Jeg har spart over 2000 kr pr. måned siden oktober!

Etter en sommer med knallhard jobbing og å ha vært supersparemodus, begynte jeg å vurdere hvordan jeg smartest mulig kunne ta vare på pengene mine, spesielt siden jeg var usikker på hvor lenge jeg hadde jobb. I september, mens jeg satt å så på Youtube, kom jeg plutselig over en video om tips til å spare penger.  Enhver tips til hvordan jeg kunne få pengene mine til å vare lengre var velkommen.

Dette er videoen jeg begynte med: 

c26UNeFI9qI

Jeg så først på den, og så på flere. Mye gikk igjen, mange anbefalte å bruke kontanter på de punktene man hadde en tendens til å bruke for mye på. Men det var en ting som gikk igjen. Budsjettere. Alle anbefalte å bruke budsjett. Mange delte også hvordan de selv satte opp budsjettet og holdt det ved like. Jeg så på disse og fant ut at det skadet ikke å prøve. Basert på min erfaring fra tidligere forsøk visste jeg at hvis jeg begynte for detaljert ville jeg miste iveren. Jeg valgte derfor å ta ut kontanter til noen av postene, og i stedet for å notere hvert forbruk, bare notere ned uttakene. Dette gjorde jeg på de to punktene jeg brukte mest penger på, og var minst disiplinert om. Dersom det Youtube-kanalene hadde rett, ville det å ha kontantene i lommeboken være begrensende nok.

Heldigvis var de korrekt. I begynnelsen av oktober tok jeg ut MASSE kontanter, og jeg opplevde at jeg ikke ville bruke de. Det var en glede å se de pengene som ble igjen for hver dag, som jeg kunne legge til sparing. Jeg trengte heller ikke gå inn i regnskapet å legge inn hver brus, hver sjokolade og annet bortkastet (kose)penger jeg brukte i løpet av dagene. Allikevel var jeg bevist på bruken og jeg begrenset meg uten å tenke så mye på det. Jeg har beregnet jeg sparte minst 2000 mer på slutten av den måneden enn jeg ville ha gjort hadde jeg ikke budsjettert.

Her er en video om cash envelopes, som er hva det kalles på engelsk: 

RAbVvNddyBw

I til novembers budsjett traff jeg litt bedre på utgiftene mine enn jeg gjorde i oktober, og igjen sparte jeg omtrent 2000 mer enn forventet. Jeg bestemte meg på å minke mengden lommepenger.

Desember fikk en del ekstra utgifter, spesielt i forbindelse med nyttår,  men jeg følte at jeg brukte ekstra penger, når jeg faktisk holdt meg innenfor budsjettet mitt.

I januar og februar har jeg forsøkt å minke mengden jeg har til lommepenger, for å se hvor lite jeg kan komfortabelt ha. På denne måten setter jeg automatisk 2000 kr mer til sparing enn tidligere. Denne måneden har jeg halvparten av lommepengene jeg hadde i oktober, og så langt går det veldig fint. Jeg har i hvert fall ikke brukt mer enn planlagt, og det med et måltid på restaurant! 

Bruker du kontanter? Søsteren min mener at det å bruke kontanter gjør at pengene brukes fortere, er det deres erfaring? Har du et budsjett? Hjelper det? Hva sliter du med?

#budsjettere #sparepenger #youtubehjelp #kontant #pengererenressurs #budsjettutviklerseg #minkeforbruket #forbruk #ubevist #økonomi #nettavisen #magasiner #nabloggerne #side2 #bloggnorge #blogginnlegg #bloggmag 

2 kommentarer
  1. God jobbet! Jeg bruker ikke noe detaljert budsjett. Istedet har jeg faste overføring ved lønningsdag til regningskonto, matkonto og sparekontoer. Så jeg vet alltid hva jeg har til rådighet og jeg vet at jeg alltid sparer, fordi jeg betaler meg selv først istedet for å se om det er noe igjen til slutt etter forbruket. Føler jeg har full kontroll uten å måtte være kontrollerende ovenfor meg selv 🙂 Eneste kontanter vi bruker er kontanter vi får i gave som vi legger i en “kosekasse” som går til å unne oss litt ekstra iblant (Café, restaurant osv).

  2. Aksjebloggeren: Jeg sparer alltid et beløp i begynnelsen av lønnen, og setter over det som blir igjen på slutten av måneden (ikke lønnen). Det er det som gjorde de 2000 ekstra. Sitter å ser på bloggen din nå! Akkurat det jeg har lettet etter!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg