Uke 12: Ny leilighet og merker begrensninger på lommepengene

Dette innlegget skulle jo komme ut i går, men fordi jeg har brukt helgen til å flytte og jeg har ikke forsøkt å fikse internett enda, har jeg kommet tidlig på jobb for å skrive dette før dagen begynner. 

Denne uken har jeg ikke vært like flink med lommepengene mine. Jeg skal på jentetur nå til helgen, og jeg prøver å spare opp så mye midler som mulig fra lommepengene, men de har blitt brukt dessverre. Ikke det at jeg går i minus, men jeg går ikke i pluss heller. “90 kr i dag går jo fint, jeg har jo ekstra penger igjen”. Først etterpå har jeg kommet på jenteturen og blitt deppet. Men jeg har fem dager igjen på å spare penger, så forhåpentligvis slipper jeg å bruke ikke budsjetterte penger. Burde ha satt dette punktet på budsjettet merker jeg. (eller så kan jeg si at lørdagen er 1. april, så da er jo turen egentlig en del av aprils budsjett?.)

Bortsett fra godteri, en Billy pizza før et Røde Kors møte rett etter jobb og kafebesøk med svigerinnen min som var innom i byen før hun skulle fly til søsteren sin, har jeg kun hatt ett innkjøp som ikke var relatert min nye (woho!) leilighet denne uka. Jeg har brukt ganske mye penger på leilighet (1,5+ millioner), og seng (ca 8500 kr), og basis matingredienser (ca 2200!!), men maten kommer ut fra matbudsjettet som hadde 1800 kr igjen, og resten er i fra penger som jeg har spart opp for innkjøp. Jeg kan presentere regnskapet for det på et senere tidspunkt.

Men tilbake til det ene innkjøpet, som jeg har tenkt på en stund. I sommer fikk jeg fra søsteren og bestevenninnen min en Fjellrev sekk som jeg er kjempe glad i, men de er laget av tøy, som når det regner, blir vått. Og det regner jo en del her på Nord-Jæren. Spesielt på mandag og tirsdag regnet det MASSE. Jeg hadde litt tid til overs på tirsdag før Røde Korsmøte, så jeg stoppet innom for å kjøpe regntrekk til sekken. Nå tåler sekken min mer, jeg risikerer ikke at tingene mine blir våte og ødelagt og det vil ta lengre tid før den blir stygg. For en sekk som kostet over 1000 kr (jeg byttet den jeg fikk i bursdag med en større sekk, så jeg betalte litt selv også), så bør jeg ta godt vare på den. Det lønner seg å ta vare på tingene sine, slik at de varer så lenge som mulig. 🙂

Alt i alt har uken gått bra. Det har vært litt deppene å merke at jeg aktivt må tenke over og begrense forbruket, for første gang siden jeg begynte å budsjettere MEN uken kommer til å bli husket fordi det var denne uken jeg overtok den første leiligheten min! WoHo! I går hadde jeg ha de første middagsgjestene over, så og si familie som kjenner meg og rotet mitt, og det ble hjemmelaget burger. Jeg fikk innflyttingsgave som var ganske genial. Flere jeg kjenner har fått baby i høst, og så har jeg noen tanteunger. Jeg fikk et babyteppe og en leke som jeg kan ha når jeg får besøk av babyene, og noen lesebøker når tanteungene mine kommer på besøk! 

I tre år har jeg ikke invitert folk hjem med mindre foreldrene mine har vært bortreist men nå er jeg klar til å ønske både unge og gamle på besøk!

Ha en fin uke dere!

#økonomi #nyleilighet #overtagelse #lommepenger #begrensninger #Opptur #nedtur #blogg.no #bloggmag.no #side2 #side3 #jentetur #spare

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg