uke 10

Noe av det mest spennende jeg gjorde denne uken var å vente på bussen. Til vanlig er ikke dette særlig spennende, men nå, denne uken var det det. Mens jeg venter på varmere vær til å sykle i, kjøper jeg nemlig ukesbillett på bussen. Jeg kjøper de i en sånn app: 

Her kan du se at det er en nedtelling (59:50 er at du har rett under en time igjen av billetten), og så lenge du er på bussen før den blir 0, så er du ok. 

Så i forrige uke,uke 9, på onsdagen, trengte jeg å kjøpe ny ukesbillett. Men bussen var litt sen, og ventet så lenge jeg kunne med å kjøpe billett, sånn i tilfelle jeg kunne få med meg en ekstra busstur denne uken. 

Tilbake til denne onsdagen. Når jeg kom på bussholdeplassen var det 2 min igjen av billetten min, og jeg så ingen buss. Tiden tikket ned over og først når det var 45 sekunder igjen av billetten kom bussen rundt hjørnet. 30 sekunder, den begynte å stoppe etter å ha svingt inn på bussholdeplassen. 20 sek; døren åpner seg. 19 sekunder, personen foran meg går inn. 15 sekunder; jeg viser frem bussbilletten, og sjåføren sier “Det er greit”  SEEIIIIIEEEEEEEEEEERRRRR! 

Det aller beste? Fordi jeg ikke skulle hjem etter jobb men hadde førstehjelpsopplæring til en gruppe barn fra det ene mottaksenteret, skulle jeg ikke ta bussen hjem før rett før 8 på kvelden. Det er en HEL dag neste uke, hvor jeg kan ta bussen frem og tilbake fra jobb. Score! 

En ting som irriterer, men heldigvis ikke koster så mye, er at jeg når jeg i slutten av februar, laget budsjettet for mars, justerte jeg mange av beløpene som automatisk skulle trekkes fra lønnskontoen min. Dette var fordi jeg hadde så mye igjen på flere poster. MEN, jeg glemte å justere beløpene i banken. Så jeg måtte inn for å flytte de dit de skal. Det gjelder fire kontoer, og når jeg sier at det ikke vil koste mye så er det nesten ingen ting. Eneste er at jeg har en sånn Superspar konto hos DNB som bare kan settes innpå en gang i måneden, og den dagen er den 8ende i hver måned. Fordi rett beløp ikke ble satt inn, går jeg glipp av de ørene i rente. Og da mener jeg øre. Det er bare ekstra arbeid, som er litt irriterende. 

Fordi jeg skal overta leiligheten den 24. mars, (under to uker igjen!), trenger jeg å gå til anskaffelse av diverse møbler. Jeg trenger en sofa, en seng, noen hyller, oppvaskstativ og diverse andre oppvask utstyr (ingen oppvaskmaskin i leiligheten). Jeg trenger et skap til å ha i på badet, med vaskemaskinen under og hyllene over, og jeg trenger en stang til det ene kleskapet. Dette blir en fin balanse på hva jeg trenger med en gang og hva jeg kan og BØR vente med. For å kunne begynne å pakke ut er det greit å ha noe å sette det inn i. Sengen trenger jeg med en gang, men hyllene jeg ønsker å sette opp i kottet/spiskammerse, bør jeg vente med frem til jeg får målt rommet. Fordi jeg kanskje skal passe niese og nevø på lørdagen etter overtagelse, så ønsker jeg å drar til IKEA samme dag som overtagelsen, får å få tak i det jeg trenger med en gang. Og for å være sikker på at alt kommer innenfor et rimelig budsjett, må jeg ha gjort litt research på forhånd. I går var svigerinnen min (en av de mest praktiske og effektive, si det fra levra kvinnene jeg kjenner) og jeg på IKEA og så på ulike løsninger og priser. Jeg kan godt kjøpe mye brukt, og jeg har kjøpt fra tidligere eier både sofa i vinterhagen og stuebordet, men seng, det vil jeg helst ikke kjøpe brukt. Nå har jeg en bedre ide på hva som finnes der ute og hva det kan koste. Og det gjør det lettere å planlegge videre. 

Jeg må si, jeg føler meg mer og mer voksen for hver dag som går. 

Håper helgen deres har vært fin, og ha en god uke!

#Vinnogtap #ukensvinn #ukenstap #økonomi #kollektiv #buss #innredning #ikea #seng #voksen #sparepenger #leilighet 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg