Oppdatering av målene mine for 2017

Jeg har funnet ut at jeg må revidere litt på målene mine. Fordi jeg sliter med å holde de. Noen mangler jeg motivasjon for, noen er ikke satt opp rett. Jeg går også igjennom hver enkelt og evaluerer hvordan de går.

Økonomiske mål:

1. Spar/betal ned lån med 100 000 kr. Renten kommer i tillegg. Jeg må spare gjennomsnittlig 11 111 kr i måneden, men siden jeg ikke planlegger å reise på ferie i år, satser jeg på å betale det jeg kan hver måned, og setter inn feriepengene når de måtte komme.
1.b Vær gjeldsfri innen jeg fyller 40. 180 000 kr året fra og med 2018, 15 000 kr måneden Første delmål er å betale ned 100 000 kr dette året.  
2. Fortsett å budsjetter og holde regnskapet Dette går veldig bra. Er nå inne i min 6 måned og jeg finner stadig måter jeg kan gjøre budsjettet bedre.
3. Skaff en ekstra inntekt. Sommerjobb 1 er allerede i boks Jeg har søkt på to til sommerjobber, vi får se hvordan det går.
4. Når leiligheten er kjøpt, innen to uker, ha kontroll på de vanligste økonomiske utgiftene som kjøpet vil medføre hver måned og i løpet av året. Hva er ekstrautgiftene? Har forstått at utenom felleskostnadene kommer det bare strøm utenom. Tidligere huseier anbefaler 500 kr i måneden. Ellers er det innboforsikring som koster rett over 1300 noe kr i året.
5. Aldri gå over 250 kr i måneden på bøker. Koster en bok over dette, må det har blitt spart inn i så kalte Roll-over fra tidligere måneder.  Jeg er kjempe imponert over meg selv, som har klart å holde dette. Aldri mer 2000 kr i måneden. Syns beløpet 250 er ok, for de dyrere lydbøkene kommer rundt dette.
6. Lar en ønskeliste, slik at bursdagsgavene og julegavene er en gode. Har begynt på dette, og har noen ideer allerede.
7. Hold Bufferkonten til 100 000 kr. Vil justere denne litt.
7. Hold Bufferkontone til 100 000 kr. Dersom noe blir tatt i fra den, slutt ALL ekstra innbetaling på lån, og sett alle ekstra midler på å fyll den opp til der den skal være Har enda ikke opplevd noe som tester denne, og kan derfor bare si at det funker bra nå. 

Selvutviklings mål: 

1. Les en fagbok i måneden Dette går veldig fint. Har laget en liste av bøker jeg ønsker å lese, men sliter litt for å dekke kjøpet. Det blir som regel kun den boken den måneden. Dette betyr at jeg ikke leser andre bøker.
2. Begynn med Fransk igjen. Minst 1 time i uka Dette går ikke bra. Har lastet ned en app, men fordi jeg ønsker å høre og si ordene høyt, blir det med en gang litt mer utfordrene. Har blitt anbefalt en annen app.
3. Planlegg Videreutdanning/Kveldskurs Denne trenger å spesifiseres litt mer.
3. Planlegg Videreutdanning/Kveldskurs. Finn en mulighet i uka. Hvorfor akkurat dette? Når begynner det? Hvor mye koster det? Hvordan få råd til det? Har nå noe å gå utifra. 
4. Fortsett å skriv bloggen og hold ut med det. Tre innlegg i uken, og kom til det punktet hvor du er en uke i forveien. Jobb med planlegging av nye innlegg Må endres på, for jeg gjør mer enn dette.
4. Fortsett å skriv bloggen og hold ut med det. Seks innlegg i uken og kom til det punktet hvor jeg er MINST en uke i forveien. Jobb med planlegging av nye innlegg Har begynt på dette, og har mange ideer allerede. Har ideer til ut april minst. Planlegger også gjentagende innlegg. (Som denne).

Profesjonelle mål:

1. Få en fast jobb. Dersom nåværende jobb ikke blir noe videre (bør være klart innen juni), sett i gang med å søke etter nye jobber. Jeg er veldig fornøyd med dette målet. Fordi jeg har sommerjobb, vil jeg ha en mindre inntekt til september.
2. Få ekstra inntektskilder som har muligheter til å videreutvikles til noe spesielt.  Denne må jeg jobbe ekstra med. Jeg må se hvordan dette kan gå i tillegg til sommerjobben jeg allerede har. Bloggen kan kanskje utvikles til noe?
3. Søk om å gå på videregående førstehjelp for å få bedre førstehjelpskompetanse Er gjort, og er på søkelisten
4. Tørr å vise frem denne bloggen. Jobb med den hele året for å prøve å utvikle det til noe. Om bare forbedre skriveegenskapene mine. Har vist den frem til mamma og søsteren min. Har også nevnt den til noen. Og ja, på en måned har skrivingen min blitt bedre. 
5. Være med på 1/3 av alle leteaksjoner i byen og 1/4 av alle leteaksjoner i utmark. Dette krever planlegging og forberedelser.  Har sagt ja til to leteaksjoner i byen men de ble avbrutt før jeg kom meg avgårde. Har ikke lagt noe plan enda.  

Helsemål: 

1. Sykle til jobben minst 4 dager i uken, med mindre vær, sykdom eller annen aktivitet etter jobb hindrer det.  Det er enda fare for frost, så jeg har bare syklet en gang i år. Men det er rett før!
2. Drikke mer vann og mindre brus.   Denne må endres på
2. Drikk minst 1 liter vann om dagen. Forhåpentligvis minker dette på mengden brus.  Målt har ikke blitt gjort noe med. 
3. Gå ned opp til 7 kg. Gjør dette gjennom mindre porsjoner mat og mer bevegelse.  Denne må endres på
3. Gå ned i vekt, til ca 60 kg. Gjør dette gjennom mindre porsjoner mat og mer bevegelse.  Har begynt å minke porsjonene mine, og spiser oftere. Spiser fortsatt for mye godterier.
4. Spis minst 2 vegetarmiddager i uken. Begynn når flyttet til egen leilighet. Har enda ikke flyttet til egen leilighet, så dette er ikke gjort. Har kommet på at jeg planlegger å lage større middager, og fryse ned. Vil dette kanskje påvirke noe?

#Mål #Mål2017 #økonomi #Selvutvikle #Profesjonell #Jobb #RødeKors  #Førstehjelp #Helse #ønskeliste #lese #blogg.no #bloggmag.no #side2 #side3 #Nettavisen 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg