Den nest beste tiden å gjøre noe, er i dag.

Ingenting endres i anger, du vet ikke hva som skjer i morgen. Det eneste du kan gjøre noe med er i dag.

Sitatet i bildet hørte jeg for første gang for to år siden, vel egentlig hørte jeg dette:

Den beste tiden for en plan var for 10 år siden, den nest beste tiden er å gjøre det i dag.

Det var så bra sagt at jeg måtte søke det opp og lærte da original-uttrykket, som jeg liker bedre. Det dekker ikke bare planer men kan brukes generelt som for trening, utdannelse (offisiell eller egen) og selvfølgelig økonomi.

Og uttrykket traff blink hos meg. For jeg har ofte vært plaget med anger. Spesielt etter jeg begynte mitt økonomiske eventyr. Jeg skulle ønske jeg hadde begynt så mye tidligere. Jeg skulle ønske jeg hadde forstått, jeg skulle ønske jeg hadde sett effekten… Vel, mye ønsket, lite gjort. For eksempel, første gang jeg snakket om å spare i Fond var jeg 19 år. Det tok meg bare 12 år før jeg faktisk fikk fingere ut av bowlingkula og opprettet en aksjesparekonto. Poenget med dette innlegget er ingen anger!

Eller rettere sagt:

Sitatet aksepterer anger, det finnes og selvfølgelig hadde det vært bedre å gjort noe før. Men fortiden kan ikke endres, vi må ikke la oss selv bli paralysert av ‘burde-ha’. Vi må bare begynne. Og jeg må bli flinkere til å huske det.

For det å bli paralysert av ‘burde-ha’, skjer relativt ofte for meg. Ikke nødvendigvis økonomisk, lengre, men for eksempel i hjemmet: Jeg burde ha ryddet for en uke siden, det hadde vært så mye enklere nå. Og nå orker jeg ikke. Eller “Jeg skulle ha ringt til den reperatøren, det har gått for lenge, jeg klarer det, det er flaut, jeg venter.”  Ikke alt er like logisk. Men anger er ikke logisk. Tenker jeg tanken ut, er det lettere for meg å innse det, og derfor (kanskje) ikke utsette mer. La oss krysse fingrene for det.

I dag skal jeg ringe til et service selskap og avtale nytt møte. Jeg skal prøve kalenderblokking og når jeg kommer hjem: vaske klær slik at jeg er klar til neste ukes jobbtur.

Hva skal du gjøre i dag?

Jeg vil avslutte dette innlegget med et annet sitat som også oppmuntrer.

Dette er meg. Bakgrunnsprogrammer kjører og sluker batteri Går du tom for viljestyrke eller er det en ‘god’ unnskyldning?
Har du (hatt) denne vanen om pengebruk? Hvordan kan vi se problemer og samtidig holde oss positiv? Hvorfor jeg deler økonomien min så åpent.

#Inspirasjon #Ordtak #Kinesisk #ikkeforsent #plan #mentalt #voksen #

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg