Du kan ikke stjele penger, men du kan stjele tid

Jeg liker å se på inspirerende Youtube videoer i løpet av dagen, og i dag kom det endelig en ny video fra en av de jeg følger. Jeg delte den selvfølgelig på Facebook siden min: https://www.facebook.com/voksentilslutt/. Den passet SÅ bra med innlegget jeg hadde i dag, om at dersom man har en drømmejobb, så må man jobbe hardt for å oppnå den. Om det er å jobbe en fast jobb en periode, samtidig som man jobber for å oppnå drømmejobben, så gjelder det å henge i. For alt i alt, den raskeste måten å drepe en drømmejobb på, er å si opp den faste, trygge jobben som gir deg en fast og trygg inntekt. 

I videoen som du kan se her: How to follow your dreams while making money, snakker en forfatter, en best seller forfatter, hvordan hun, mens hun lå på topplistene, også jobbet som en nanny på deltid for å få endene til å møtes. For vet dere hva? Forfattere tjener ikke så innmari mye. Forfatteren snakker om hvordan to viktige, men lett å glemme ting, trengs for å oppnå drømmen din. Tid og penger. Det er her hun kommer med den geniale utsagnet som er tittelen på dette innlegget. “Du kan ikke stjele penger, men du kan stjele tid”.

Her er det viktig at du er bevist på hvor du stjeler tid i fra! Dersom du har lest flere av innleggene mine, så har du kanskje lest bokrapporten om Quiter, closing the gap between your day job and dream job. Forfatteren Jon Acuff begynte sin drømmekarriere med en populær blogg. Han ville dra tidlig på jobb, for å unngå å sitte i kø, og skrev innleggene på jobben. Han satt på kontorplassen sin og skrev det han kunne for å nå deadlinen, og for å bli ferdig før arbeidsdagen begynte. Men det gikk ikke alltid. 5 minutt ble raskt 10 min, og 10 min kunne også bli 20 minutt. Plutselig hadde han jobbet med sin private jobb, bloggen, i 30 min av den vanlige arbeidsdagen sin. Men arbeidsgiverene betalte ikke for at han skulle blogge, han hadde en helt annen jobb og med å la skrivingen gå innover arbeidsdagen hans, stjal han tiden fra jobben. 

Ikke gjør dette!

Dersom du tenker deg om, så er det ufattelig mange andre steder du kan stjele tid i fra. Om du tar buss, tog eller noen andre for for kollektiv transport til og fra jobb, kan du ta notater, planlegge kanskje til og med skrive ned tind, dersom du ikke blir bilsyk. 

Du kan stjele tid fra Youtube, eller tv-seriene dine. Du kan, i kortere perioder, til og med stjele tid i fra sovingen din. Et døgn består av 24 timer. 6-8 timer er til søvn. Da har du 18-16 timer igjen. 7,5 er til jobb. Da har du 10,5-8,5 timer igjen. 1 time er til å gjøre seg klar til dagen og for å legge seg igjen. 9,5-7,5 timer. Det er masse å gå på her. 

Sett deg ned, lag en plan, og begynn å jobb, litt etter litt for å nærme deg drømmen! 

Lykke til!

Forresten, fordi jeg går inn i en sinnsyk travel periode nå, har jeg besluttet å kutte ned fra å skrive et nytt innlegg hver dag, til å bare ha innlegg på hverdagene. Jeg håper dere har forståelse for dette. OG i morgen kommer mitt 100 innlegg på bloggen! Det er rart det! Har nå skrevet fire måneder, og det er svært merkelig!

#økonomi #karriere #drømmejobb #jobb #dagjobb #inntekt #stealtime #time #Steal #money #penger #tidogpenger #effektivisering #jonacuff #bokrapport #youtube #blogg 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg