Youtube, et genialt verktøy

 

Jeg lurer på om de som startet med Youtube allerede da skjønte hva de kunne utvikle det til? For Youtube er blitt en helt fantastisk plattform for både private og bedrifter. Jeg ser for meg at de må være en kombinasjonen av drømmende, planleggende og har teknisk know-how, og når de i tillegg klarer å gjennomføre det så bra som de har gjort? Det er inspirerende. Selv er jeg drømmende og planleggende, men den tekniske Know-how’en mangler. Jeg lærer litt etter litt. Har dere sett den fine headeren min? *Klapp på skuldra*

Tilbake til Youtube. Det er kommet noen standard ‘sånn-er-det-bare’ viten i samfunnet vårt. Vi googler det, Vi sjekker FB, (som forøvrigt for meg plutselig betyr Fraktbrev, yrketsskade), og ‘Har du sjekket Youtube?’. For alt finnes på Youtube. Jeg har via Digital Leksehjelp oppdaget at det til og med er forklaringer for vanskelige matematiske utregningsmetoder på Youtube, men siden videoene er 20 min lang og jeg har begrenset tid til å hjelpe elevene og følge med på videoen samtidig, har jeg aldri sett en video ferdig, og da tørr jeg ikke godkjenne den til mine elever. Hva som helst kan være på Youtube, og jeg må passe på at jeg og Røde Kors kan støtte det videoen sier sånn her og der.

Bedrifter bruker også Youtube, ikke bare for markedsføring, de demonstrere også hvordan man bruker varen. Hørte et firma som solgte bildeler si at de kunne sende bildelen til kunden, og så kunne kunden gå inn på Youtube kanalen deres for å  se hvordan installasjonen skulle gjøres.

Det er også pga Youtube jeg begynte på min økonomiske og senere personlige ferd. (Personlige biten ble bare en del av lasset, for jeg merket at tankesettet mitt endret seg automatisk). 

Jeg har begynt å abonnere på en del kanaler og her presenterer jeg noen av de: (Jeg bruker ikke Youtube ikonet på verktøyslinja her i bloggen, for sist jeg festet to videoer i samme innlegg, overkjørte video 1, video nr 2)

Lydia Senn var den første jeg kom innom. Det var en liste på hva man kunne gjøre for å spare penger, og jeg som 1. var usikker på hvor lenge jeg skulle jobbe fullt og 2. etter en knall hard arbeidsperiode med tre jobber ved siden av hverandre siden april, hadde jeg tjent MASSE og ønsket ikke å bruke de unødig. Lite skulle jeg vite at dette skulle åpne en hel verden av økonomiske vlogger. 

Lydia Senn er en hjemmeværende mor, som har en bakgrunn i journalistikk. Hun har mange deltidsstillinger via nettet, for å kunne være hjemme med sine to barn og venter nå nr 3 i disse dagene. Hun er morsom, ærlig og videoene hennes er korte og til poenget. Videoene handler om økonomi, familieliv, og hvordan hun håndterer det meste. (eller ikke håndterer det av og til)

GazelleInTents er et ungt, nygift par. Mannen gjør seg ferdig i College, damen jobber i HR, men har nå gått ut i mamma-permisjon. Babyen deres ble født i forrige uke eller noe slikt. Det var hos disse jeg for første gang hørte uttrykket Gazelle intense. Dette er et begrep fra Dave Ramsey, som disse følger. Gazelle intense kommer fra et sitat i bibelen, der Gud sier at de som er i gjeld må redde seg selv, slik som gasellen redder seg selv fra klørne til rovdyret. Det betyr at man må løpe fra gjelden som om det gjaldt livet! Og dette paret, selv om jeg ikke tror de er kristne, så har de det adrenalin kicket for å komme ut av gjelden sin. De har selv sagt om den ene boken til Dave Ramsey, at det var VEL mye religion inni boken. De er på Baby steg 2, nedbetaling av gjeld, med en liten pause nå for å spare midler til babyen. Fordi de nettopp fikk babyen sin (såpass har de klart å informere verden om), har de ikke hatt noen videoer den siste måneden.


His and Her Money er en kanal som har kjempe mye god informasjon, men jeg har måttet venne meg til videoene deres og jeg må være i et bestemt humør for å se på de. Dette ekteparet har et tydelig skript på hva som skal sies og er ikke SÅ gode skuespillere, men informasjonen blir formidlet er som regel nyttig. Jeg ha også hørt litt på Pod-casten deres, hvor de intervjuer andre mennesker som har kommet seg ut av gjeld men dette syns jeg er litt kjedelig. De lager videoer om hvordan spare penger, hvordan tjene ekstra penger, hvordan ektepar kan kommunisere bedre om penger, og hva man kan tenke over for å få familielivet til å gå rundt. Jeg har jo aldri vært i et skikkelig forhold, så jeg kan ikke akkurat bedømme om tipsene er gode eller ikke. Men de er svært ærlig om hvilke problemer de selv har hatt i ekteskapet sitt og hvordan gjelden påvirket de i den situasjonen. Det syns jeg er beundringsverdig. 


Ohcommatim, skjønte jeg ikke navnet til før jeg skulle lagre bildet her. I stedet for å skrive ut navnet, skrev jeg det som sto. Oh, Tim. Det gikk opp et lys for meg. Tim er en ung fyr som jeg tror bor på vestkysten i USA. Han har laget litt ulike videoer men mine favoritter er “Frugal things” hvor han går igjennom det som han har spart penger på og det han har tapt penger på siden siste video. Og som regel så er det et eller annet i videoene hans hvor jeg har lyst å si, “Oh, Tim”. Det siste var at han hadde spart penger fordi han fikk matrestene fra en kollega. Hans tap var at han ikke hadde handlet mat på butikken og måtte spise ute eller bestille mat de siste to ukene. Bortsett fra da han fikk rester fra en kollega, så derfor var det en dobbeltvinn! 🙂  


Our life… on a Budget er en kanadisk familie som ble kvitt all gjeld, bortsett fra boliglånet, i løpet av 2016. Jeg liker virkelig de eldre videoene hennes, men i det siste går det mye i videoer om hva hun har kjøpt av mat og hva hun lager av mat og hvor mye det koster. De eldre videoene handlet mer om økonomi, i stedet for mathandel, som helt ærlig ikke interesserer meg noe særlig på dette tidspunktet. Forresten, nå har jeg bare et svart-hvit bilde å gå etter, men hvis dere har lest Jobbjegerinnen, syns dere ikke at Angie ligner på henne? Ikke bare det, jeg syns begge har en fantastisk måte å se på ting på. Veldig gøyalt! (Og Jobbjegerinnen, hvis du ser dette og ikke vil at jeg skal ha dette med, bare gi beskjed, så skal jeg fjerne det).

#Youtube #økonomi #inspirasjon #bloggmag #blogg.no #personligbudsjett #budsjett #gjeldsfri #tips #triks 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg