Hiv deg rundt, oppnå drømmen


Det er et engelsk uttrykk for dette, som jeg savner på norsk. Hustle season. Hustle kan bety mye forskjellig, men det betyr i denne sammenhengen å forte seg, å jobbe intensivt, å hive seg rundt. Så hva Hustle season betyr, er at man i en kort periode av livet jobber intensivt og hardt for å oppnå et mål eller drøm. 

På Youtube videoene mine har flere av kanalene en måned i året som er deres Hustle season, hvor de bestemmer seg for et mål, og i en måned jobber alt de kan for å oppnå dette målet. Det kan også brukes om en lengre periode, men i konteksten av hele livet så er det bare en kort periode, hvor man jobber mot et større mål. Dersom noen har som mål om å bli kvitt all gjeld, så kan de i en sesong av livet, kanskje et par år, være villig til å gi slipp på ulike goder for å kunne oppnå gjeldfriheten. 

Mitt mål for tiden er 1: Betale ned 100 000 kr i gjeld innen året er omme (Har vel rundet 10 000 kr denne måneden, time to HUSTLE!), og 2: Jobbe mot å få fast arbeid, helst innenfor drømmejobben min. 

Dette betyr at jeg i sommer, nå når jeg har mulighet til det, velger å jobbe flere jobber. Da får jeg mer lønn, mer erfaring og en fot innenfor ulike bedrifter og de mulighetene som finnes der.

Jeg kommer nok ikke til å ha noe ferie, jeg skal i hvert fall ikke reise bort med mindre noe uforutsett skjer men ettersom jeg har varierende oppgaver, så satser jeg på at det kommer til å gå bra. Og jeg vil nok bli kjempe trøtt, og utmattet. Jeg kommer nok til å glemme hva som skjer og hva jeg har gjort, og derfor håper jeg at boken som er forsidebildet, vil hjelpe meg. For det er bare en kort del av livet og jeg jobber for å gi meg selv den karrieren og den tryggheten jeg ønsker meg. Dessuten tror jeg det er sant det som Christine Caine sier. Christine Cane er en dame som har startet og driver en av verdens største non-profit organisasjon som jobber mot menneskehandel og for å hjelpe de som blir reddet ut av det. (Utrolig tøff dame, utrolig inspirerende å høre Pod-casten der hun blir intervjuet). Men hun sier i Pod casten at det er ikke arbeidsmengden som gjør at man blir utslitt, men man må gjøre rett mengde av rett ting. Jobber man 50 timer i uka med ting man virkelig misliker, da er det ikke rart at man blir utslitt. Men jobber man 50 timer uka, hvor 30 timer er ting man må gjøre for jobben men de resterende 20 timene er den delen av jobben du elsker, den delen som GIR deg energi? Ja, da kan man jobbe 50 timer i uka, uten problem.  

Har du vurdert å jobbe ekstra en kort periode for å oppnå drømmen din?

#økonomi #drøm #jobb #drømmejobb #intensivt #mål #spare 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg