Familielån

For noen dager siden skrev Kjersti Gulli et innlegg om nedbetaling av sitt lån. Kjersti og jeg er skremmende lik, og våre innlegg reflekterer ofte hverandre, pluss vi hadde et samarbeid med noen innlegg om å spare penger. Du kan lese mitt innlegg her, og Kjersti sitt innlegg her, samt tredje samarbeidspartner, Ill Jill her. Både Kjersti og jeg har ‘nylig’ kjøpt oss egen bolig, selv om hun er noen år før meg. Begge har fått lån fra våre foreldre for å klare det. Men Kjersti viste noe jeg ikke viste og jeg slet med å sove den kvelden, fordi jeg nå var offisielt urolig. Årsaken? Dersom man ikke rapporterer familielån til skatteetaten, så blir det oppfattet som forskudd på arv og Kjersti skrev også noe om renter. Artikkelen jeg fant var fra 2011 og Kjersti hjalp meg med en annen artikkel, som var fra 2010. 

Jeg har IKKE lyst å ha problemer med skatteetaten, og jeg vil i hvert fall ikke at mine foreldre skal ha problemer med skatteetaten når de har vært så snille å gitt meg et lån. Derfor tok jeg kontakt med Skatteetaten neste dag. 

Det viser seg at det ikke er like strengt lengre, det var i hvert fall mitt inntrykk i fra chatten (som jeg til slutt fant på deres hjemmeside). Hun virket veldig avslappet om det, hun Jorunn som jeg chattet med. Det eneste jeg trengte å gjøre var å skrive ned i min skattemelding hvor mye jeg skylder foreldrene mine, altså på gjeld, og de må skrive på sin skattemelding at de har dette beløpet som fordring. Renter var ikke nødvendig, men betaler men renter å så skrives dette opp også. 

Det betyr at for de neste årene, så kan jeg ikke bare la være å svare på skattemeldingen, som jeg har gjort de siste årene (de har alltid stemt, så jeg har ikke måttet gjort noen endringer), og jeg må passe på at jeg har god kontroll på hvor mye penger jeg har betalt og hvor mye jeg skylder foreldrene mine. Da er det godt med gjeldsoversikten og budsjettet altså. 

Jeg kommer nok til å ta kontakt med Skatteetaten en gang til, for å forsikre meg om at det blir korrekt for oss alle, men jeg er i hvert fall ikke urolig lengre, og det er bra. 

Håper dere har en god fredag og en god helg, og så snakkes vi!

#lån #økonomi #familielån #privatlån #skatteetaten #skatt #gjeld #fradrag #fordring  

1 kommentar
  1. Så bra du fikk svar og ikke er bekymret lenger!
   Regler har en tendens til å endre seg, og holde seg oppdatert er ikke alltid like lett. Jeg trodde de var endret fra når jeg kjøpte, så nå trenger jeg ikke lure på det lenger 🙂
   Ha en super helg!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg