Ærlig reklame for Kredittkort!

Helt genialt! 
Eneste er at vi i Norge enda ikke har et like “strengt” eller “blåst” system for kredittsjekk som det er i USA. I USA er det mange steder som ikke er villig til å gi boliglån med mindre man har hatt et kredittkort som man betaler tilbake penger på….
 

#økonomi #kredittkort #ærlig #reklame #genialt #youtube #måse #kreditt
 

2 kommentarer
  1. Skulle gjerne hatt mer info om hva du mener rundt de påstandene rundt kredittkort. Forstår ikke helt hva du mener og om du er sarkastisk. Mener du det er enkelt å få kredittkort i Norge fremfor USA, eller motsatt? Av hva jeg leser inne her https://www.kredittkortinfo.no/ så virker det som om det er rimelig strenge krav for å få innvilget kreditt. Spesielt etter den nye loven kom.

   Er det virkelig slik at man ikke innvilges boliglån i USA om man ikke har et kredittkort man betaler ned på? Har du kilder på det? Fant det ikke ved et raskt Googlesøk. Eneste jeg kunne sett for meg var at man hadde hatt et kredittkort eller forbrukslån man allerede hadde nedbetalt, for å vise at man klarer å nedbetale gjeld.

   Uansett, dette var interessant. Håper du legger ut noe mer om dette. Så skal jeg søke videre på nettet om det.

   1. Hei,

    I USA har de noe som heter Credit Score, som går ut på at du kan bevise at du kan betale tilbake lån. Det kan være mange forskjellige lån, men kredittkort er en av måtene. Det finnes mye informasjon om det men jeg legger ved en video fra en kanal som heter The Financial Diet. https://www.youtube.com/watch?v=1yQpE-BnOCs . Hun som eier denne ødela credit scoren sin med å ikke betale kredittkortgjelden sin. Hun forklarer også hvorfor credit score er viktig.

    Personlig er jeg vàr kredittkort. Jeg bruker det når jeg kjøper ting på internett eller om jeg skal kjøpe noe som er mer enn jeg har på brukskontoen min der og da. Problemet jeg har om kredittkort er at mange får problemer med det – men folk får lite informasjon om farene med det. Det er litt som alkohol – jeg har ikke selv problem med alkohol – men det betyr ikke at jeg ikke vet at andre kan ha alkoholproblemer. Forskjellen er at de mulige problemene med alkohol er velkjent. Gjennom skolegangen får vi masse informasjon om farene ved alkohol og hvert år er det en eller to kampanjer det (før sommerferien og før jul).

    Mange kredittkort kan skryte av å gi bonuspoeng og penger tilbake igjen – og for noen kan det gå. Men for at kredittselskapene skal kunne gi disse godene, er det ganske mange mennesker som faktisk sliter med gjelden og betaler for de få som tjener på kredittkortet.

    Jeg ønsker derfor bare å skape en bevissthet om kredittkort, og den risikoen man kan havne i om man overforbruker og tar det på et kredittkort.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg