på bøker. Koster en bok over dette, må det har blitt spart inn i så kalte Roll-over fra tidligere måneder. 
 6. Lar en ønskeliste, slik at bursdagsgavene og julegavene er en gode.  
 7. Hold Bufferkonten til 100 000 kr

Selvutviklings mål: 

 1. Les en fagbok i måneden, om økonomi eller selvutvikling. Skriv en bokanmeldelse om denne. 
 2. Begynn på Fransk igjen. Hver uke jobb minst 1 time med fransken. 
 3. Planlegg for videreutdanning/Kveldskurs. Hva er interessant, hva vil det koste, hvorfor vil jeg videreutvikle meg her, hva kan det bidra med?  
 4. Fortsett å skriv i bloggen og hold ut med det! Tre innlegg i uken og kom til det punktet hvor jeg skriver 1 uke på forhånd. Jobb med planlegging av innlegg. 

Profesjonelle mål:

 1. Få en fast jobb. Dersom nåværende jobb ikke blir noe videre (bør være klar innen juni), sett i gang å søk etter nye jobber. 
 2. Få ekstra inntektskilder som har muligheten til å videreutvikles til noe spesielt. 
 3. Søk om å gå på videregående førstehjelp for å få bedre førstehjelpkompetanse. 
 4. Tørr å vis frem denne bloggen. Jobb med den hele året for å prøve å utvikle det til noe. Om bare forbedring av skriveegenskapene mine. 
 5. Være med på 1/3 av alle leteaksjoner i byen, og 1/4 av alle leteaksjoner i utmark. Dette krever planlegging og forberedelser. 

Helsemål: 

 1. Sykle til jobben minst 4 dager i uken, med mindre vær, sykdom eller annen aktivitet etter jobb hindrer det. 
 2. Drikk mer vann og mindre brus. (Sier jeg med et glass brus ved siden av meg)
 3. Gå ned opp til 7 kg. Gjør det gjennom mindre porsjoner mat og bevegelse. 
 4. Spis minst 2 vegetarmiddager i uken. Begynn når flyttet til egen leilighet, (og lager mat til kun meg selv)

Har du satt opp mål for 2017?

#2017mål #mål #personligemål #økonomiskemål #profesjonellemål #helsemål #selvutviklingsmål #budsjettere #fastjobb #sykletiljobben #kjøpeleilighet #betalenedlån #betalelån #bufferkonto 

5 kommentarer
  1. “Men jeg har i det siste lurt på om man kan være lykkelig når man ikke utvikler seg noe. Jeg tror ikke det.”
   Personlig har jeg kommet fra til det motsatte. Den dagen jeg begynte å innse at jeg ikke trengte å være en annen, ha en annen jobb, være et annet sted eller bli noe bedre til noe som helst, da innså jeg at det nettopp var jaget etter å hele tiden måtte utvikle seg som egentlig hadde gjort meg ulykkelig, fordi jeg da alltid sa at jeg aldri var god nok slik jeg var nå. Man kan ALLTID være lykkelig der man er nå, uansett. Det er kun egne tanker du føler på, alltid og de er ikke avhengig av omgivelsene, med mindre du tenker at de har det. Jeg er lykkeligere enn aldri før, og nettopp derfor utvikler jeg meg videre i en positiv retning, uten at jeg må presse på for å utvikle meg eller prøve å komme til et bedre sted. Hvis du tenker at du må utvikle deg videre for å bli lykkelig, når vil du da bli lykkelig? Du blir jo aldri ferdig, før du er helt ferdig….

  2. Og bare så det er sagt, kommentaren er ikke et angrep på mål og selvutvikling, jeg har jo tross alt nettsiden Målbevisst.no 😉 Mål og utvikling kan være en morsom del av livet, men det er ikke det som er avgjørende for om du er lykkelig. Lykken er bare en følelse av en tanke som kommer innvendig. Føler man at lykken er noe som må oppnås, så er det nettopp det. Ellers er lykken alltid der under i bunn, bortgjemt under alle bekymrende tanker om at man ikke er lykkelig og at man må gjøre noe med det. Anbefaler her virkelig boken: Clarity av Jamie Smart.

  3. Aksjebloggeren: Jeg tror vi bruker forskjellig definisjon på utvikling, eller kanskje rettere sagt, ikke utvikle seg. Vet å ikke utfordre seg selv og lære nye ting, blir tilværelsen gråere. Bare utfordringen du har hatt med Pengetreet (har bare lest et innlegg, Yay for multitasking, har derfor ikke fått med meg så veldig mye!), så er jo dette noe du har gjort for å utfordre (og dermed utvikle deg selv). Jeg mener selvfølgelig ikke at man aldri skal være tilfreds der man er, men slutter man å få impulser utenifra blir ens perspektiv smalere og fattigere.

  4. Er helt enig med deg i det du skriver i kommentaren her 🙂 Tanker man føler på om utvendige impulser gjør absolutt livet betrkatelig mer morsomt å leve! Det var nok bare tanken om å koble lykke opp mot noe som kun finnes i framtiden jeg hang meg opp i. Lykke er noe man kun kan føle på i øyeblikket. Utfordringer og utvikling er gøy, så vi er nok enig du og jeg, bare litt bekreper brukt litt om hverandre her 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg