Ekstra lønn, ekstra lånavdrag, ekstra lettelse.

Cash
Licensed from: Gualberto107 / yayimages.com

For nesten to uker siden oppdaget jeg at jeg i hele fjor fylte ut timelisten feil, og hadde gjort det så langt i år også. Men de skulle fikse det og pengene skulle bli utbetalt. I går kunne jeg gå inn å konstatere at de var det! Woho! Det var i hvert fall 5500 kr ekstra som jeg ikke hadde forventet. 

Når jeg fikk vite at jeg, tross det var min egen feil, skulle få pengene utbetalt, bestemte jeg meg raskt for å sette dette til boliglånet. Hadde jeg fått pengene utbetalt så ville jeg ha satt de til boligsparing uansett. Nå er de med å minker rentene jeg skal betale tilbake. 

Det som er innmari kult, er å se hvordan den månedlige innbetalingen endrer seg når jeg betaler ekstra. For boliglånet har det bare gått ned noen kroner, men jeg betalte 1000 kr ekstra i forrige måned på studielånet, og plutselig er det månedllige beløpet minket med 25 kr. Fortsetter jeg å betaler 3000 kr i måneden på studielånet, så er det ikke lenge til det månedlige beløpet er under 2000 kr også. 

Boliglånet, fordi det er så stort, så er det vanskeligere å påvirke det på samme måte. Mens jeg har bestemt meg for å betale 3000 kr fast hver måned på studielånet, som gir mer og mer ekstra innbetalt i måneden etterhvert som månedene går, så kommer boliglåninnbetalingen til å være mer flytende. Her planlegger jeg å sette inn det som er ekstra hver måned, om jeg ikke skal spare til noe spesielt. Nå som jeg oppdaterer leiligheten også, vil jeg nok fordele pengene litt. Pengene fra i fjor var allikevel ikke vanskelig å plassere. 

I forrige uke skrev jeg også et innlegg om hvorfor det IKKE lønner seg å ha lån, i motsetning til å ha en formue, men jeg har også tenkt på andre årsaker til at jeg ønsker å betale ned raskere på lånene mine. 

 1. En stor del av inntekten min går i dag til å betale ned lånene mine. Dette vil fortsette til jeg har betalt tilbake lånene mine, som potensielt kan ta 25 år om jeg ikke betaler ekstra. Om 25 år er jeg 57 år. Ti år fra pensjonsalder. 
 2. Med å betale ekstra, så kan jeg også minke denne tilbakebetalingstiden.
 3. Fordi jeg ikke reduserer tilbakebetalingstiden (enda), så minker jeg i hvert fall det månedlige beløpet, så for hver måned som går, så tar tilbakebetaling litt mindre del av månedslønnen. Skulle jeg havne i en situasjon hvor lønnen reduseres, vil jeg lettere kunne håndtere dette.  

Et argumentasjon om at man får redusert skatten med 27-28 % av renten holder ikke helt mål til de fordelene jeg ramser opp. 

Ellers skal jeg på Gladmaten på vakt i dag også. Jeg skal være med alle dager, og jeg satser på at værmeldingen ikke slår til. Det er så kjekt å treffe de besøkende og i dag får vi besøk av en spesiell gjest. Kanskje dere til og med ser meg i nyhetene! 

Ha en fin dag og god helg!

#lån #tilbakebetaling #økonomi #ekstrainnbetaling #lønn #ekstralønn #sommerjobb 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg