Uke 28. Bursdagsuken

God morgen folkens! 

Denne helgen har jeg hatt det kjempefint! Jeg og nevø 1 var i Kongeparken og guttungen på tre, som har brannmenn som sitt store forbilde, turte å gå inn på Brannmesterskolen helt alene og var med å slukket en brann til og med! Stolt var gutten da ja! Jeg har spart opp i et halvt år til å gå i Kongeparken med han, og dette var felles jul og bursdagsgave, så jeg gledet meg like mye som han tror jeg. Og så varmet det jo selvfølgelig tantehjertet å ha en liten gutt som automatisk strekte seg etter hånden, kos og trygghet. Åh, så fin han er. 

 

Utgiftsmessig har uken reflektert denne utflukten, men også lån, sparing og utlegg. Jeg har lånt bilen til mamma denne perioden, ettersom hun ikke har hatt behov for den selv men nå trengte broren min og familien den, så jeg tok Buss for Tog hjem i dag. Jeg har også fylt på ekstra diesel i bilen, siden jeg har kjørt mer denne måneden. Jeg brukte kortet mye i Kongeparken, for å lettere ha oversikt over hvor mye jeg brukte, og jeg har også tatt ut kontanter som bror min skal få i bursdagsgave. 

På fredag, mens jeg var på den ene sommerjobben min, ble noe av utstyret vi bruker ødelagt, så jeg gikk innom Claes Ohlson for å kjøpe noe å erstatte den med. Jobben er ute og når det er vind blåser mye av det vi bruker av bordet vårt. Jeg spurte derfor, når jeg var på Claes Ohlson, om de hadde borrelås med teip bakpå. Og det hadde de. Uheldigvis tok jeg feil pakke, uten teip, og måtte gå tilbake for å bytte etterpå. Den var noe dyrere, borrelåsen med teip men jeg får pengene refundert. 

Ellers har det bare gått penger til fondsparing og boliglånet. Det som står som inntekt er rentene til boliglånet. Innbetaling for lån er en utgiftspost og hadde jeg ikke registrert rentene som inntekt, ville lånesummen gått ned for fort. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg glemte å oppdatere hvor mye jeg skulle betale i boliglån, så derfor er det ikke blitt overført 5000 kr. Men ettersom jeg får ekstra utbetalt fra fjoråret, kommer jeg uansett til å sette inn mer penger enn planlagt. Derfor er det ikke så farlig at jeg glemte det. Det er verdt å legge merke til at “Current Balance” er det som sto på lånet i begynnelsen av måneden, ikke akkurat nå. Paid off this month, stemmer heller ikke, ettersom utgangspunktet er 5000 kr. Det blir rett til slutt uansett. 


Utgiftene for utflukten ligger under gaver. Her har jeg hver måned siden oktober, satt inn 800 kr. Denne måneden, med to bryllup nærtstående, har jeg valgt å sette av mer penger enn vanlig. Forresten, et tips: Kjøp billetter på nettet på forhånd. Jeg fikk gratis parkering, samt noen kroner rabatt for billetten. Veldig greit å kunne kjøre rett igjennom parkeringsbommen. 

Jeg må gå tilbake å sjekke hva jeg har tenkt her, med å ha dobbelt opp med Buss og transport OG Bensin og Diesel. Jeg mistenker at jeg har blandet hvilken post jeg setter ting på og dermed er begge blitt doblet, men det er greit. Jeg var nemlig ganske urolig for at jeg ville sprenge denne posten. 

På Diverse har jeg satt inn det jeg skal få refundert og når jeg handlet litt snop og mat før jeg kjørte ned til bror min. Turen tar over en time, jeg var trøtt og sliten så jeg syns jeg fortjente det. Egentlig skulle jeg ha tatt dette ut av lommepengene mine, men jeg orket ikke ta å bruke bankkortet for å betale for bursdagskort og for å ta ut penger, og så betale mat og snop med kontanter. Så denne måneden havner dette i diverseposten. 

Alt i alt har det vært en utgifts’rik’ (eller fattig) avhengig om du teller penger ut eller antall poster inn, men det har vært verdt det. Jeg vurderer å gjøre dette til en årlig tradisjon, å bytte på hvilket av tanteungene som kan bli med i Kongeparken. Så lenge de er så små som de er, må det bli en og en, men på ett eller annet tidspunkt blir de gamle nok til å 1. ta ting alene, eller 2. vente på at jeg er med de yngre på en aktivitet. Noen år frem i tid uansett. 

Har dere en fin sommer? 

#sommer #ferie #bursdag #kongeparken #penger #vinnogtap #budsjett #regnskap #økonomi #transport

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg