Kjære Molly, Beklager, jeg ønsker deg bedre enn jeg er!

Stress
Licensed from: kentoh / yayimages.com

Kjære Molly! 

Ta en dyp pust, inn og ut vennen! Det ordner seg til slutt vet du! Det jeg tror du trenger, er å slappe litt av en dag eller tre, for akkurat nå virker det som om du stresser litt mye. Det er sommer, du jobber og tjener penger, studiene dine har ikke begynt enda! Det er ikke vits i å stresse så mye allerede nå! 

Jeg må innrømme at jeg er utrolig glad fordi jeg ikke er i slutten av tenårene/begynnelsen av 20 årene nå. Det stresset om enten dere legger på dere selv eller blir lagt på dere av samfunnet må det bli en reaksjon på, på ett eller annet tidspunkt, og da er jeg redd for at det eksploderer! 

Når jeg sier at dere legger det på dere selv, så mener jeg ikke at stressede tenåringer og 20-ish åringer er skyld i at stressnivået har steget, det er et samfunnsproblem som vi voksne selv har utviklet, ubevist vil jeg tro. Det som er en god nyhet, er at med å bli bevist på det, så kan man kanskje bekjempe følelsen. 

Det du må vite, er at vi voksne ikke er fornøyde med oss selv, og det vi selv er misfornøyd med, ønsker vi å hjelpe de unge med å unngå. Uheldigvis i vårt jakt etter å gjøre oss selv perfekt (som vi vet ikke er mulig), legger vi ofte ubevisst press på yngre generasjoner, på at de skal være så perfekt som de kan. 

Dette har ofte vært min tankegang: Jeg er misfornøyd med denne uvanen. For at jeg skulle unngått å ha denne uvanen i det hele tatt, hadde jeg måttet gjort dette og dette når jeg var yngre. Derfor må jeg informere yngre om at de aldri må finne på å gjøre dette og dette. 

Nå er det noen visdommer i rådgivning som voksne gir til tenåringer og unge som ofte forsvinner vil jeg tro. 

 1. Rådet som den unge får er ofte basert på hva de voksne selv er misfornøyd med seg selv, ikke hva de ser hos den unge. 
 2. Livet til den unge vil mest sannsynlig ikke bli ødelagt, eller radikalt forskjellig, dersom de ikke følger et spesifikt råd. Livet til den voksne har som regel ikke blitt ødelagt, det kunne bare kanskje vært bedre. 
 3. Noen laster må man ha. 
 4. HUSK, rådet kommer ofte basert på den voksnes egne erfaringer og liv, ikke nødvendigvis hva de ser hos dere. 

Nå, dette gjelder ikke alle råd. Dere må nok selv finne ut om rådene dere får er basert på hva en person har gjort for å komme der de er i dag, eller hva de ønsker de hadde gjort når de var yngre. Og vi voksne må bli bedre på å forklare om rådet er testet og bekreftet, eller teorisert og ønsket. Jeg må selv bli bedre på dette. 

Så når jeg gir deg råd, så skal jeg bli bedre på å forklare om det er basert på egne erfaringer. Og du må vite at selv om du ikke følger det, så er du fremdeles fantastisk. Selv når du failer. For praktiske øvelser gir alltid bedre lærdom enn kun teori. Og det er det livet er, en praktisk prøve/erfaring, som vil gi deg kunnskaper. Dine egne opplevelser vil lære deg mer enn mine eller andres råd. Forhåpentligvis vil rådene du får, hjelpe deg når den praktiske utfordringen kommer. Og som Alf Prøysen sang;

Og om du ikke greier det og alt er like trist,

Da skal du høre lyden, over furua som sist:

Du skal få en dag i mårå, som rein og ubrukt står

Med blanke ark og fargestifter til. 

Husk at vi vokse har ofte gitt opp på å endre våre egne vaner, så det gjør ingenting om du har noen du også. Og så lenge du ikke bevist går inn for å skade eller såre andre, så er jeg fremdeles stolt over hvem du er. 

Ha en fortsatt fin sommer, ta en liten pause, det fortjener du!

Mange klemmer, Ingrid

#økonomi #råd #kjæremolly #molly #stress #perfekt #syktperfekt #syk #alfprøysen #fail #lære #læravfeil #press

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg