Nedbetalingsplan 1.

Jeg forventer at etterhvert som jeg begynner å betale ned boliglånet i tillegg til studielånet, så kommer jeg til prøve forskjellige tilbakebetalingsmodeller. Her gjelder det å balansere fornuft, rasjonell tenkning mot motivasjon og pådriverkraft. Dette er argumentene som har gått igjennom hodet mitt siden jeg fikk finansieringsbeviset tilsendt på mail. 

Ekstra innbetaling på Studielånet

 • Mer motiverende
 • Hver krone gjør et større utslag. Hver 1000 kr innbetalt, gjør at den månedlige fakturaen bør synke med 6 kr. Dette fører igjen til mer tilgjengelige penger til nedbetaling. 
 • Med å ikke gjøre noe mer enn planen, er lånet nedbetalt om 13 år, i 2030. Dette passer ikke med målet mitt, så jeg MÅ på ett eller annet tidspunkt betale ekstra.
 • Med å betale ned Studielånet, frigir jeg mer penger til å betale på boliglånet, og kan sette av et viss beløp til pensjonssparing. 
 • Det er lettere å se at studielånet går ned, enn boliglånet. 

Ekstra innbetaling på Boliglånet

 • Økonomisk mer fornuftig. Rentene kan stige ganske mye høyere enn det er nå og da blir månedsbetalingen dyr. Hver 1000 kr betalt inn før renten stiger, vil ha stor betydning for hvor mye renter jeg må betale. 
 • Betaler mindre i renter totalt, spesielt siden studielånet begynner med å betale renter i stedet for lån-nedbetaling. 
 • Med å betale mer på leiligheten, øker jeg verdien på leiligheten for meg. (Jeg eier mer og mer av den, banken mindre og mindre). Med å betale ekstra på studielånet, så påvirker ikke det eierskapet til utdanningen min. Den har jeg for alltid. 

Konklusjon, Nedbetalingsplan 1:

Etterhvert som jeg blir mer og mer erfaren i nedbetaling, så vil jeg nok forsøke å finne planen som passer best for meg. Dette er det jeg skal prøve på først. 

Studielån: Jeg runder tallet opp til 3000 kr. Det er ikke helt 1000 kr ekstra hver måned, men jeg kan enkelt endre fakturaen som går til Lånekassen, og jeg liker runde tall i Budsjettet mitt. I følge min hjemmelagede utregningsplan, vil jeg være ferdig nedbetalt om 7 år. 

Boliglån: Dette blir fokuset mitt. Den korte forklaringen er at jeg liker ikke tanken på at rentene går opp. Jeg vil også ganske raskt, kunne komme under 1 million kr bare i år. Jeg kommer til å betale inn på boliglånet to ganger i måneden. En gang til vanlig forfall, og en gang i slutten av måneden, for å sette inn ekstra penger som måtte være til overs etter alle utgiftene er betalt. Første del mål: Fordi foreldrene mine har lånt meg samme beløp som jeg har spart opp, 300 000 kr, og fordi jeg beholder 100 000 i buffer, har foreldrene mine investert mer i leiligheten enn jeg har. Med å betale ned 100 000 kr av gjelden, er vi i hvert fall likt investert, så dette vil jeg gjøre raskt.  

Har du noen plan for nedbetaling av din gjeld? Er det noe jeg ikke har tenkt på?

#gjeld #nedbetaling #økonomi #nabloggerne #bloggmag #side2 #side3 #nettavisen #studielån #boliglån #renter #voksen #blogglisten.no

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg