Kjære Molly, DU er din største ressurs

Hei Molly! 

Hvordan går det? Sommerferien har jo akkurat begynt på skolen, så nå er jeg spent, er det flere eller færre i butikken nå? Og tenk, nå er det bare to måneder igjen før du begynner på studiene selv! Jeg skjønner absolutt at du skulle ønske du skulle på en ferie, jeg kjenner på den selv men jeg støtter resonnementet ditt om å prioritere jobb og lønn nå i forberedelse til studiene. Dessuten, skulle du finne ut at du har råd og tid i høst, så kan du jo faktisk reise litt billigere om du reiser utenom sesongen. 🙂 

Jeg har den siste tiden filosofert litt om ressurser og hvordan man best kan ta vare på og utnytte den ressursen man har tilgang til. Det var jo sånn jeg begynte å interessere meg for økonomi, når jeg jobbet og tjente så mye penger i fjor sommer og gikk mot en usikker høst. Ettersom jeg ikke viste om jeg ville ha meg en jobb på høsten, fant jeg ut at jeg måtte lære å utnytte pengene så mye som mulig. Pengene ble en verdifull ressurs som jeg kunne gjøre overraskende mye for å passe på. 

Men det jeg har innsett mer og mer i løpet av det siste halve året, er hvordan ressurser finnes over alt rundt oss. Og nesten hver eneste dag, sløser vi med den. Mat er en ressurs, venner er en ressurs, familie er en ressurs, klær er en ressurs og selvfølgelig penger. Men den desidert største ressursen du har er deg selv! DU har makten til å endre ditt liv. DU kan ta stegene for å rette opp en situasjon du ikke liker deg i. DU kan velge å lære deg nye ting, for å utfordre deg selv. Og jeg oppdaget at jeg begynte å se på ting litt annerledes, når jeg vurderte ting ut i fra, ikke hvilken verdi det hadde for meg, men hvilken ressurs det ga meg. 

Fordi jeg meg selv er en ressurs, så er alt rundt meg også en mulig verdi for meg. Selvfølgelig kan disse tingene også ødelegge min egen ressurs. Gode venner og familie er en verdi for meg fordi de utfordrer og støtter meg. De gjør meg bedre og øker min verdi for meg selv. Venner som tar av min tid, får meg til å føle meg dårlig, og som bryter meg ned støtter ikke ressursen som jeg er og er derfor ikke venner. Denne tiden hvor jeg sitter å skriver på bloggen er en verdi, fordi det forbedrer mine kommunikasjonsevner og skriveegenskaper. Igjen, jeg som en ressurs blir bedre. Den tiden jeg bruker på å ser på klipp på Youtube kan ta bort den tiden jeg burde skrive på bloggen, og kan sådan sees som en ikke-ressursbyggende aktivitet. Men dersom jeg klare å holde meg på tema, så vil hodet mitt slappe litt av og jeg kan få litt inspirasjon. Men jeg unngår katte-videoene. 

Fram til i fjor leste jeg hovedsakelig en blanding mellom lettlest romantikk eller spenningsbøker med komikk i seg. Jeg slapper godt av når jeg leser, og sånn kan det være givende. MEN, jeg leste kun fiksjon, ingenting som utfordret meg. Så min lesetid var tid hvor jeg kunne gjemme meg bort og ikke tenke på livet mitt. Nå har jeg begynt å høre og lese mer på inspirerende bøker, selv-hjelpsbøker, som får meg til å reflektere over hvordan livet mitt er nå. Jeg reflektere mer over hvordan og hvorfor jeg reagerer på ting som jeg gjør og slik øker jeg min egen ressurs. 

Du som nå skal studere, er på vei til å tilegne deg MASSE ny kunnskap! Du har nå muligheten til å daglig oppdage nye ting om verden og om deg selv. Prøv å se på ting litt som om det er ressurser som kan gjøre deg bedre eller ikke. Hvordan kan du utnytte den tingen du har, for det beste for deg? Her kommer balansen inn. Husk, for at du som ressurs skal fungere optimalt, så må hodet og det mentale henge med. De områdene i livet ditt som får deg til å slappe av, er viktig for din mentale helse, og derfor viktig for deg som en ressurs. Det må ikke bare være avslapping. De områdene i livet ditt som utfordrer deg og får deg til å tenke er viktig for din mentale utvikling, og er derfor viktig for deg som en ressurs. Men du må ha tid til å fordøye det også. 

Akkurat nå er jeg ikke flink til å ta vare på meg selv som en ressurs. Jeg har planlagt dårlig og har derfor LITT mye på tallerkenen akkurat nå. Det betyr at jeg å være strengere og mer effektiv i det som er min tid. Jeg har for eksempel tatt mye buss i det siste, fordi da kan jeg også høre på lydbok som gir meg inspirasjon. Alternativet er å sykle, som gir meg tid til å tenke, og bevege kroppen. Jeg har ikke tid til begge, jeg sykler ikke mens jeg hører på noe annet enn trafikkbildet. Jeg velger å høre på lydbok. 

Prøv deg litt rundt, finn ut hva som utfordrer deg, og hva som får deg til å slappe av. Prøv å press grensene på utfordringebiten, så kan du kose deg med din avslappingsting senere. Gå igjennom ditt liv, være åpne for å se hvordan ting gir verdi til deg og sett pris på de for det de gir deg. Til og med en dårlig sjef eller kollega kan gi deg verdi med å lære deg hvordan håndtere denne situasjonen. Det er noe å være takknemlig for. 🙂 

Håper du har en god helg, selv skal jeg jobbe og glede meg til 8. juli (husker du hvordan jeg har planlagt dårlig? Jepp, har satt meg opp til å jobbe hver dag frem til 8. juli). 

Klem fra meg!

#ressurs #penger #klær #jobb #venner #familie #økonomi #mentalhelse #youtube #lese #busse #sykling #utfordring #selvhjelpsbøker #romantikk #travel #flinkpikesyntomet #ferie #reise #studere #student #brevtilmolly #molly

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg