Hvordan holde motivasjonen for et økonomisk mål

Dette er kun et eksempel på hva som finnes, men det er skikkelig genialt. Trykk på bilde for å komme til siden hvor de har alle sammen. Det er gratis å laste ned og bruke. Man bestemmer, regner ut og skriver inn for hånd, hvor mye hver linje skal være verdt. Når du har spart opp eller betalt ned dette tallet, fyller du inn den linjen. Du bestemmer selv om du vil begynne i bunn eller på topp.

Denne familien har valgt å begynne fra toppen og jobbe seg nedover. Det bare avhenger hvor man skriver tallene. 

Det er 51 linjer tror jeg og du tar summen du skal betalte/spare og deler da på 51. Jeg som har ganske store beløp fant ut at hver linje fikk så høy verdi at det ville ta meg måneder for å fylle ut en linje, så jeg har valgt å lage et eget, mye kjedeligere og langt i fra like fint, skjemaer. 

Det er litt vanskelig å se, men med prøving og feiling for å finne rett antall linjer og kolonner mot antall ruter, og fordeling av beløpene, klarte jeg tilslutt å ha mange flere tellepunkter enn om jeg bare skulle hatt 51 linjer. Det betyr at jeg på studielånet kan krysse ut mellom 1 til 2 ruter for hver innbetaling (Yay, det går fremover!!), og på boliglånet krysser jeg ut en rute ca annenhver måned (Når jeg ikke betaler ekstra). 

Med å gjøre dette har jeg gjort målsetningen min til en fysiske handling (Krysse ut ruter), som er synlig og kan henge på kjøleskapet som en påminner. Enkelt og greit.

Trenger du å gjøre noe spesielt for å holde deg motivert?

#økonomi #motivasjon #Debtfreechart #excel #målsetning #nedbetaling #sparing #side2 #side3 #bloggmag.no 

2 kommentarer
  1. Sam: Ikke sant! Den jeg har laget selv fungerer, men jeg gleder meg så utrolig mye til å kunne bruke de fine skjemaene. Men først vil jeg komme til det punktet hvor jeg i hvert fall kan stryke ut en linje i måneden!
   Ha en fin kveld Sam, og takk for at du leste og kommenterte!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg