Ekstra pengene som forsvant: Regnskapet for februar,

Etter tre måneder med stadig økende sparing, (ubevist uvilje til å bruke kontantene i lommeboka), skulle februar være forsøksmåneden min, der jeg for første gang, bevist, skulle begrense mitt eget pengebruk. 

Jeg kan nesten høre hvordan enkelte vil protestere mot et ønske om begrensning, men jeg bruker det meste av pengene mine på brus og sjokolade, så det er ikke synd i meg. Begrensing er rett og slett bra for helsen! 

Resultatet på å bruke kun 1600 kr i måneden gikk strålende. Jeg hadde 150 kr igjen til overs. Og da har jeg tatt meg råd til en middag under 100 kr uka, og en shoppingtur som endte på kafe (hvor jeg kjøpte sjokoladekake, brus, og fordi jeg var litt sulten, pommes frites. Jeg skal forsøke å bruke så lite en gang til, bare mars er tre dager lengre enn februar. Jeg fortsetter å tenke 50 kr dagen, så får det gå noe litt over. 

Fordi jeg skulle bruke så lite personlige midler, så hadde jeg forventet å spare 15 000 kr. Det skjedde ikke. Det viste det seg at brillene mine hadde feil styrke i seg, som var årsaken til at jeg gikk med konstant svak hodepine, som hver tredje dag gikk opp til en ødelegge-dagen hodepine. Det ble 3500 kr for nye glass. Det siste som skjedde var at refusjonene jeg skulle få for bombrikken og bilforsikringen da jeg leverte inn den leasede bilen min i januar, ble satt inn på regningekontoen, og det så jeg ikke før mandag i denne uken. Da valgte jeg å beholde pengene der, og heller flytte mindre penger over til regnskapskontoen neste måned. Alt i alt, sparte jeg ‘bare’ 10 000 kr, og jeg sier bare for husk at jeg har ingen bo-utgifter enda. 

Her kan dere se inntekten min for denne måneden. Eller, jeg innser at inntekt ikke er rett, men pengene jeg har til RÅDIGHET for denne måneden. Penger jeg har å SPILLE på denne måneden. Jeg hadde forventet 20 000 kr i lønn (avrundet nedover) men fikk en tusenlapp ekstra. På andre inntekter, var jeg klar over refusjonen fra bombrikken til den leasede bilen jeg leverte inn i januar, men jeg hadde ikke trodd jeg fikk tilbake penger fra bilforsikringen. Det var nesten 200 kr, så det var ikke så mye. Fordi jeg kunne sjekke hvor mye penger jeg hadde på brukskontoen, regningskontoen, lommepengene (har siden døpt denne om til kontanter) og master card konto, så satte jeg inn bare det reelle tallet. Jeg har endret dato for når jeg betaler Master Cardet til første dag i måneden, så jeg begynner heretter på 0 kr her. Fra Småbøffkonto, så måtte jeg gjøre litt tap dans. Jeg er ikke helt 100 % sikker på hvordan tallene blir, men tanken er at jeg har nå flyttet litt rundt på sparepengene, mentalt, uten at jeg egentlig har gjort det. For dette er penger jeg ‘egentlig’ skulle hente fra sparekontoene (og jeg har rundet av en del av sparekontoene mine, derav 72,76 kr. Men tanken er at jeg skal ha hentet ut fra sparekontoen, og etterfylt med inntektspenger, slik at bufferkontoen for helse er lik som den var. I realiteten flyttet jeg bare de pengene jeg enda hadde på brukskontoen min (Lot 5000 kr bli liggende til slutten av måneden i TILFELLET noe skulle skje, som skjedde), og lot bufferene (bortsett fra avrundene) være. Jeg har ikke kontroll på alle kronene og ørene, men så har jeg enda ganske mye penger igjen i regningskontoen til neste måned.  

 

På Regningskontoen min, for å få alt til å stemme, har jeg også tap danset litt. Jeg har tidligere tenkt at “Regningkonto” skal være det som var inne fra før, men det er egentlig det jeg IKKE har hentet fra lønnen. Så denne måneden har jeg IKKE hentet fra lønnen refusjonene og de avrunde beløpene fra sparekontoene. Og bortsett fra Mastercard regningen, så er alle andre beløper som forventet.  

Gjeld

Jeg valgte å legge ved gjelden på et egen plass denne gangen, for jeg så på budsjettet for mars at bilde ble så lite det var vanskelig å lese det. Den øverste linjen er studielånet, den tomme rubrikken nedenfor er ledig for boliglånet når det kommer, (totalt i måneden vil også være mer interessant da), den hvite er hentet informasjon fra forrige måned (Har glemt å endre på teksten) og totalt vil forhåpentligvis hjelpe meg med motivasjonen for å betale ned gjelden min. Det er fryktelig kjedelig å se at rentene jeg har betalt er 1/4 av det jeg har betalt. 

 

Dette er plassen som forvirret meg masse denne måneden, ettersom refusjonen ikke kom på denne kontoen! Kjempe forvirrende for min del, og sikkert for dere også!

Inntekten er jo ikke det samme, ettersom en del penger gikk direkte til regningskonteon nesten uten at jeg merket det.

Neste månedsbuffer er penger jeg flytter over til en annen bank, der jeg ikke trenger å betale for å ta ut kontanter. Fordi jeg ikke blir betalt den 1. har jeg kommet frem til et system hvor jeg ligger en måned foran. Det vil si at kontantene jeg tar ut i begynnelsen av hver måned, egentlig er fra lønnen min i forrige måned. Når jeg da får lønn igjen, setter jeg inn det jeg har tenkt å bruke denne måneden, slik at kontoen er tilbake der den skal være. Fordi jeg har brukt litt tid på å bygge opp dette beløpet, har jeg satt inn litt mer enn jeg har planer om å bruke, Derfor er det rosa beløpet MER enn det som står i kursiv nedenfor. Jeg er nå fornøyd med mengden som nå er i den andre banken, så fremover vil det beløpet som står i rosa være det samme som står i kursiv nedenfor. 

Jeg har forklart hvorfor regningkontoen er som den er, og derfor hvorfor sparingen til Svea er mindre enn den skulle være. DNB Sparing, er penger som må settes inn til Super-spar kontoen min, men dette er også det månedlige minimumsbeløpet for å kunne bruke det beløpet jeg ønsker å bruke på bursdags- og julegaver dette året. 

En siste ting jeg kommer til å gjøre, når jeg er ferdig med sparing til leilighet. Jeg kommer til å gå over alle kontoene mine, stille de til det ‘grunnbeløpet’ jeg ønsker at de skal være på, og sette de 100 kr som er til overs som en ekstra betaling for lånene mine. 100 kr her og 100 kr der vil jeg nok ikke merke andre steder enn på renten. Og det er mer enn godt nok! 

 

#økonomi #regnskap #februar #bloggmag #littmervoksen #voksen #flink # forvirret #excel #budsjett #gjeld #lån #bolig #mål  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg