Økonomiske vinn og tap, uke 7

Dette er en post jeg har lyst å ha fast på mandagene, for å gå igjennom uken som har vært å se på de økonomiske vinn og tap som har vært. Dette tror jeg kan hjelpe meg med å følge budsjettet, regnskapet oppdatert og økonomien i bevisstheten min.

Mine økonomiske vinn:

 1. Jeg syklet for første gang i år til jobb med El-sykkelen min. Det har vært frost mandag, tirsdag og onsdag, torsdag syklet jeg, og på fredagen dro vi til Hunnedalen etter jobb. Jeg har virkelig ikke lyst til å sykle hjem på søndag med en stor fjellsekk på ryggen, så skal jeg bruke bil. De dagene jeg sykler sparer jeg 70 kr for busspenger (to enkeltbilletter). 
 2. Jeg har brukt mindre penger enn 50 kr dagen. 
 3. Jeg har vært i Hunnedalen på vakt med Røde Kors, så da får jeg fjelluft, pause fra byen og maten er betalt. 

Mine økonomiske tap: (Og denne uken er det dyrt, men nødvendig). 

 1. Dette punktet skulle egentlig vært på økonomisk vinn, hadde det ikke gått galt. Det handler om en bussbillett. Denne måneden og uken har jeg ikke kjøpt månedskort, ettersom jeg hadde tenkt å begynne å sykle denne uken. På onsdagen når jeg dro til jobb kjøpte jeg en enkelt billett som vanlig, 35 kr, uten å tenke på ettermiddagen. Den ettermiddagen skulle jeg på visning, som gjorde at jeg måtte ha to bussbilletter på ettermiddagen. Hadde jeg på morgenen kjøpt dagsbillett, hadde det kostet 90 kr. Tre enkeltbilletter er 105 kr. MEN tenkte jeg, jeg må jo ikke være så lenge på visningen, kanskje jeg klarer å komme meg tilbake for å bussen videre innenfor 1 time etter kjøp. Jeg gikk på visningen, og jeg gikk tidlig fra den for å nå bussen. Jeg hadde god tid trodde jeg, men når jeg kom på bussholdeplassen, viste det seg at bussen ikke gikk der i fra, jeg måtte bort til neste bussholdeplass, og da var jeg for sen! Så jeg hoppet ombord i en annen buss som kunne ta meg til en annet holdeplasspunkt for å ta en annen buss, men disse bussene kom dit samtidig, så jeg nådde ikke den. Til slutt hoppet jeg på en buss, fire minutter før billetten gikk ut, som pleier å gå hjem. Det viste seg at den gikk siste tur for dagen, og stoppet halvveis, midt i ingensteders. Og da var bussbilletten gått ut! 
 2. Dette er den store OJ-en. De siste ukene har jeg hatt hodepine og vondt i øynene hver dag, og jeg mistenkte at jeg måtte få meg databriller. Dette hadde ikke gjort noe, for det får jeg dekket av jobben. På torsdagen var jeg hos optiker, og fikk sjekket synet. Det viste seg at jeg ikke trengte databriller, jeg trengte nye briller! Jeg kjøpte meg nye briller i oktober 2015, mindre enn 1,5 år siden! Vanlige briller dekker jobben ikke! Det ble litt billigere siden jeg ønsker å beholde rammene jeg har, men det ble enda over ca 3500 kr for to glass og undersøkningen. Ja, det er veldig nødvendig å ha rett styrke i brillene, og jeg er kjempe sliten i både hode og øynene nå, mens jeg skriver dette. Men det er enda sure penger å betale når jeg betalte over 7000 kr for 1,5 år siden. 

Dette har vist meg igjen hvor viktig det er med en buffer konto. Dette hadde vært Murphy som gikk til angrep på det dyreste jeg eier, bortsett fra pc-en og mobilen. Hadde jeg ikke hatt de pengene på den kontoen hadde Murphy satt fotkrok på meg, jeg måttet ha lånt penger for å få råd til å kjøpe de glassene! Nå er det sure penger, men det gjør ikke mer vondt enn irritasjonen over øyner som ikke vil fungere som de skal. 

Har du en buffer konto? 

#bufferkonto #økonomi #nyebriller #Vinnogtap #sykletiljobben #elsykkel #sparepenger #busstur #overskogoghei #ikkesåsmart #dårligplanlegging

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg