Hvorfor skal man bry seg om penger?

Man kan jo ikke ta det med seg. You only live once, og man vet jo ikke hvor lenge man får være her. Du vet ikke hvor lenge du har helsen, gjør noe nå i stedet.

Alt dette er sant. Livet har lært meg at man plutselig kan dø av noe totalt uforventet. Men jeg planlegger ikke å dø ung. Gjør du? Jeg planlegger ikke å være syk som gammel, men det kan hende.

Og så fikk jeg en bilde på Facebooken min i fra en gammel bekjent av meg. Og det fikk meg til å reflektere litt. 

Jeg planlegger ikke å dø ung, jeg skjønner det kan skje, men skulle jeg (som de aller fleste faktisk) leve til jeg blir pensjonist, så ønsker jeg å ha en romslig pensjonisttilværelse. Jeg ønsker ikke å spare på krona. Jeg ønsker ikke å bare bruker penger for å dekke mine egne utgifter og gaver til barn, tanteunger og andre det måtte være naturlig å kjøpe gave til.  Og skulle helsa ryke, så ønsker jeg å ha penger til å betale for den behandlingen jeg trenger. Da tror jeg ikke jeg vil savne den drømmeturen til Australia, når pengene kunne ha fått meg transportert til syden en gang i året om vinteren for eksempel. 

Jeg ønsker ikke å måtte jobbe til jeg blir 70 fordi meg må. Da jobber jeg til jeg blir 70 fordi jeg ønsker. Jeg ønsker ikke å jobbe for å betale for livsstilen min. Jeg vil jobbe for livet mitt. 

Jeg ønsker på et eller annet tidspunkt å bygge drømmehjemmet mitt. Jeg ønsker på et eller annet tidspunkt ta lengre ferier. Jeg ønsker på et eller annet tidspunkt å gi masse penger til de sakene som betyr noe for meg. Og alt dette krever at jeg har penger ekstra. Penger som ikke går med i hamsterhjulet. Det er mye jeg ønsker, for selv om jeg bare lever en gang, så har jeg planer om å leve lenge. Skulle jeg dø ung så fikk jeg kanskje ikke opplevd drømmeferien, men jeg hadde drømmen, jeg hadde mål og metode for å oppnå den, og jeg hadde en visshet om at jeg kunne oppnå drømmen. Og skulle jeg dø ung, så vil jeg enda vite at jeg levde og jobbet for å oppnå alle drømmene mine, jeg hadde troen og metoden for å oppnå de og det er ikke bortkastet, det er godt nok. 

You only live once, men jeg planlegger at hele den tiden skal vare lenge, la oss være forberedt! 

#YOLO #YOLOsuger #penger #økonomi #Døung #Døgammel #pensjonist #reise #spare #drømmer #mål 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg