Vinn og tap uke 21, la oss ikke snakke om lørdagen

Først og fremst skal jeg ignorerer lørdag så langt det lar seg gjør, og heller se på de måtene jeg har gjort en god jobb denne uken… 

I forrige uke sendte jeg en mail til den ene sommerjobben min, og spurte om lønnen min for i år. Den hadde ikke endret seg noe siden i fjor, og jeg har ikke hørt om noen steder hvor lønnen ikke øker i hvert fall noen øre, år til år. I går fikk jeg tilbakemelding om at dette var feil, og jeg vil dermed får etterbetalt. Jeg antar at det blir ca 50 kr. 😀 HA

Jeg har gitt meg selv litt bedre tid med å kutte fra 7 innlegg i uka, til 5. Jeg håper dere som følger meg har forståelse for at fire jobber, selv om det ikke tar ALL tiden min, krever mye mental kapasitet og gir et stort press. Det å da i tillegg bruke en time hver dag på å skrive ned dagens innlegg, samt planlegge fremtidig innlegg blir da en unødvendig byrde. Dette skal være gøy, det skal gi meg energi, ikke være en plikt. 

Jeg har signert en kontrakt med den ene sommerjobben min, som også gir meg mulighet til å vikariere på kontoret nå i dag etter behov og frem til sommeren hvor jeg kan være sommervikar. Det gjør at jeg får jobbet mer, og kan spare opp mer penger for høsten. De jeg har signert med har forståelse for min fulltidsstilling allerede, så jeg kan jobbe tidlige morgener og sene kvelder. Der er det forefallende arbeid, så det må bare bli gjort så raskt som mulig. 

Jeg har fått ryddet ut av flere av boksene mine, og ser mer og mer hvor lite møbler jeg mangler. Det vil si at jeg egentlig ikke trenger å spare så veldig mye mer. 

Den siste gode vinnen, som jeg har vært nervøs for, var at jeg bestilte en fysisk bok fra Amazon i begynnelsen av måneden. Denne boken er mye av årsaken til at jeg brukte så mye penger på bøker nå i mai. Boken skulle egentlig ta en måned, og jeg vet hvor mye som kan skje med en pakke på en måned. Men nå kom den på fredag!! Jeg har egentlig lest en annen bok for denne måneden, men den krever litt mer ettertanke. Derfor kommer det ut, i morgen eller i over-i morgen en bokrapport om “5 mistakes you can’t afford to make in college”. 

Så var det lørdagen. Nydelige lørdag, når det var tomt på Kjøpesenteret Kvadrat. Det betyr jeg ikke stresset, og ikke hadde et AKUTT behov for å komme meg ut. Og fordi det var SÅÅ nydelig og varmt, så MÅTTE jeg jo kjøpe meg en hatt. Og en ny stekepanne, fordi den jeg har av jern er alt for tung for meg. Og fordi kjøkkenviften ikke er en vifte men et avtrekk, så kjøpte jeg også ett sånt sprutelokk til å ha oppå stekepannen min. Og TO flasker vin. Jeg drikker aldri vin, så hvorfor jeg tenkte to stk var nødvendig vet jeg ikke. Men det er jo ganske godt å sitte på verandaen når det er godt og varmt ute, og ha et glass avkjølet hvitvin. Og til slutt så var det salg på Kreaktiv, garnbutikken på Kvadrat. Og på salg må et jo kjøpes garn! Så jeg brukte 60 kr på garn også.

Det aller verste? Jeg har ikke helt kontroll på hvor mye penger jeg har brukt, hvor mye av de 50 kr om dagen som er gått, og hvor mye jeg har igjen for resten av måneden. Dere aner ikke hvor takknemlig jeg er for at måneden er over på onsdag. For da vet jeg at jeg har klaret meg. 

Jeg har også fortsatt vondt i kneet, og har tatt bussen flere ganger denne uken. På fredag tenkte jeg meg ikke om, og kjøpte enveis billett. Jeg skulle ta bussen fire ganger den dagen, og det hadde da lønnet seg med en døgnbillett. Så da ble det døgnbillett hjem fra jobb i stedet, og tur-retur på kvelden

Ellers så er måned 1 av fire hektiske måneder forbi og jeg gru/gleder meg, for hver måned som går, kommer jeg nærmere høsten og usikkerheten der. 

#vinnogtap #penger #økonomi #sommerjobb #deltidsjobb #myeåtenkepå #travelt #flytte #rydde #lønn #jobb #koordinere #planlegge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg