Økonomiske vinn og tap for uke 8.

 

Denne uken har været ikke vært på min side. Og budsjettet mitt har sprukket. 🙁 I hvert fall i kollektiv transport posten. Egentlig så har februar ikke helt stemt til forventningene mine, værmessig i hvert fall. I januar kjøpte jeg et månedskort til bussen for jeg forventet dårlig vær og vanskelige sykkelforhold. Det viste seg å være en tabbe. Januar hadde fire dager med kulde, og så var det ca 7 grader hver dag resten av måneden. Så i februar valgte jeg å ikke kjøpe et månedskort, for snart kunne jeg sykle. Forrige uke kunne jeg med glede si at nå var jeg i gang, og jeg var det. Det vil si jeg syklet torsdag i forrige uke og tirsdag i denne uken. Jeg var super fornøyd med å kunne sykle på tirsdag. Helt til jeg skulle hjem. Regnet kjentes ut som isdråper og vinden, i 10 s/m styrke sto rett i mot der jeg skulle sykle. Heldigvis var det en på Røde Kors møte, med sykkelstativ i bilen, som spurte om han kunne kjøre meg hjem. TUSEN TAKK! Jeg kom hjem, sjekket værmeldingen fremover og kjøpte meg en ukebillett til bussen. Regn, sterk vind og kulde preget resten av uken og langtidsvarselet. Forhåpentligvis er mars bedre. Jeg oppdaterte regnskapet mitt i går og da var jeg gått 155 kr over planlagt på kollektiv transport. 🙁 

Som en vinn (selv om jeg brukte penger på det), så er det 100-kr uka i Sandnes denne uken. 

100-kr uka er en uke hvor alle (de fleste?) restaurantene og spisestedene i Sandnes tilbyr en eller flere retter til 100 kr. Det arrangeres to ganger i året. De dyrere stedene har en liten rett, som nesten metter helt, men de billigere stedene har fulle retter. Dette skal være en teaser, for å vise seg frem. Det er også en utmerket måte å gå å prøve de litt dyrere stedene, uten å måtte tømme lommeboka.

Venninnene mine og jeg har gått de to siste årene. Problemet denne gangen var at vi bestemte oss for å gå på en mandag, hvor mange restauranter enten er stengt, eller stenger tidlig. Det betydde at vi endte opp på en billigere plass vi egentlig kunne ha gått når som helst, så vi fikk ikke helt utnyttet tilbudet. Men middag ute, med gode venninner, til 100 kr er kjempe bra. Dessuten brukte jeg oppsparte lommepenger, og jeg er enda foran skjemaet!

I ånden av å spare penger ba jeg til og med om å få med doggiebag. Uheldigvis glemte jeg å legge restene i kjøleskapet når jeg kom hjem, så det som kunne ha vært en seier på seieren, ble en liten fail. :-/ Jaja. 

Ellers kjenner jeg litt at jeg lot en grei og billig leilighet slippe gjennom fingrene i begynnelsen av denne uken, som jeg sparker meg selv litt for. Den var ikke stor, den trengte oppdateringer, men jeg hadde hatt god råd til det. Arg! Hadde jeg bare satt ræva i gir å sjekket hvor mye oppgraderingene ville koste i stedet for å vente, kunne jeg kanskje vært boligeier med et lite boliglån. Men jeg har vært på to andre visninger denne uken, og mens en var uaktuell, er den andre høyst interessant. 

Som en siste seier var jeg på Kvadrat Kjøpesenter i går med søsteren, svogeren og nevøen min. Jeg bruker en spesialtannkrem som må kjøpes på apotek og jeg hadde lyst til å tilbringe tid med familien. Før jeg dro gikk jeg igjennom pengene jeg har tatt ut for denne måneden, satte til sides det som er reservert til resten av måneden (50 kr hver dag, søndag, mandag og tirsdag =150 kr), det jeg hadde med inn i måneden (500 kr) og så på det jeg hadde igjen. Det var 200 kr som var mitt budsjett for dagen. Det viste seg at tannkremen var 2 for 1 og kostet bare 50 kr, så da hadde jeg 150 kr til å gå på kafe etterpå. Jeg kjøpte en brus, et stort sjokoladekakestykke og en tallerken pommes frites, og totalt for det var 131 kr. Så jeg fikk gjort alt jeg ville og brukte mindre enn maksbeløp! HURRA!

Til tross for sprekken på kollektiv transport, ligger jeg innenfor på alle andre poster, og jeg har spart 10 000 kr denne måneden, tross 3500 kr til nye brilleglass og vaksinen som ble 1200. Jeg sitter nå å søker på sommerjobb nr 2, og oppdager plutselig at CV-er kan være ganske morsomme og kreative å skrive! Ha en strålende søndag!

#Økonomiskvinnogtap #økonomi #budsjettsprekk #100ukå #100krugå #doggiebag #visning #sykle #kollektiv #buss #jobbsøking #CV 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg