Ekstra innlegg og ekstrapengene!

Uken som var har heldigvis hatt færre utgifter enn forrige, men hvis dere leste innlegget fra forrige tirsdag, så har dere fått med dere at jeg har denne uken hatt det beste problemet man kan ha i økonomi. Jeg har regnet feil en eller annen gang i budsjetteringsprosessen det siste halve året, og resultatet er at jeg har ca 17 000 kr mer enn jeg trodde. Disse 17 000 kr må jeg gjøre noe med. Jeg ba om hjelp fra dere og Kjersti fra Kjersti Gulli foreslo å belønne meg selv litt, og så gjøre fornuftige ting med det som er igjen. I forhold til de største behovene mine. Gnierfruen er inne i en spareperiode, og hun foreslo å spare alt sammen. 

Det viste seg at jeg tydeligvis ikke kan regne i det hele tatt, for omtrent samtidig som jeg oppdaget at regnestykket på hvor mye penger jeg hadde på konto ikke stemte, så stemte heller ikke gjeldsrapporten min. Find the mistake please: 

Jeg hadde egentlig gitt opp målet mitt om å betale ned 100 000 kr på lånene mine år. Når jeg var kommet til august, og bare hadde betalt ned 17 500 kr ville det være SVÆRT vanskelig å betale opp mot 20 000 kr i måneden. Helt umulig. Helt til jeg så feilen… Slik er rapporten egentlig:

Det er 20 000 kr forskjell der. Med å legge inn ekstrapengene på lånet mitt er jeg plutselig mye nærmere å kunne nå målet! Spesielt når jeg ser at inntekten min fra ekstrajobbene er 17 000 kr, ikke 5000 kr. Hvis jeg denne måneden setter inn opp mot 30 000 kr, og jeg neste måned setter inn nye 15 000 kr er jeg plutselig i en posisjon til å kunne klare å nå målet! 

Vet dere, jeg tenkte ikke over at fordi jeg anså det som helt umulig å nå nedbetaltingsmålet så ga jeg helt opp? Hvor blind går det ikke ann å bli? Det er dette jeg nå har brukt to innlegg denne uken på advare mot! Selv om budsjettet sprekker, fortsett! Ikke gi opp! Og hva tenkte jeg å gjøre? Gi opp! 

Uansett, dette gjør at det ikke er særlig vanskelig å bestemme meg over hvor pengene skal gå til. 100 000 nedbetalt frem til 1. januar? Det er i boks! Men jeg gjør som Kjersti foreslo. Jeg beholder 1000 kr, og på et eller annet tidspunkt i høst så får jeg invitere til åpent hus for innflytning og bursdagsfeiring. Etter sofaen er kommet. 

#økonomi #penger #budsjett #mål #gjeld #ekstrapenger #regnefeil #matematikk #matte #budsjettbom 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg