KÅKÅnomics: Økonomifestival i Stavanger

Arrangøren er Kåkå Kvarulantkatedalen, som jeg dessverre ikke har hørt så mye om, men de setter opp mange interessante og samtidsaktuelle debatter og foredrag. Absolutt noe jeg må følge litt mer på. 

Jeg skrev om dette første gang jeg hørte om festivalen i juni, men nå er det bare 11 dager til det kjøres i gang, På tide å se på programmet!

Linken er ikke til et program egentlig, men det er en liste over alt som skjer, og slik jeg oppfatter det er det dessverre litt uoversiktelig. Det kan også hende jeg ikke har funnet rett plass enda. Men når jeg leser igjennom dette er det utrolig mye interessant. Jeg har faktisk tatt meg fri fra jobb for å kunne delta på de forelesningene og diskusjonene som er, og bortsett fra et to timers langt RK oppdrag, så satser jeg på å bruke mye tid i Stavanger sentrum disse dagene. 

Jeg må rett og slett sette meg ned med et stort ark og plotte inn på en timeplan de ulike tingene jeg kunne tenke meg å delta på, også må jeg se om noe overlapper, og hva jeg skal gjøre med det. Oversikt-Ingrid to the rescue! 

Men her er noen interessante ting jeg kunne tenke meg å se nærmere på: (Noe skjer samtidig, så jeg kan dessverre ikke være med på alt)

Balladen om den usynlige hånd

Når man skriver en samling noveller som blander økonomisk teori, skjønnlitteratur og ballader så er kombinasjonen spennende. + Gratis inngang. 

Pengebøker: Kunsten å skrive godt om økonomi

Jeg liker økonomi, jeg liker å skrive, dette er interessant. + Gratis inngang

Hva bør staten gjøre for barnefamilier?

Privatøkonomi er jo det jeg interesserer meg mest i, og selv om jeg ikke har en familie nå, så håper jeg jo i fremtiden å ha noen. Koster 100 kr for meg (50 for studenter/uføre)

Filmen om Finanskrisa: Inside job

Spilles av i Oljemuseet, og gratis inngang. Disse dokufilmene bruker jo å være litt interessante. 

Arbeid og arbeidsplasser i fremtidas automatiserte og digitaliserte samfunn 

En heldagers, og er hovedkonferansen. Må derfor studeres nøyere før jeg sier noe om dette. For det skjer MYE

Hvorfor har Økonomene så mye makt?

Økonomi gjennomsyrer hele livet, så jeg vet ikke om de kan vise så mye mer enn dette, men vi får se. 🙂

Forsmak: Hva er egentlig Bitcoin?

Etter at en mann kom bort til meg mens jeg jobbet med å selge billetter for å selge meg inn på noe som IKKE var Bitcoin, men egentlig ganske likt. Og det viste seg å være noe pyramide-greier, (Han hadde blitt millionær på to år, med en investering på 20 000 kr!) så har jeg vært skeptisk til Bitcoin. Det kan hende jeg har forhåndsdømt basert på en som IKKE ville selge meg inn på Bitcoin men noe annet jeg ikke husker hva heter. + Gratis inngang

Hvor lenge har vi pengene?

En fortsettelse på Bitcoin debatten og hvordan det påvirker fysisk valuta. 

Veien til Trelldom. Hva skjer når olja ikke lengre bærer velferdstaten? Eksempelet Norge

Noe som ser ut som det kan være et høydepunkt. Absolutt innenfor mitt interessefelt. 

Debunking Economics og litt om gjeldsproblemet i verden

Hvorfor er det så mye gjeld i verden, og hva skjer om den blir slettet/gjort opp? Dette er noe jeg har lurt på, og forhåpentligvis får jeg svar. 

*******************

Vet dere hva? Jeg er bare på dag to på listen, dere må rett og slett bare gå inn selv og se. UTROLIG interessant program, og jeg må se om det er noe festivalpass eller lignende. Konferansen på dag to er i seg selv nesten 1000 kr, og jeg hadde ikke planlagt dette i budsjettet mitt, så jeg må gå inn å gjøre justeringer ser jeg. 🙁 

Men en investering til fremtiden håper jeg. 

******************

Jeg vil forhåpentligvis kunne skrive masse om hva som blir diskutert til dere her, i hvert fall komme med anbefalinger til lesestoff osv. Så forhåpentligvis er det ikke bare jeg som lærer! 

Nå må jeg gjøre meg klar til jobb. Ha en fin helg dere!

#økonomi #KÅKÅnomics #festival #ferie #gjeld #plan #planlegge #timeplan 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg