Hører du på noen inspirerende podcaster?


Jeg ble så glad når jeg oppdaget hvordan jeg kunne høre på podcaster på mobilen uten å måtte betale noe. Jeg har en vanlig android-telefon og jeg bryr meg fint lite om å betale for å høre musikk også. Så jeg har ikke de mest opplagte kildene til å høre på podcaster. 

Men for noen uker siden, på mitt tredje søk på gratis podcast app, fant jeg noe jeg syns virket interessant. Det eneste negative er at det er amerikansk, så jeg har ikke noen norske med der. Appen heter Stitcher og det er den eneste appen jeg har prøvd, så jeg kan ikke si noe om den er bedre eller verre enn andre podcast apper. Jeg har funnet noen programmer jeg følger med på, men det hadde vært gøy å hatt noen flere, og hatt noen norske. 

Det jeg har funnet som jeg liker er person økonomi, (Dave Ramsey), Foretak og økonomi (Christy Wright), og Historie (Stuff you missed in History Class, og History Chick).

Dave Ramsey har et radioprogram som går tre timer hver dag. Der kan folk ringe inn med økonomispørsmål, for å fortelle om hvordan de er blitt gjeldsfri eller hva de har gjort for å bli millionærer. Det er ganske inspirerende å høre fortellingene folk kommer med, få en forståelse av hvilke problemer man kan møte i livet og hvordan man kan løse det. Veldig bra egentlig.

Christy Wright har ikke jevnlige radioprogram, men hun har noen episoder her og der. Hun har nettopp gitt ut en bok som heter Business Boutique, som er rettet mot kvinner og det å skape sin egen forretning. Det er ganske mange gode tips der. Jeg gleder meg til å lese boken hennes. 

Stuff you missed in History Class er et program som kommer ut to ganger i uken (Tirsdag og Torsdag i USA) og er en halvtime hvor to programledere tar opp en eller annen fortelling fra historien som ikke er så veldig kjent. Jeg hadde hørt noen før jeg kom til episoden som handlet om den Mongoliske prinsessen Khutulun, hvis rykte ble spredd i Europa takket være Marco Polo. Og jeg skjønte plutselig, mens jeg hørt på, at hun var inspirasjon til prinsessen som ingen kunne målbinne! Sinnsykt kult. 

History Chick handler om historiske kvinnelige figurer, og denne varer litt lenge. Det episoden jeg har hørt varte i 1,5 time, og det kunne godt ha holdt med 1 time. Allikevel syns jeg det er spennende å høre om kvinner i historien, som ofte er blitt oversett og undervurdert i hvilken påvirkning de har hatt. 

Dette er alle spennende programmer, men jeg liker å ha litt variasjon, så jeg er på utkikk etter andre programmer, med disse betingelsene:

 1. Det må være gratis å høre på
 2. Det må være informativt, og ikke informativt om sport
 3. Er heller ikke så interessert i politikk, i hvert fall ikke ren politikk. 
 4. Jeg må kunne høre det på mobilen.
 5. Det kan gjerne være norsk

Har dere noen tips om hva dere liker å høre på?

#Podcast #økonomi #historie #forretning #DaveRamsey #ChristyWright #Informativt

2 kommentarer
  1. Bruker en gratis app til android: Podcast Addict
   Mine favoritter om personlig økonomi er:
   1. Listen money matter: Meget underholdende duo
   2. Dine Penger – Pengerådet med Hallgeir Kvadsheim meget bra om lokale forhold i Norge.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg