Sparetips: Egen ansiktsmaske

Jeg har funnet ut at det ikke er så skummelt å lage egen ansiktsmaske. Det er som regel billigere og du må bare prøve deg frem. Jeg sier det er som regel billigere, for noen oppskrifter krever at jeg kjøper inn ett eller annet. Og ja, jeg kan kjøpe Gurkemeie, det koster vel 30 kr. Men jeg hadde ikke kjøpt inn Tetreolje, med mindre jeg skulle bruke det til andre ting også. 

Jeg har laget denne gurkemeie masken med honning (som her) og med melk. Honningmasken stivner ikke, men den lukter bedre enn melkemasken og holde seg bedre lengre. Melkemasken holder seg maks fem dager, (den begynner å gjære) men den sitter bedre på ansiktet. Det er uansett to ting det er viktig å huske. 1. Ikke kjøp inn noe dyrt som du ikke kommer til å bruke noen andre plass. og 2. Dersom det svir når du har tatt den på ansiktet, så vask det av. 

Dette er oppskriften på en Gurkemeie maske. Jeg måtte kjøpe inn spesielt Gurkemeie og honning. Men siden ingen er en stor investering, så er det i orden. 

Det jeg lærte at en honningmaske ikke stivner, betyr at den egentlig blir mer flytende og vil renne igjennom øyenbrynet. Så vær snar med å tørke bort da, for det svir når det kommer i kontakt med øye! 

Jeg har ikke blandingsforholdene, men gå ut i fra ca 1 ss honning, 1 ts olje og 1 ts gurkemeie, så bruker du melet for å få en god konsistens. her er det jeg hadde oppi masken denne gangen: Hampfrøolje, (jeg får lett kviser, så jeg må passe litt på hvilken olje jeg bruker), Tetre olje (bare noen dråper), Honning, Gurkemeie og Havremel (kan også med fordel bruke vanlig mel, havremel er litt for klumpete). Jeg blander det i et glass som jeg har lokk på, for å bedre bevare den. Oppdatering: Jeg anbefaler at du søker opp blandingsforholdene, for den masken jeg laget satte seg ikke på huden. 

ADVARSEL: Fordi Gurkemeie er UTROLIG fargende, uansett hvor forsiktig jeg er så er neglene mine alltid litt gule dagen etterpå, så bruker jeg en pensel for å legge det på huden. Jeg passer også på å ha på klær som det ikke gjør noe blir merket, og jeg passer på å vaske vasken godt med en gang det kommer noe på den. Legg også merke til at jeg bruker min gule vaskeklut, fordi faringen vises ikke så godt på denne. Pass også på at det ikke kommer i nærheten av øyenbrynene (bortsett fra honningen som renner da) for øyenbrynene kan farges. 

Når masken har vært på så lenge jeg gidder, som regel 15-20 min, så vasker jeg den av med min gule vaskeklut, og så vasker jeg huden med ansiktsrens. Dette hjelper å fjerne enhver gulfarge som måtte være på huden. 

Masken skal hjelpe mot: Kviser, arr og blå ringer under øynene, huden skal få en glød. 

MEN jeg tror den hjelper mot blå ringer under øynene fordi fargen blir igjen, og de jeg har sett bruker den til det, er ofte asiatiske, enten øst-asia eller sør-asia. Jeg er ikke sikker, men jeg tror deres hudfarge gjør at gulfargen ikke ser så unaturlig ut, men heller motvirker blå ringer under øyene. 

Masken basert på melk finner du på denne youtube videoen. (Jeg elsker Youtube)

Dersom du ønsker å søke litt selv (og jeg anbefaler at du gjør det, det finnes utrolig mye bra) så er gode søkeord: 

Turmeric (Gurkemeie) 

Honey (honning)

Oat (havre)

tea tree oil

Acne (kviser)

Dry skin (tørr hud)

Mixed skin (blandingshud)

Oily skin (Oljete hud)

DIY (Gjør det selv/ Do It Yourself)

Homemade (hjemmelaget) 

Exfoliate (eksfoliere) 

Scrub

Dersom du har andre ord du ikke finner ut av, eller har spørsmål om hvordan jeg finner oppskrifter, eller noe annet. Bare still de her. 

Og er det en annen norsk blogg som handler om billige, gjør det selv?

#ansiktsmaske #DIY #gjørdetselv #spare #penger #økonomi #sparetips #økonomi 

4 kommentarer
  1. Lizbeth Osnes: Tusen takk. Det jeg finner ut er at det er så utrolig mye bra der ute, egentlig, så det er bare å sette igang. Etterhvert som man merker hva man liker, kan man spesifisere søket litt mer.
   En annen oppskrift var super enkel: To ss havregryn, 1 ss honning, 1 ss. varmt vann. Vola! En scrub. Det kjentes litt som å vaske ansiktet med grøt, som egentlig er tilfellet, men det kjentes veldig bra ut etterpå.

  2. Hei! Jeg har også lett for å få kviser, så litt usikker på om jeg tør å bruke olje… går det an å lage dette bare uten olje?

   1. Hei Anonym 🙂

    Det er forskjell på oljene, noen oljer som kokosolje og delvis også olivenolje bør ikke brukes av oss som lett får kviser men andre oljer (har hørt hampolje blant annet) kan godt brukes på blandet og fet hud. Ellers mener jeg også at solsikkeolje er noe.. Søk det opp på nettet før du kjøper eller prøver noe uansett.

    Slik jeg har lest meg frem, er det ikke oljene som skaper kviser, men tette porer. Noen oljer tetter porene mens andre hjelper huden holde seg frisk og dermed lettere kvitter seg med urenheter. Jeg har ikke forsøkt så mye med ulike oljer, for som regel er det spesialoljer som gjerne koster litt ekstra. Jeg foretrekker ting som er lettere tilgjengelig og ikke så dyrt.

    Jeg har forsøkt å bruke melk, den ble veldig stiv på ansiktet og var nødt til å bløtes opp igjen for å få av ansiktet. Ansiktet mitt var veldig rødt etterpå, fordi jeg hadde måttet skrubbe så mye for å få den av igjen. Jeg fant en video hvor de brukte havremelk men jeg har ingen planer om å kjøpe inn dyr havremelk, bare for å lage ansiktsmaske, så da prøvde jeg melk.

    Det aller enkleste er faktisk honning. Jeg har både smurt ren honning på huden (med en kost) eller jeg har blandet Gurkemeie i honningen. Vær obs på at kroppsvarmen gjør honningen mer flytende, så alltid ha en vaskeklut eller noe slikt i nærheten. Og vær forsiktig over øyenbrynene. Gi deg selv litt rom til å tørke, når det begynner å smelte ned i øyenbrynene. Du vil ikke ha honning i øynene!

    Uavhengig av hva du ønsker å prøve, jeg er alltid tilhenger av de tingene som er lett å få tak i og som ikke koster skjorta.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg