Viktig å se fremover for økonomien

Det har absolutt hendt at jeg har blitt overrasket over store utgifter, og mens jeg står der med skjegget i postkassa har jeg ofte tenkt: “HVORFOR?” For som regel har det vært regninger jeg burde vite skulle komme og vite hvor store de var. Årsavgiften på bilen og så er auto-pass brikken min tom samtidig, er et godt eksempel på dette. Jeg måtte dyppe inn i sparepengene mine for å klare utgiften. 

Nå er det selvfølgelig folk der ute som har råd til å ta utgiftene som de kommer. De fleste kan jeg også ta den aktuelle måneden, men det er en årsaken til at jeg heller sparer litt og litt opp: Økonomien blir litt mer forutsigbar. Jeg vil hver måned vite akkurat hvor mye jeg skal spare, og hvor mye jeg har til å bruke, og det holder seg slik året rundt. Så til jul for eksempel, så har jeg godt kunne finne på å bruke opp til 8 000 kr på gaver og diverse andre ting (klær til jul og nyttår, mat og drikke) men skulle jeg også fått bompengefakturaen samme måned, så hadde jeg hatt et problem. Men med å spare opp litt og litt kontinuerlig, skal ingen av disse kostnadene være noe problem og jeg vil enda ha ekstra penger til å betale ned lån eller spare til et sparemål. 

Så fremover har jeg noen utgifter. De fleste har jeg vist om et par måneder. 

Om to uker skal broren min gifte seg og halvannen uke etter det gifter bestevenninnen min seg. Mamma har bursdag, og så fyller søsteren min 30. Da fortjener hun også noe ekstra. Jeg skal til Sverige på langhelg for å treffe gamle studievenner fra da jeg studerte i Sverige og helgen etter skal Stavanger Røde Kors feire sin 100 års jubileum. Feiringen er på et hotell og jeg har allerede bestemt meg for at jeg skal overnatte den natten. 

Så kommer utgifter til leiligheten. Dette er utgifter jeg ikke trenger å ta med en gang, hovedsakelig, og jeg har ikke en spesifikk dato hvor pengene skal brukes. Jeg har lyst til å legge tregulv (det finnes slike fliser meg gummi under og tre over) ute i vinterhagen. Jeg har også lyst til å bestille et spesialmøbel, og det vet jeg ikke blir billig. Jeg trenger fortsatt noen Elfa hyller, en sovesofa og så ønsker jeg meg en gul ørelappstol jeg har sett på Ikea. 

Det er ikke lite jeg har lyst til å gjøre med pengene mine, og med å se fremover på hvilken utgifter som kommer til spesifikke datoer og hva jeg allerede har spart opp til, er det lettere å prioritere pengene som kommer inn. Det er også lettere å utnytte pengene til det jeg virkelig trenger og ikke det første og beste jeg kommer på. 

I helgen skal jeg bruke en god del av pengene jeg allerede har spart opp, jeg skal i Kongeparken med nevøen min, så det gleder jeg med kjempe mye til. Litt tante og nevø tid. 

Håper dere har en god helg! 

#helg #midletidigbuffer #buffer #spare #penger #økonomi #planlegge #sefremover #bloggmag.no #blogg.no #side2.no 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg