Å være fornøyd, tilfreds og takknemlig.

Den enkleste, og samtidig vanskeligste, tingen man kan gjøre for å få kontroll på økonomien, er å være tilfreds med deg selv og ditt liv akkurat nå. Det betyr ikke at du ikke kan ønske å bli bedre i ting, men da er det fremtidens deg du ønsker å endre på, ikke dagens deg. Den raskeste måten å ikke være tilfreds med deg selv, er å sammenligne deg med alle andre. Den enkle måten å motvirke dette på er å være takknemlig for det du har. Jeg kan se på damene på kontoret og være misunnelig på kontorklærne de har, eller jeg kan være takknemlig for at klesskapet mitt er så fult at det ikke er plass til mer. Jeg kan være misunnelig på alle som har perfekt skinn, eller jeg kan være takknemlig fordi at jeg mest sannsynlig vil ha færre rynker som gammel. Jeg kan være misunnelig på alle som får til økonomien sin bedre på bloggene her, eller jeg kan være takknemlig for at jeg har interessen og kan lære av de. 

Jeg hadde egentlig tenkt å gå igjennom hva jeg er takknemlig for fire ganger i året, men nå er det 6 måneder siden sist. Men så satt jeg her på sofaen og lurte på hva jeg skal skrive om i morgen og det eneste jeg kan tenke på er de fantastiske vennene mine og familien min. Jeg kjenner meg kjempe heldig som har så gode venner, så da fant jeg ut at jeg skulle gå gjennom listen. 

Og jeg vil utfordre deg, du trenger ikke lese igjennom min hele min liste, men se om du kan få litt inspirasjon på å lage din egen liste. Ja, livet går ikke alltid som planlagt, men jeg er sikker på at du har mye å være takknemlig for for det om! 

Gode venner i Røde Kors. Digital red medical cross Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Tirsdager er min Røde Kors dag, men fordi vi må gjennomgå en førstehjelpsprøve hver tredje år, har vi nå i disse dager gjennomført førstehjelpsprøver. Tirsdager passer ikke alltid for alle, så vi var en gjeng som kom sammen på en onsdag for å la medlemmer ta prøven (selv tok jeg prøven i forrige uke, og sto med glans). På tirsdager har vi som regel et travelt program, så vi får ikke helt tid til å snakke sammen, men i dag fikk vi det. Det var utrolig godt, selv om vi bare var 4-5 stk som ble sittende. Det var også noen der for å male og forberede et oppholdsrom for oss, og generell annen aktivitet på huset. Når det nærmet seg slutten sa en av de at han kunne kjøre meg hjem og med det drittværet som har vært nå takket jeg glatt ja.

I Røde Kors, som det er i de fleste organisasjoner med mer enn 1 person, er man av og til uenig med hverandre. Men så skjer en situasjon som gjør at man blir stolt og glad for å være på lag med hverandre. Jeg er så stolt når jeg ser vennene mine i Røde Kors stille opp for andre, bare fordi de mener det er det rette. At folk gjør og tilbringer den tiden de kan, om det er mye eller lite, så kommer de stadig tilbake. Og det varmer hjerte mitt å se.

Gode venner ifra Barndommen.

Friends
Licensed from: Lirch / yayimages.com

I dag skal jeg i forening med barndomsvenninnene mine. Dette er folk jeg har blitt kjent med i gata, på barneskolen, ungdomskolen og videregående. Vi er mer eller mindre travle alle sammen, på hver våre sider, men med jevne mellomrom så slår vi til med foreninger for å treffes. Dette er venner jeg har til tider nedprioritert og i sommer gikk det flere måneder mellom når jeg så de, så gleden over at de forstår, tilgir og aksepterer meg som jeg er, er utrolig frigjørende. Det er deilig å vite at det skal utrolig mye til for at de skal kutte meg ut av livene sine, tross jeg nok har misbrukt med å nedprioritere vennskapet vårt nå i sommer. Jeg gleder meg veldig til i ettermiddag. 

En god familie

five families
Licensed from: scusi / yayimages.com
Jeg er en oljeunge, det vil si jeg er en av mange unger som er vokst opp i regionen etter at foreldrene flyttet hit for å jobbe i ‘oljå’. Dette tror jeg har påvirket familien vår på flere måter. Den ene er at vi har dannet vår egen slekt bestående av det som egentlig er familievenner. Bestevenninnen min har jeg bare ringt på døren hos når døren har vært låst, ungene til bestevennene til mamma og pappa er som småsøsken til meg, og kjernefamilien, bestående av mamma, pappa, bror og søster, har nok en større forståelse oss imellom fordi det i lang tid bare var oss som ferierte og feiret ting sammen. Og nå er jeg så heldig at det har kommet svigerinne og svoger inn i bildet, med niese og nevøer. Herligheten vil nok ingen ende ta. (Ja, jeg har tårer i øynene og klump i halsen) 

Jobb, helse og interesser

Balance Life with Health Leisure and Work
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

Jeg slår like gjerne disse sammen i et, for jeg er heldig som har alle tre. Jeg får utfordret meg selv på alle tre, og jeg opplever mestring på alle tre. Jeg har nettopp gjennomført en helt sinnsyk jobbesesong, med vanlig jobb, ekstra vikar jobb, turismejobb og kontroll jobb, som har vært utfordrende, men jeg har gjennomført og jeg har lært. Helsen har holdt seg, tross vond hals av og til nå de siste ukene, og jeg har nettopp fått tilbake prøver fra legen som sa at alt var normalt på testen. Neste test om tre år! Interessen min i økonomi har lønnet seg, om 5 dager vil jeg ha betalt 100 000 på lånene mine i år og spart over 10 000 kr i renter.

Og helt til slutt, så er jeg utrolig takknemlig for alle dere som er innom å leser bloggen min. Jeg håper at jeg kan inspirere andre, men det at noen i det hele tatt leser inspirerer meg til å fortsette både med økonomisiden og bloggsiden av fritidsinteressene mine. Tusen takk! 

#tilfreds #fornøyd #takknemlig #sammenligning #utilfreds #økonomi #jobb #livet #fritid #venner #familie #glede #penger

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg