Uke 25: Økonomisk avregning

Jeg kommer til å endre litt på dette innslaget, hovedsakelig fordi hver gang jeg skriver om budsjett, så snakker jeg om hvor viktig det er å holde det oppdatert. Allikevel er det aldri noe jeg gjør her i bloggen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle begynne å gjøre det på søndager/mandags morgen. Da vil jeg også kunne gå igjennom hvorvidt jeg anser ting som en vinn eller tap. 🙂 

Det største som har skjedd denne uka, er at lønnen er kommet inn på konto. Som forventet ble det mer enn jeg hadde satt opp, til slutt. Fordi jeg jobber på to avdelinger på den ene sommerjobben min, så leverer jeg også to timelister. Den ene, med langt flere timer, ble ikke registrert, så jeg manglet mye penger her. Heldigvis skanner jeg alltid timelistene mine, så det var ikke vanskelig å få tak den på nytt igjen. 

Det tok bare en dag før all lønn var inne på kontoen så her ha jeg fått satt inn all lønn for denne måneden.

Programmet er satt opp slik at det man har budsjettert er på venstre side, reel er på høyre. I forrige måned lot jeg de reelle tallene stå, og ‘late som’ om de ikke var kommet inn. Uheldigvis kunne jeg se pengene på kontoene mine og det gjorde det veldig fristende å bruke pengene før jeg planla noe med de. 

Derfor velger jeg å endre budsjettet, for å legge planen på nytt igjen. Og da må jeg finne ut hva jeg skal gjøre med pengene som er igjen. Jeg vet at det er poster jeg har gått over på, så da oppdaterer jeg alle postene, for å se hvor mye jeg egentlig har til overs

Jeg fikk som nevnt tidligere baksmell og jeg har innsett at jeg har misforstått med tilbakebetaling. Jeg har ventet på faktura for å betale men jeg fikk vite av en kompis denne uken at all informasjon om tilbakebetaling står i brevet fra skatte etaten. Man skal kunne betale med en gang, og gjør man ikke det, risikerer man å måtte betale renter. Jeg er redd for at jeg dette har skjedd for meg

Det kan også hende at jeg har spart opp feil beløp, men jeg er usikker. Det som er sikkert er at jeg har 16 kr for lite spart opp. 

Derfor må jeg legge til 16 kr ekstra.

Mobil abonnementet mitt er slik at all bruk av spesialnummer, inkludert 112, 113 og 177 (kollektiv spørsmål), koster ekstra, så jeg setter alltid opp 140 kr. Men denne måneden så ble det 11 kr ekstra. 

Så jeg retter det. Reelt var mobilabonnementet mitt 129 kr. 

Jeg har brukt mye mer på transport denne uka, ettersom jeg spleiset på en taxi med noen kollegaer etter jobbfesten i forrige uke. Det var absolutt verdt det! 

Jeg var hjemme på 20 min, i stedet for en time! DEILIGT! 

Jeg hadde egentlig ikke trengt å bruke disse 300 kr ekstra, jeg har kontantene i lommeboka. MEN jeg glemte lommeboka hjemme for noen uker siden, og måtte på butikken. Jeg lånte 300 kr fra bestevenninnen min og Vippset penger tilbake henne med en gang.

Pengene ble da trukket fra konto og i stedet for å flytte på kontanter, så legger jeg 300 kr ekstra på budsjettet. 

Denne måneden viste jeg at jeg ville måtte bruke 100 kr av lommepengene mine via nettbanken, så jeg tok ut 1500 kr, og lot 100 kr være igjen. Men nå er de brukt. 

Da oppdager jeg at jeg har litt over 3000 kr ekstra på konto

Jeg har satt 1000 kr ekstra på studielånet denne måneden, og velger å legge 1000 kr til ekstra på boliglånet. Det vil si at jeg nå i slutten av måneden skal sette på 4000 kr ekstra. Jeg velger å ikke flytte de pengene før siste dag i måneden, i tilfellet jeg trenger noe ekstra. 

Jeg har bestemt meg for å spesialbestille et møbel, så nå sparer jeg opp til å kjøpe det. Jeg aner ikke hvor mye det kommer til å koste. Jeg planlegger å dra til en møbelsnekker nå i sommer, mens jeg planlegger å jobbe flere halve dager. 

Jeg hadde nesten glemt at jeg var på FINN å kjøpte meg en bokhylle! Det kostet 400 kr og mamma og jeg satte den opp i dag. Det er litt for mørkt for å ta bilde akkurat nå, men det er av denne sorten: Den skal være en slags romdeler og jeg gleder meg veldig mye til å få ryddet bort all håndarbeid jeg har liggende! Bokhyllen koster nesten 1000 kr mindre enn den gjør på Ikea, men det er noen skraper på den selvfølgelig. Men det gjør meg ingenting.

 

 

Da er boligkjøp avregnet for måneden. 🙂

YES!

#økonomi #budsjett #everydollar #vinnogtap #penger #avregning #finn.no #KALLAX #IKEA #Ekstralånavdrag #Restskatt #sparing #sommerjobb #ekstrajobb #lønn 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg