Lommemarked og tilfeldigheter

Flea market
Licensed from: Novic / yayimages.com

Jeg har ikke plass til alle tingene mine, og jeg burde ikke ha så mange ting uansett, så jeg har sett litt på en mer minimalistisk stil, bare for å gi meg sjans til å ha litt orden i hjemmet. Jeg vil aldri være minimalistisk, men akkurat nå har jeg fem STORE esker stablet opp på soverommet som jeg ikke har en plan for. 

Og da må jeg kvitte meg med ting.

Jeg har i høst, som mange andre, sett på TvNorges “Et rotehjem”, og jeg kjenner meg igjen. Det er rett og slett for mange ting her hjemme. MEN det er jo ikke miljøsmart å bare kaste ting. Jeg har masse ting som kan brukes av andre igjen. 

Når det kommer til å gi bort, er jeg rett og slett litt for gjerrig. Ja, jeg kunne gitt bort mye, men det har en verdi som jeg gjerne ønsker å få tilbake, så derfor har jeg tenkt på loppemarked. Noe jeg aldri har gjort før. Jeg har søkt rundt på internett for å finne ut hvordan jeg som privatperson kan stille opp på loppemarked, man alt jeg har funnet har enten vært loppemarked arrangert for et korps eller noe lignende, Eller det har vært butikker om har holdt noe. Jeg fryktet jeg måtte vente til den store garasjesalgdagen i april, for jeg vil ikke si at jeg har så mye at jeg kan friste til at folk kommer ut BARE for mine ting. 

Så kommer tilfeldighetene. I går var jeg ute etter jobb, og etter en stund måtte jeg på do. For det første hadde stedet vi var på allerede kledd seg ut i sin beste halloween kostyme, med edderkoppnett strukket rundt omkring på veggene, Gresskarlamper sto på bordene, og selvlysende (antar jeg) skjelett hang rundt omkring. Når jeg åpnet døra til det som var dame og handicap toalettet sto det en hekse-dukke der i menneskestørrelse. Det var litt av et sjokk, men mens jeg satt på do begynte jeg å lese alle plakatene som hang på døren. Helt nederst var det en plakat om et loppemarked på Folken den 12. november. Og nedenfor det står det “Vil du ha et bord? Ta kontakt med…..”

Så i dag skal jeg sende avgårde en e-post, høre om det er plass til meg, og hvor mye det eventuelt vil koste. Så er det å begynne å sortere i tingene mine, låne en bil, og forberede seg til dagen. 

Jeg har en ide forresten og jeg lurte på hva dere syns om den. 

Bortsett fra en kåpe som kostet over 1000 kr og som jeg elsker men ikke helt passer til meg, så tenkte jeg at jeg skulle ha en ny måte å selge ting på. Det hele varer i fire timer. Hva med å justere prisene for hver time? Første timen koster alt (Bortsett fra kåpen) 40 kr. Time 2 koster alt 30 kr. Time 3 koster alt 20 kr og time 4 koster alt 10 kr. Jeg skjønner at jeg nok ikke får solgt så mye den første timen, men her må folk faktisk vurdere når skal de komme tilbake å kjøpe dersom de virkelig ønsker tingen? De får ikke lov til å holde på noe i en time for å få det billigere for eksempel. Jeg tenker det skaper litt press på de å kjøpe den mens de har mulighet. 

Hva syns dere? Har dere noen tips til loppemarked?

#loppemarked #selge #Folken #minimalisme #ting #økonomi #penger #gibort #rydde #orden #notreallyminimalism

2 kommentarer
  1. Høres jo ut som en genial ide dette .
   Og ett godt tips til mange vil jeg tro .
   Ha en fin dag og helg .
   Nytt innlegg på min blogg tapt barndom
   Klem fra meg

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg