Kjære Molly, venner er viktig

Kjære Molly. 

Det var så gøy å høre om kollegaene dine og hvor morsomt dere har det på jobb. Men finner dere på ting utenom jobb også? Det er jo en forskjell på kollegaer og venner, ikke sant?

Med tanke på hvordan det gikk med de gamle vennene dine, skjønner jeg at det kan være vanskelig å stole på noen nye. Allikevel må du være modig og la folk se hvor fantastisk du er, for du er det. Du fortjener de beste og mest fantastiske vennene, som bygger deg opp, som gjør deg bedre og som støtter deg uansett, ikke noen som setter begrensninger og forbehold for å være vennen din. 

Du har forresten en helt fantastisk mulighet nå til å omgi deg med folk du beundrer i stedet for de som vil bryte deg ned. Jeg hørte en plass at dersom man ønsket å bli en fantastisk idrettsutøver, så burde du omgi deg med og gjøre som idrettsutøverne gjorde. Dersom du ønsker å være en fantastisk barnehage-assistent, se hva de andre gjør som fungerer og la deg inspirere. Dersom du ønsker gode karakterer på skolen, se hvem som gjør det bra der, og se hva som fungerer for de. Når du begynner på studiene til høsten, delta på fadderuken, ha det kjekt og bli kjent med de andre studentene. Snakk med folk, finn ut hva som er motivasjonen deres, og hva målene deres er. Finn de som har lignende mål som deg, som har samme klasser som du har og foreslå å skap et kollokvie (studiegruppe), der dere kan komme sammen å diskutere det dere har om akkurat nå. Med å dele deres ulike synspunkt øker dere forståelsen for temaet. Jeg hadde kjempe nytte av de ulike kollokviene jeg var med på under studiene. 

Jeg har forresten et eksempel på det å omgi deg med de rette folkene, bare dette var feil folk. I høst delte jeg kontorlokale med en den morsomste kollegaen jeg tror jeg noen gang har hatt, MEN det var feil for begge to at vi delte kontor. Årsaken? Vi begge elsker sjokolade, vi begge kan spise masse sjokolade og vi begge klarer ikke å si nei til sjokolade. Jeg tror aldri jeg har spist så mye sjokolade som de tre månedene vi delte kontor. Vi påvirket hverandre på en utrolig negativ måte, ettersom når den ene nevnte at de kunne tenkt seg sjokolade, var det en 95 % sjanse på at en av oss ville ta en pause å gå på butikken i nabobygget for å kjøpe det. Og da ble det de store sjokoladeplatene, ikke de små søte. Alt ble spist. Jeg har siden fått en ny person å dele kontor med, en som er mye mer opptatt av å spise sunt og jeg blir ikke like ofte påminnet om sjokolade. De dagene jeg selv kjenner suget på sjokolade får jeg ingen gehør fra de rundt meg og da er det litt lettere å si nei til meg selv. Og det passer lommeboka og helsen mye bedre. 

Brevet mitt ble litt lengre enn jeg hadde tenkt, men det er så viktig å ha venner rundt deg, og jeg ønsker virkelig at du finner den støtten du fortjener som kan gi deg en klem, eller le med/av deg når det er tid for det også. For selv om jeg er her, så sees vi såpass sjeldent at jeg ikke kan være der skikkelig for deg. 

Lykke til og vær modig.

Mange klemmer fra meg!

#venner #motivasjon #motiverer #forbedre #bedre #kollokvie #studie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg