Budsjettet for oktober, glemte å dele det!

Jeg kom på at jeg ikke har lagt ut budsjettet mitt for oktober, så her er det. Fordi jeg denne måneden når målet mitt for tilbakebetaling av lån og jeg har laget nye mål med feriesparing og oppsparing til nytt kjøkken, ser dere at Sparing og buffer får den største biten denne måneden. 

Dette er siste måned med to ekstralønner, og dette er siste måned med ekstra jobb 1. Så snart er jeg tilbake til lønn på mellom 20 000 lg 23 000 kr. Det haster derfor litt å få spart opp det jeg ønsket meg. Jeg er ikke sikker på om jeg får så mye som 5000 kr denne måneden på ekstra, men det er i hvert fall mindre enn forrige måned. 

Jeg fortsetter å betale 3000 kr på studielånet. Egentlig er det på 2045 ca, men jeg håper at jeg kommer til å komme ned til under 2000 kr. Har jeg regnet korrekt, så vil det være 5-6 måneder til hvis jeg fortsetter slik som dette. Boliglånet betaler jeg som planlagt, og ingenting ekstra. 

Jeg skrev dette innlegget om hvordan jeg ønsket å prioritere frem over. Jeg har valgt å gjøre litt annerledes. Jeg går ut i fra at jeg skal på storferie i vår, og sparer opp 20 000 kr så fort som mulig. Skulle det ikke bli noe av turen, kan jeg bare flytte 10 000 kr over til leiligheten, uten problem. Så går planen slik det er tenkt, så tror jeg at jeg skal kunne si meg ferdigspart i desember i hvert fall. Da kan jeg ta å få spart opp de 25 000 kr jeg ønsker å ha ekstra på oppussingen av kjøkkenet. Jeg har også fylt opp helse/tenner til 10 000, satt litt fart i målsparing til gaver, mobilen er en måned eldre, og en måned nærmere å krasje, fondet har et fast beløp som settes over, og jeg er også urolig for restskatt og vil helst ha pengene klart om jeg skulle få baksmell.  

Hushold er fast, eneste variable er mobil. Jeg antar at den blir 129 kr, men ringer jeg et spesial nummer, så vil regningen bli større med en gang. Men de tre siste fakturaene har vært som det skal være. 

Jeg har begynt å sykle igjen, så jeg håper at jeg ikke trenger å bruke 700 kr på transport. Jeg skal til Haugesund på lørdag i forbindelse med Landsmøte i Røde Kors, og jeg skal da låne bilen av mamma og pappa. Det jeg bruker her får jeg jo tilbakebetalt, men jeg kommer jo til å fylle på diesel på veien hjem. 

Det jeg lærte når jeg var student en måned, var at jeg ikke trengte så mye penger på mat, så jeg har kuttet 500 kr i matbudsjettet mitt. Jeg har økt lommepengene i forhold til studentbudsjettet mitt, så jeg har mer penger enn jeg hadde, men ikke så mye som tidligere. Jeg tror ikke det skal bli et problem å holde budsjettet, med mindre jeg må kjøpe noe klær. Da vil jeg slite litt. Men vi får se hvordan det går nå. 

Jeg forsøker meg på å ikke ha noe i Diverse posten. Egentlig bør alt komme på andre poster, så jeg krysser fingrene. Jeg ser også at jeg begynner å få litt på bøker posten, og jeg tenker vel at om og når dette kommer over 500 kr, så stopper jeg der. Da kan jeg bare sette inn penger der når det kommer under 500 kr igjen. Lommepenger er kuttet fra 1600 kr til 1000, så får vi se hvordan det blir. Hver gang jeg prøver noe nytt, så må jeg nesten se hvordan det går i en måned, vurdere og justere. 

Forsikring kommer til å forbli slik i hvert fall i tre måneder til, det kan godt hende at livsforsikringen øker etter jul, da jeg blir ett år eldre for hvert år som går. 

**************************

Mitt 13. budsjett er jeg veldig fornøyd med og fordi jeg har prøvd noe nytt så er jeg ganske spent også. Det er nok noe jeg må gjøre hver måned, for å holde det interessant for meg selv; Å gjøre endringer og forsøke nye ting. Jeg har funnet ut at budsjettering er kreativt, som fører til lærdom og utvikling og det er dette som gjør det spennende. Jeg gleder meg til hver måned for å se om planen går som det skal. 

Har du forsøkt å ha en plan for måneden?

#økonomi #budsjett #plan #planlegging #penger #inntekt #utgift #kontant #penger #inntekt 

5 kommentarer
  1. Ja jeg har forsøt, fungerer ikke for meg, men har funnet ut at dagsbudsjett er gull 🙂 Bare man finner noe som fungerer for seg, og klarer å følge det opp, er det så moro når ting går den rette veien 🙂 Syntes du er flink jeg 🙂

  2. Gnierfru: Men du baserer vel dagsbudsjettet ditt på det du har å bruke i måneden, og faste utgifter antar jeg du har regnet inn for å vite at du har råd til den daglige budsjettet.

   Hvordan håndterer du de gangene du må bruke mer? For eksempel når dere er i Sverige å handler som du har skrevet om av og til i bloggen din. Antar at du ikke bruker kun ett dagsbudsjett da. Sparer du opp dagene før/bruker mindre dagene etter, eller er det penger du har satt til sides?

  3. Dagsbudsjett er basert på det vi har igjen på konto til mat og bensin og fritids/uforutsette utgifter. Vi kjører over en fast sum på regningskonto hver måned som går til alle faste ting. Da varierer jo summen på hva som står igjen på brukskonto. Det skal som sagt dekke levekostnader utenom. Så jeg regner dagsbudsjett når alt er overført- kanskje vi da har 450 kr dagen å bruke på det som måtte komme, enten det er mat, bensin, legemiddel osv. Da har vi ganske god råd med den summen. Så går det en uke og vi har brukt opp en del til mat og bensin, og vips er vi nede i 250 kr dagen. Men da har vi jo alt vi trenger for en ny uke og med mindre det kommer uforutsette ting da å bruke penger på , vokser jo denne dagsummen oppover igjen den neste uken. Så om jeg bruker 1000 kr eller 3000 kr på mat så går det utover de neste dagenes summer, og jeg vet da at jeg må holde igjen litt på ting- veldig mye lettere å la vær å gjøre impulskjøp f,esk når jeg vet jeg kun har 150 kr dagen i noen dager. Var dette greit forklart? Det samme gjelder med Sverige turene, men da handler jeg så mye mindre i noen uker her hjemme etterpå at det jevner seg ut allikevel.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg