Rotekopp

Messy Kitchen
Licensed from: gemenacom / yayimages.com

Jeg er en skikkelig rotekopp. Opp igjennom årene, om noen skulle se inn på rommet mitt, har sjansen vært stor for at du ikke så gulvet. Min niese, som da var tre, ble målløs når hun kom springene inn på rommet for å vekke meg en gang. 

Jeg er heldigvis litt bedre i egen leilighet, men jeg tror det egentlig er fordi jeg ENDELIG har fått til et skikkelig system for å holde skittenklærne mine, og fordi jeg har mer plass til å spre rotet utover. Det ser ikke så intensivt ut. 

Men nå i helgen som var skulle jeg endelig ha innflyttningsfest, 6 måneder etter jeg faktisk flyttet inn. Og da måtte jeg rydde. ALLE rommene måtte ha en gjennomgang, fra Vinterhagen, til stue/spisestue, bod, kjøkken, gang bad og soverom. Og det er grusomt kjedelig. Spesielt når det ikke er så mye igjen. Når det ikke er like ille lengre. 

Men jeg har funnet en løsning som funker for meg. Og tipset er en modifikasjon av noe jeg leste om på Flylady.net.

Lag en liste over hva du skal gjøre og gi deg selv 10 min på å gjøre det. Når det er gått 10 min, legger du fra deg det du gjorde, og begynner på neste oppgave. Oppgavene må da også være enkle. Jeg har gjort dette to dager denne uken og listen var som følger

Mandag:

 • Re om sengen, og sett på vaskemaskinen. (Jeg har dobbeltdyne, og fordi jeg virkelig slet med å legge på trekket, tok dette litt mer tid)
 • Brette sammen og rydde bort klær (mye som har ligget fremme i en måned, minst)
 • Sette ting på plass. (Her går jeg vilt rundt i leiligheten og plukker med meg ting som har en spesifikk plass å være. Det er ganske utrolig hvor mye du kan få gjort på 10 min)
 • Tørke støv og spindelvev i vinterhagen (Jeg har en støvkost, og etter å ha tørket bort spindelvevene så hev jeg den i kjøleskapet. Det må vel drepe eventuelle edderkopper? 
 • Oppvask (Jepp, jeg gjorde ikke dette)
 • Sette på plass (Og jeg gjorde heller ikke dette, det var en time til butikkene stengte på Kvadrat og jeg hadde en bursdagsgave å bytte)

Torsdag: 

 • Sette på vaskemaskin og rydde klær på plass (Jeg er så lite hjemme, at jeg må egentlig sette på både en og to maskiner hver gang jeg har tid til det)
 • Sette ting på plass (Igjen, utrolig hvor mye man får gjort på 10 min)
 • Rydde i vinterhagen blant plantene mine der
 • Flytte boksene inn på soverommet
 • Rydde kjøkkenbenken og sette rene kjøkkenutstyr inn i hyllene
 • Skylle alt som skal vaskes
 • Oppvask

Fredag hadde en enda lengre liste, som inkluderte alt bad, og tilslutt ble jeg helt ferdig, i god tid også.

Som dere ser er oppgavene ganske spesifikke, og siden jeg bare har 10 min på å gjøre de, må jeg forte meg for å få gjort så mye som mulig. Og fordi det bare er 10 min, så klarer jeg fint å holde motivasjonen oppe. 

Hvilken ryddetips har du?

#orden #rydde #tips #hjem #flylady #10min #vaske #klær #bolig #rotekopp #uorden #rot 

6 kommentarer
  1. Jeg er også dårlig på å holde det ryddig, men tipset med 10-minutter’n er genialt. Varianten jeg bruker er litt ulik din; jeg gjør et forsøk på å bruke ti minutter hver dag – utrolig hvor mye en får gjort! Å velge seg flere ting og bare si seg ferdig etter ti munutter enten du er ferdig eller ei er en tanke jeg absolutt liker 🙂

  2. Kjersti: Jeg har nå hatt som mål å klar 10 min om dagen, men av en eller annen grunn så har sofaen i dag fristet mer enn noe annet, selv om jeg ikke har plass på kjøkkenbenken til noe nå pga oppvask fra helgen. ;-p

   Jeg bare sier til meg selv at av og til må jeg ta ting litt med ro, og gi meg selv litt fri.

  3. Har skapt meg et sånt merkelig system hvor jeg gjør litt i hvert rom frem til jeg er ferdig med hele huset, som forøvrig ikke er så stort, men vi er flinke til å rote. Samboeren mer enn meg selvfølgelig, hehe. Jeg prøver å ha en rutine på rydding og vasking, men det sporer alltid av. Bortsett fra vanning av blomster og skifte på senga som gjøres hver torsdag.
   Det å vanne blomster måtte jeg legge inn i kalenderen så det ikke skulle gå i glemmeboka, og etter det har heldigvis svært få blomster og planter dødd! Lite økonomisk å måtte kjøpe nye hele tiden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg