Hvor er du om ett år? Spørsmål å stille for å komme deg dit.

Det å jobbe aktivt mot noe, er ufattelig gøy. Fordi jeg føler jeg nærmer meg noe. Siden jeg var liten, har de fleste drømmene mine vært urealistiske, i med at de har inneholdt magi, tidsreise, reise til andre verdener som jeg leste om der og da, og det flotte har vært at de ikke har truet roen min på noen som helst måte. For det påvirket ikke min verden noe. Jeg trengte ikke gjøre noe for å oppnå drømmen, det var bare fantasi. MEN jeg slapp også å drømme om fremtiden, jeg slapp å se for meg hva jeg ønsket å bli, jeg slapp å legge planer om hva jeg ønsket å gjøre og kunne flyte litt rundt, hit og dit. Ingenting brøt med hvordan jeg hadde sett for meg fremtiden, for fremtiden var et blankt ark.

Jeg antar at det på et sett kan være sunt, å være så fleksibel, på den andre siden er det først nå, som nesten 32 åring, at jeg har oppdaget hva jeg virkelig liker å gjøre. (Det blir et annet innlegg). Dette innlegget handler om spørsmål jeg ønsker jeg hadde turt å spør meg selv opp igjennom 20 årene. (Jeg turte ikke, for jeg var redd for å drømme for mye og feile med å ikke oppnå de)  

1. Hvor ser du deg selv om et år? Hvor ser du deg selv om fem år? Hvis du kan være i et bedre sted, jobb, forhold, penger, hvordan vil livet ditt være om 1 år? Begynn med 1 år, for kortere perspektiv er mer realistisk og motiverende. Når du har et bilde på det, hvor vil du være om fem år? 

Jeg vil om et år ha betalt ned over 100 000 kr av boligen, og 50 000 kr på studielånet mitt. Jeg vil ha begynt å deite en flott mann, og har kommet meg godt tilrette i den nye leiligheten min. Jeg har fast jobb som jeg er fornøyd med, og skriver fortsatt på denne bloggen. 

Om fem år vil jeg være i et fast forhold og planlegge familie, om det ikke allerede er på gang. Jeg bor kanskje ikke lengre i leiligheten min, kanskje solgt, kanskje leid ut, kanskje alle sammen bor der en kort periode før vi flytter til noe større. Jeg/Vi eier over 60 % av boligen, gjerne mer. Jeg kan kalle meg selv en millionær og har full kontroll på økonomien. Jeg jobber en drømmejobb, som akkurat nå kan virke som den handler om opplæring av et slag.

2. Hvordan kan jeg få en god start på å oppnå målet? Det er vist nok lurt å ha en tydelig “NÅ starter jeg” og ha noen lette vinn når man begynner på måloppnåelse. Begynn med noe som gir motivasjon til å fortsette, ikke begynn med det vanskeligste. Her trengs det litt akselerasjon for å komme opp de tyngste bakkene.  

Jeg er mye sikrere på økonomisiden enn jobbsiden av drømmen min, og jeg er igjen mer sikker på jobbsiden enn mannesiden av samme drøm. Så jeg begynner med økonomien (som jeg allerede har begynt på), og jobb siden som jeg skriver jobbsøknader om. Når det kommer til mannesiden er jeg ganske lost. For er det noe jeg IKKE kan, så er det å være i et romantisk forhold. Mitt lengste romantiske forhold varte i tre måneder, men det var VELDIG intensivt. Vi så og si bodde sammen fra dag 1, og så Poof, var det slutt. Jeg suger i flørte, (gud forby om noen oppdager at jeg liker de!) men jeg vet  rett og slett ikke hvordan jeg skal gå frem i å finne noen. Tror nesten internett må hjelpe meg her. (Kom gjerne med tips til en håpløs flørter) 

3. Hva er hindrene mine? Hva har tidligere gjort at jeg ikke har oppnådd målet? Dette er lurt å tenke igjennom, for da vet du hva du må overkomme, hva som kan stoppe deg, og hva du må gjøre for å hindre at du snubler i de. 

Så jeg har allerede nevnt hvordan jeg ikke helt klarer å forholde meg flørtene til det motsatte kjønn, så det må jeg bare finne ut av. Det vet jeg kommer til å være et hinder. Men la meg heller undersøke hva som kan være hinder på det jeg føler meg mer sikker på? 

Økonomiske hinder kan være at jeg faller av lasset på et punkt og dermed gir opp hele greia. Jeg har tidligere hatt en tendens til å gi opp når jeg møter litt motgang, så jeg er redd jeg kommer til å bli lei budsjetteringen, miste litt kontroll over pengene, og så gi helt opp. Eventuelt at jeg ser at jeg sprekker budsjettet på det ene punktet, og så gi opp på hele månedens budsjett.

Et annet hinder er at jeg kan bli lei av å måtte holde en disiplin over meg selv. Dette er jo også noe nytt for meg, og jeg har historisk sett, ikke håndtert disiplin så veldig mye lengre enn noen måneder. Jeg som nå er i måned 6 er derfor super fornøyd med hvor lenge jeg har holdt på. Allikevel kan det hende at jeg begynner å kjenne begrensingene jeg har satt på meg selv. Jeg tror løsningen må være at jeg da, kun den måneden, gir meg selv litt mer lommepenger, for å kaste bort på hva jeg vil. Jeg liker det engelske uttryke; “Mad Money”. Så lenge det er flere måneder i mellom hver gang jeg har det behovet, tror jeg ikke det skal være et problem. 

Jobben kan bli et problem. Jeg er SUPER lojal. Jeg liker IKKE å slutte i en jobb, for jeg har blitt ansatt til å gjøre den jobben, de har sett verdisett meg, stolt på meg og gitt meg ansvar. Allikevel har jeg i snart to år hatt kun midlertidige kontrakter og rasjonelt vet jeg at jeg ikke kan få en fast jobb når prosjektet jeg jobber med er et kortvarig prosjekt. Men fordi det er en liten mulighet for å få fast jobb, (jeg har jo blitt hentet inn gang på gang) enten hos disse eller morselskapet som er den som leier meg inn, ønsker jeg ikke å gi opp jobben enda. 

Mister troen, motivasjonen og inspirasjonen en et annet hinder. Som jeg skrev over ha alle disiplin over meg selv aldri vart så lenge, for jeg slutter å synes det er viktig eller det blir slitsomt. Jeg tror at det som har holdt meg gående så lenge som jeg har nå, er at jeg stadig syns det er kjekt å høre på Podcasten til Dave Ramsey, som gir inspirasjon. Jeg følger også noen Youtubere som stadig snakker om nedbetaling av gjeld, og så hører jeg på lydbøker som inspirere meg. For ikke snakke om bloggen her som jeg håper jeg klarer å opprettholde! Jeg håper dette holder i lengden, og for å hjelpe meg på veien, skal jeg dokumentere blant annet hvor mye gjeld jeg har, hvor mye jeg har betalt og diverse andre grafer.  

Hvorfor stille spørsmålene?

Med å stille disse spørsmålene gir du deg selv motivasjon og et klart bilde som du ønsker å jobbe deg opp til. Du bestemmer deg for hvordan du skal begynne (komme i gang) og du gjør deg selv bevist på hva som kan bli vanskelig og forbereder deg til den motgangen. Du er nå ganske forberedt på å oppnå målene dine. Det er i hvert fall det jeg føler! 🙂 

Hvor er du om ett år? #Ometår

#boligeier #Mål #inspirasjon #motivasjon #jobb #mann #gjeld #nedbetaling #økonomi #blogg.no #bloggmag.no #selvutvikling #hinder #drømmejobb

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg