Oppdatering av budsjettet, uke 41

I helgen som var ble nye hjelpekorpsere utdannet i søksteknikker, så jeg hadde forberedt ett innlegg til mandags morgen, da jeg antok at søndagen ville gå i å slappe av etter en hektisk helg. 

Derfor kommer oppdateringen av budsjettet på en tirsdag i stedet for. 

Jeg startet fredagen med å ikke tråkke på tre trinn i trappa, og forstuet foten en god del, (heldigvis kan jeg god førstehjelp, og skaden ble minimert) men rollen min under kurset ble litt justert. Jeg ble stab/bakgrunnsfikser av diverse, som utgiftene viser. Dette er penger jeg skal få igjen. Ellers er utgiftene helt standard.

Jeg glemmer forresten hele tiden at sparing ikke skal noteres som en utgift, da det ikke er en utgift. Så bare ignorer den utgiften. 

Jeg har regnet ut hva jeg skal få igjen for turen min til Haugesund, og lagt det inn som Ekstra. Men jeg har ikke lagt til det siste for helgen, da jeg vil ha levert det inn til refusjon først. Men det skal og bør dekke underskuddet jeg har nå med ca 100 kr. 

Jeg har etter i helgen, betalt det jeg skal betale på lånene mine. Her trenger jeg litt hjelp av dere, når det kommer til å endre nedbetalingsplanen min. Hva skjer med studielånet, dersom jeg dør? Forsvinner lånet eller vil det bli trukket fra eventuelt overskudd av salg av leiligheten? Det kan hende jeg gjør litt endringer der. 

På buffer og målsparing ser jeg forresten at jeg har gjort en feil. Jeg har lagt inn 500 kr som en utgift på fondsparing, det skal ikke stå noe som helst her. Bare 500 kr under planlagt. 

Ingen av Husholdkostnadene er gått ut. 

Jeg har bare sykler siden sist, så ingen buss&transport kostnader. Minner om at årsaken til at Buss&Transport er planlagt høyere er pga ferjebillettene som jeg skal få pengene tilbake på.  

På mat har jeg nettopp begynt å bruke den siste 1000 kr, så jeg ligger veldig godt an her. 

Diverse skulle egentlig være tom, men siden jeg har hatt flere utgifter som jeg får refundert så satte jeg den på Diverse. Jeg skal få det meste av dette igjen. Jeg også balansere Audible og flytte de 7,49 kr til bøker. 

Forsikringen blir betalt helt på slutten av måneden. Jeg har oppdaget at andre forsikringsselskaper har sykkelen inkludert i innboforsikringen sin, som min ikke har. Jeg har en dyr elsykkel, så det er greit å ha den forsikret. Når jeg kjøpte den i fjor fantes det bare egne sykkelforsikringer, og de var dyrere enn jeg var villig til å betale. Jeg skal derfor først ta kontakt med min forsikring for å høre om de kan legge det til, hvis ikke bytter jeg. Prisen vil nok uansett øke, uavhengig om jeg bytter eller ikke.  

******************

Det var forrige ukes oppdatering. Jeg har to uker igjen med lokasjon i sentrum (jobben flytter lokasjon) og da havner vi ute i Tananger. Der vi holder til er det ingen butikker i nærheten, så dette kommer til å kreve mer planlegging fra min side. Det vil også være umulig å stikke på butikken for å kjøpe sukker eller saltholdig snack, som akkurat nå er i nabobygget fra hvor jeg holder til nå. Enkelt å bruke penger, enkelt å forbruke penger. Så forhåpentligvis sparer jeg på det.

Ha en fin dag dere, og nyt uka! 

2 kommentarer
  1. God bedring med foten!
   Når det gjelder studielån og dødsfall, sjekk lånekassen sin nettside – der står det at det slettes, så det er en ting en slipper å tenke på. Hvordan ser du for deg videre nedbetaling av lånene dine; spesielt med tanke på prioritering. Jeg vurderer nemlig selv å kanskje betale noe ekstra på studielån også, men syns det er et vanskelig regnestykke, så kanskje andres tanker kan hjelpe meg på vei… 🙂

  2. Kjersti: Tusen takk! Foten kjennes ut som om den har gangsperre, som har vart noen flere dager, men absolutt ikke ille. Med mindre jeg prøver å bøye den feil vei.

   Jeg hadde likt å få beløpet jeg må betale til studielånet under 2000, av kun estetiske årsaker. Men vi får se..
   Det mest lønnsomme ville nok være å da betale ekstra på boliglånet, men fordi jeg ikke liker å skylde penger til mamma og pappa, kommer ekstra til å gå til de. Jeg bare fjerner en 1000 lapp som jeg la på ekstra hos studielånet og legger den hos mamma og pappa.
   Det finnes jo flere måter å betale ned lån, og der fikk jeg inspirasjon til morgendagens innlegg. (dagens er heldigvis skrevet siden jeg forsov meg i dag)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg