Uke 17, Arveklær, brukt lite på mat, mye rester og skadd finger


God søndag alle sammen! Håper helgen deres har vært fin så lang, og nå er det bare denne dagen før det kommer en ny uke. Da er det på tide å komme med denne ukens vinn og tap. 

Forrige uke var ikke så positiv, egentlig, bortsett fra all mat som jeg fikk med meg fra fjellet. Jeg har begynt på ostesmørbrødene, men har enda tre og et halvt brød igjen i frysen + 1,5 kg ost. Yay!.!

Ellers må jeg si at jeg har hatt en strålede uke, tross at jeg måtte *BEKLAGER, DETTE ER KANSJKE FOR MYE INFORMASJON* holde meg hjemme på onsdag (ville ikke være så langt borte fra et do, for å si det sånn), men så lenge jeg fikk tatt de ‘pausene’ jeg trengte, klarte jeg enda å gjøre litt rundt omkring i leiligheten. 

Dette er vinnene mine: 

1. Jeg fikk med meg en hel stor og tung bærepose med klær fra tanten min. Hun og jeg har hele tiden vært omtrent like stor, og nå har jeg MASSE fine klær hjemme. Eneste er at jeg vet søsteren min vil like en god del av de klærne, så jeg må tilby at hun også kanskje kan få noe av det. Hvis jeg må kjøpe noe klær resten av dette året så må det være dersom dongribuksen min blir ødelagt eller at jeg blir invitert på slottsball.

2. Selv om jeg kjøpte meg middag på veien (Billy pizza) både mandag og tirsdag før jeg gikk til diverse Røde Kors aktiviteter (som kan være årsaken til mageproblemene på onsdagen), så har jeg ikke måttet handle noe særlig denne uken. I begynnelsen av uken hadde jeg ca 1400 kr igjen å bruke på mat, men det har blitt mindre, hovedsakelig fordi jeg bestemte meg for å være litt generøs med meg selv. Jeg har invitert bestevenninnen min og familien på middag i morgen, Jeg har kjøpt to type plaster til fingeren som jeg raspet opp på den nye raspen, og jeg har brukt litt her i Oslo på kurset. Jeg har bestemt at jeg skal beholde 500 kr til neste måned, og resten er til fri bruk. Det er jo lov når jeg nesten ikke har kjøpt mat denne måneden. Tydeligvis. 

3. Det at jeg sykler betyr at jeg ikke får like mye tid som før til å høre og lese bok. Som helt klart er et tap. Når jeg tok bussen så hadde jeg 35 min hver vei til å sitte å lese eller høre på bok. Det er 1 time og 10 min. Jeg har dermed merket at jeg sliter med å klare å henge med i boklesingsmålet mitt. MEN denne uken måtte jeg ta bussen noen dager, og da fikk jeg tid til å høre på denne månedens bok. MEN jeg ble ikke ferdig med den før på onsdag, og jeg liker å høre på de to ganger før jeg skriver bokrapporten min! Uansett, endelig ferdig, den var ikke like engasjerende som de to andre som kanskje var et av problemene… 

4. Jeg har i løpet av uken malte første strøk i boden inne, og oppdaget at rullen jeg hadde kjøpt ikke passet med håndtaket jeg allerede eide. MEN jeg dro hjem til foreldrene mine og lånte fra de, som betyr at jeg sikkert sparte 50 kr eller noe slikt. 

5. En siste vinn, er at jeg på onsdag, siden jeg nå var hjemme, brukte tid ute i vinterhagen min, og plantet om noen urter jeg har fått fra en venninne. Disse er nå satt i en selvvanningspotte (Jeg må ha det, for jeg er ikke flink til å huske å vanne), og vil klare seg over helgen, nå når jeg er borte. 

Tapene jeg har hatt er denne uken færre enn vinnene, som alltid er positivt.

1. Det var snø på tirsdag når jeg sto opp, så jeg tok bussen til jobb. Heldigvis var det en på Hjelpekorpsmøte som bor rett i nærheten av meg, så jeg fikk sitte på med han hjem. Og jeg fikk høre på lydboka på vei til jobb.

2. Fordi jeg skulle til Oslo rett etter jobb, så tok jeg bussen til jobb på fredag også, og dermed har jeg bare syklet en dag denne uka. 🙁 Ikke er det både økonomisk litt trist, men for velfølelsen også.  (Men jeg fikk høre på lydboka)

3. I forrige uke kjøpte jeg inn en stor pakke melk, fordi jeg hadde tenkt å lage arme riddere til foreningen. MEN jeg hadde glemt at bestevenninnen min ikke lengre tåler melk, (hun har ikke gjort det på to år, så jeg burde husket det), men så har jeg ikke gjort noe med melken i mellomtiden. Nå er den gått ut på dato. Jeg kan unnskylde meg med at jeg har nesten ikke vært hjemme, men jeg kunne ha fryst ned melken, som egentlig var planen min men som aldri ble gjort… Mortkastet mat. 

Men, det var det. Jeg har hatt noen travle uker, og har enda en travel uke igjen, men uken etter det, da skal jeg bare forberede til 17. mai. :-p 

Ha en flott ny uke, så snakkes vi! Denne uken kommer det nye budsjettet og regnskapet for hvordan april gikk. 

#økonomi #vinnogtap #arvet #handmedown #klær #reise #Oslo #Trondheim #langedager #Plante #urter #travelt. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg