Uke 42. Klarte å få plass til Kåkånomics

Av og til løser det seg bare. Ganske så magisk eller religiøst om man tenke det. På fredag skrev jeg om Kåkånomics, en økonomifestival som skal være i Stavanger fra 1. november til 4. november. Og jeg skrev at jeg måtte gjøre om på budsjettet mitt for å finne pengene siden en festivalbillett, om jeg velger å kjøpe det, kostet 1500 kr. Senere på dagen oppdaget jeg at jeg hadde fått betalt fra tilleggsjobbene mine, og at beløpene der var nesten 2000 kr mer enn jeg hadde forventet! Jeg gjorde derfor der og da justeringer for å legge til festivalbillett i budsjettet, for å mentalt bruke pengene med en gang. 

I går gikk jeg inn og balanserte ut budsjettet og dette er resultatet. MEN to små ting. Det ene er at jeg glemte å legge til at jeg tok bussen til jobb på fredag, jeg skulle låne bil på veien hjem etter jobb, og det andre er at jeg kjøpte en bok på Amazon i går, som ikke var registrert i nettbanken min i går når jeg hentet ut tallene. Disse utgiftene er derfor med fra neste uke av. 🙂 

Bortsett fra bussen og boken som ikke er inkludert, jeg antar at det til sammen blir 70 kr, så er månedens forbruk her over. Jeg har fått ekstralønnen, denne måneden var det den siste PK lønnen, og neste måned kommer siste NL lønnen. Forsåvidt så begynner jeg ny kontrakt (samme jobb, men ikke lengre innleid!!) Så lønnen vil endre seg fremover. Jeg går fra timelønn til månedslønn. Dette er første gang jeg noen gang har hatt det. 

Jeg var på XXL, en av mine favoritt butikker (dermed også en av de skumleste butikkene for meg) og jeg må si jeg er fornøyd. Jeg kjøpte en ny kompressbandasje, den andre jeg har reddet meg fra sykemelding i uken som var. Jeg kjøpte også impregneringsspray som jeg gikk tom for for halvannen uke siden. Fordi jeg planlegger å sykle til og fra jobb også etterhvert som det blir kaldt, har jeg også kjøpt en vindbeskyttelse til ansiktet mitt. 

Når jeg var hos tannlegen i forrige måned, anbefalte tannlegen en munnskyld som jeg ikke har funnet. I helgen innså jeg at det hun hadde skrevet var tannkremen hun anbefalte, med et merke. Men munnskylden var ikke et merke. Når jeg da gikk å lette etter en munnskyld med tannkremmerket, fantes ikke det. Jeg er også plaget med after (små blemmer i munnen) så jeg kjøpte noe for de. 

Det aller siste jeg kjøpte var diverse ting til leiligheten. Jeg er ganske fornøyd med hvor fornuftig jeg var. Jeg satte  meg ned, skrev liste og gikk for å handle. Det eneste jeg kunne ha gjort bedre var å sett på internet om det fantes noe der. Gode kasseroller, skjøteledning, kroker, beholdere til eplesyltetøyet jeg laget i helgen. Syltetøyet er forresten en kjempe seier, eplene er fra hagen til mamma og pappa, og de har ligget i kjøleskapet i en måned. Bare ett var blitt ødelagt, og smaken på syltetøyet er nydelig! 

Når jeg oppdaget at jeg hadde fått lønnen inn på konto, gikk jeg raskt inn i budsjettet mitt og gjorde justeringer for å sjekke om jeg måtte justere noe i forhold til billetter til Kåkånomics. Jeg justerte til nærmeste 100 lapp, som ga meg et pittelite minus når jeg la inn de reelle tallene i går!

Heldigvis så jeg at mobilen også var feil, bare denne feilen var til min fordel. 

Når jeg korrigerer tallene så får jeg et pittelite overskudd! Men ikke nok til at jeg kjenner at jeg kan bare bruke fritt. 😀

På Småsparing og buffer viser jeg her både det jeg har igjen, og det jeg har brukt denne måneden. Da ser dere at jeg har brukt mest på sykkel og innkjøp til leiligheten. 

Alle husholdningskostnadene er nå gått ut og er balansert.  

Her ser dere at jeg har laget en ny post, Underholdning. Dette er ikke en post som skal bli, eller den skal få bli men skal hovedsakelig være tom. Dette er penger til Kåkånomics. Alt til overs denne måneden går her. Advarsel: noe skal gå til mamma fordi jeg lånte bilen hennes i Røde Kors sammenheng, men det kommer når det kommer. 

Livsforsikringen er nå betalt, innboforsikring kommer til å bli endret på. Jeg må bare få ræva i gir å ta kontakt med banken. Enten bytter jeg, eller så tar de å endrer betingelsene. Uansett vil prisen øke. 

************************************************

Jeg har ellers innsett at jeg må kvitte meg med ting hjemme, men jeg kjenner det sånn inni meg det å kaste er å sløse og forurense. Det å gi bort er jeg nesten litt for gjerrig til å gjøre. Gnierfru hadde loppemarked hjemme hos seg med stor suksess, men i og med at jeg bor i et borettslag vet jeg ikke om det er mulig å ha det samme opplegget. Det kan også hende jeg leter etter unnskyldninger. Kanskje jeg også kan få med meg folk her til å ha et lokalt garasjesalg. 

Helt til slutt: Det ene målet mitt for året var å jobbe med å finne/bli kjent med en god mann, og siden jeg ikke tørr å gjøre noe annet, har jeg nå meldt meg inn på både Tinder og Happn. Vurderer også Sukker. Jeg har hovedsakelig holdt meg til den økonomiske siden med å voksenlivet, men er dere interessert i å lese om det jeg oppdager, hovedsakelig om meg selv, i denne prosessen? For jeg lover dere, jeg er umoden der også! Og jeg skal prøve å ikke gå for detaljert, venner som kjenner meg som en skikkelig og ordentlig person leser dette, og jeg har lyst til å fortsatt se de i øynene… 😀

#økonomi #budsjett #regnskap #balansere #loppemarked #penger #innkjøp #utgifter #kåkånomics

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg