Bilder for hvordan jeg klipper mitt eget (lange) hår

Et av mine mest populære innlegg er et sparetips på å klippe sitt eget hår. Youtube er strålende på dette. Jeg tør bare gjøre det på en måte, så hvis du føler for å bære litt mer eventyrlig, søk litt der.

Jeg har klippet mitt eget hår i to år nå, de første gangene gikk det ikke så bra, så i påsken 2016 sa en venn av meg som er utdannet frisør “Kom Ingrid, jeg har frisørsaksa med meg, la meg klippe håret ditt”. Men siden det har jeg ikke hatt noen problemer.

Grunnen til at jeg gjør dette er for å slippe å betale de 1000 eller omkring der, det pleier å koste meg å klippe håret. Fordi det er såpass dyrt, har jeg bare pleid å gå en gang i året, så jeg har nok spart 2000 kr.

Nå skal det sies at frisøren ville garantert gjort en bedre jobb, og jeg hadde kunnet fått flere variasjoner på frisyren, de har jo tross alt et utdanningsløp som skal gi de fordel over et 10 min langt innlegg på Youtube. Merkelig nok. Men så langt fungerer dette for meg. Jeg får ingen bob, eller noe annet enn et oppklipp foran og lengre bak men jeg er så glad i å ha flettet hår, at det fungerer fint.

Anbefalingen er å ha rent hår, dette antar jeg er for at håret legger seg bedre når du skal ha det i hestehale. Det andre jeg gjør er å måle på panneluggen hvor langt ned jeg vil klippe. Jeg pleier å ha til haken.

Så grer jeg håret frem. Jeg prøver å få et skille på midten bak. Tanker er at håret skal ta korteste veien til pannen min, for å gi det et bedre klipp. Derfor det rene håret.

Fordi håret aldri helt legger seg likt mellom hver gang jeg klipper det, så er det litt ujevnheter. Kan dessverre ikke gjøre så mye med dette.

Titei!

Der har vi det som ca skal klippes.

Jeg lener meg over søppeldunken for å hindre at håret jeg har klippet av kommer over alt. Jeg må allikevel stoppe av og til for å børste håret som havnet på kanten av posen ned i bosset.

Jeg passer også på å alltid klippe på skrått oppover i håret. Slik frisøren gjør helt på slutten. Fordi håret aldri havner helt rett i forhold til hverandre, vil en rett klipping vannrett over håret være svært synlig, og ikke fint.

Trekker strikken ut av håret.

Legg merke til pilen i håret. 🙂

Første øyekast ser ikke så gale ut.

Det siste jeg gjør er å sammenligne lengden i håret bak. Dette håret er ikke lang nok for å bli klippet. Jeg får det akkurat med i hestehalen. Jeg klipper lengden sjeldnere, så jeg tar også i tillegg til å sjekke hvilken standard tuppene er i. Nå har ikke jeg klippet håret her i dette eksempelet, men jeg ville ha tatt et nytt hårstrikk under haken, og så ville jeg dratt hårstrikken vannrett ut i fra kroppen. Dette vil gjøre at håret foran blir kortere enn håret bak. Husk alltid å klippe skrått opp i håret.

**************************

Som avslutning så minner jeg på at dette er noe jeg velger å gjøre personlig. Skal jeg ha en annen frisyre så går jeg til frisøren som har utdannelse til å gjøre det. Fire år vs 30 min. Jeg vet også at de kunne gjort denne frisyren litt bedre enn jeg klarer det, men jeg betaler ikke noe til megselv.

Så jeg har hvert år 1000 kr jeg kan bruke til andre ting..

Gi beskjed dersom du allerede klipper eget hår, eller prøver å gjøre det. Gikk det bra, eller måtte du en snartur til frisøren etterpå?

#DIY #Hår #spare #økonomi #klippe #klippehår #skjønnhet #side2

12 kommentarer
  1. Hei Ingrid.
   Kult at du klipper deg selv. Kunne du tenke deg å klippe meg en dag. Har altfor langt hår og har bare ikke råd til frisør. Jeg er ikke så nøye på det så du skal ikke være redd for at jeg blir misfornøyd..
   Håper du kan hjelpe meg.
   Martine,

  2. Martine: Hei Martine. Så kult at du tørr å la meg klippe deg. Men hele poenget er jo at du skal spare penger med å gjøre det selv 🙂 Og siden du har så langt hår, så har du litt å gå på for å korrigere eventuelle feil.

   Har du stritt eller krøllete hår? Min måte fungerer nok best dersom du har stritt hår (om du ikke velger å klippe det mens det krøllete håret er vått) og har du krøller vil det jo automatisk ikke være så synlig om det er noe skjevhet.

   Begynn med to cm, kontroller om det ser ok ut, (altså ikke skjevt, ingen ‘hakk’) og så ta noen cm til. Husk: Om du klipper rett over, husk å avslutte med kraftig ‘oppklipping’ (med saksen skrått opp i håret)

   Søk etter noen videoer på Youtube, og send meg en mail om hvordan det gikk! Det er absolutt å anbefale, når du har langt hår som ikke har en ‘frisyre’ annet enn langt. Man sparer minst 2000 kr i året.
   En ting du kan gjøre er å spare 170 kr i måneden hver måned de neste 12 månedene, mens du klipper ditt eget hår, så har du råd til en skikkelig god frisørtime før jul neste år!

  3. Hei igjen.
   Nå har jeg prøvd, men jeg syns at det er så vanskelig. Kan ikke du være så snill å klippe meg. Jeg vil ha en rett over klipp til skuldrene mine. I dag er håret mitt altfor langt. (Rekker meg til hoftene)

  4. Martine: Hei Martine. Det virker som om du ønsker en litt mer komplisert hårklipp enn jeg kan. Du ser den jeg har gjort, så rett av med skuldrene er noe helt annet!
   Siden jeg ikke har noe erfaring på rett klipp, ville jeg kanskje satt meg ned med noen venninner og funnet noen gode Youtube videoer som kommer med tips, og lar de klippe håret ditt. En ting jeg kom på er å ta mange, MANGE strikker i håret på den lengden du ønsker, og så klipper du av over strikken. Jeg vet ikke om det er en mulighet.

   Så langt hår du har! Viste du at dersom det er ubehandlet (ikke farget eller noe slik) og ikke så veldig slitt, så kan du donere bort håret? Det er alltid folk som trenger parykker.

  5. Hei igjen.
   Har snakket med en i klassen og hun klipper meg på lørdag. Gleder meg veldig altså. Nei det visste jeg ikke. Hvordan gjør jeg det da? Visst noen kan bruke håret mitt så vil jeg selvsagt det. Blir ca 45cm

  6. Martine: Det er ganske kult! OG dobbelt så langt som minstekravet (20 cm) https://www.apollohair.no/donere-har/ Her står det litt om hva du må gjøre og passe på.
   Se videoen som er på siden, så ser du to som bruker parykk og en som jobber med å lage parykkene. Les “Hvordan går du frem”. Her står det at du må lage små hestehaler (slik jeg foreslo) rundt hodet, og så kipper du av 1 – 1,5 cm over strikken. Så hvis dere passer på at strikkene er under er du ønsker å klippe det (langt nok nede i tilfelle du må få klippen korrigert) mange nok strikker, slik at det ikke blir skjevt og da er det lettere å klippe igjennom, og sjekk at strikkene ikke ser skjeve før dere klipper.
   Og sånn skrått oppover klipping med saksen kan fjerne mye skjevhet!
   Igjen! Husk å lag nok rom, slik at skulle det ikke bli bra, så kan en frisør fikse det uten at håret blir for kort for deg!

  7. God morgen. Ville bare fortelle deg at det gikk veldig fint på lørdag. Sofie klippet meg og vi gjorde slik du sa. resultatet ble veldig bra og vi hadde det kjempegøyt samtidig. Kjempedeilig meg kort hår og jeg gleder meg til å vise meg frem på skolen i dag. Hehe.

  8. Tusen tusen takk Ingrid for at du motiverte meg. Skulle ha gjort det for lenge siden. Alle sier at jeg kler denne frisyren og det er så deilg. Nå er det 2 stykker til på skolen som vil at Sofie skal klippe lengden deres. Hun ene har like langt hår som jeg hadde. Å det er så spennende.

  9. Martine: Har vi en fremtidig frisør her? 🙂 Så kjekt at det ble bra! Det varmer hjerte mitt. Bare husk å ha nok lengde i håret for å la en profesjonell fikse dersom det ikke blir bra! Søsteren min brøt sammen når det ble for kort for hennes smak en gang hun fikk det hjemmeklippet. (Det er den lengden hun har akkurat nå, så det passet henne men som 14 åring syns hun ikke det).

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg