Et øyeblikk av misunnelse. Besøk hos the Joneses

Et av mine favoritt sitater fra Dave Ramsey er dette:

We buy stuff we don’t need, with money we don’t have, to impress people we don’t really like. 

Jeg vil endre på dette sitatet litt, i mitt eget hode: Vi kjøper ting vi ikke trenger, med penger vi ikke har, for å imponere folk som ikke trengs å imponere. For jeg må vel si at jeg liker de fleste jeg kjenner, og det er de jeg kjenner jeg vil imponere, spesielt vennene mine. Men vennene mine er vennene mine, jeg trenger ikke å imponere de. De bør i hvert fall, være glad i meg uansett.

Et annet favoritt sitat fra Mr. Ramsey er dette: 

Stop keeping up with the Joneses, They’re broke! 

Hvorfor er dette greit å minne meg selv, og alle andre om? Fordi jeg var på besøk hos The Joneses i helgen som var. Ikke det at jeg tror de er blakk, vi har hatt mange samtaler hvor økonomi og å få råd til ting er en viktig faktor, men jeg satt igjen, grønn med misunnelse. Og med ønsket å hyre inn en interiørdesigner som kunne hjelpe meg. 

Mine Joneses denne gangen er et vennepar som kjøpte et gammelt småbruk for litt over ett år siden. Huset er i fra 50-tallet tror jeg, og det var ikke gjort noe med det siden så det ikke ut som. De har fjernet Asbest, skiftet kledning, skiftet taket, skiftet alle vindu, isolert, og begynt arbeidet inne i stua først. I helgen ble det invitert på overraskelsefest. Stua er ferdig, og den ser nydelig ut! Det er avslappende og nyskapende, med en nydelig kakkelovn som de fikk et kjempe bra tilbud på. Mye av dekorasjonen har de fått gratis rundt omkring, og de blandes sammen med alt på en helt nydelig måte. Dette er arbeid de begynte med litt i fjor vinter, men når det ble varmt nok ute har de fokusert på utearbeidet, og først nå i høst gått inn for å pusse opp ferdig i stua. Når de blir ferdig med hele huset, kommer det til å være verdig et interiørblad. Og så gjør de alt arbeidet selv, med hjelp av en far. 

Til sammenligning flyttet jeg inn for 7 måneder siden, og akkurat nå kan jeg si at jeg har satt opp møblene på en praktisk måte, med noen flotte detaljer men jeg kan ikke si det er koselig. Etter besøket mitt i helgen, begynte jeg seriøst å tenke og snakke om å ansette en interiørdesigner, som kunne hjelpe meg med en visjon av stuen og vinterhagen min. Tror dere de fra et Rotehjem kan komme til meg selv om jeg forhåpentligvis kan håndtere mitt eget rot? (Jeg har denne uken pakket ned en søppelsekk og en flytteeske med klær til Fretex! *stolt*). Jeg vil ha praktiske og flotte løsninger til en liten leilighet med møbler som har flere funksjoner. Drømmen er å kunne invitere hele familien til middag rundt et bord, og vi er per dags dato 10 stk (men vil ikke være overrasket om vi snart hører om en 11. på vei: Boom, you heard it here first!).  

Jeg skrev opprinnelig at vennene mine er heldig, men egentlig er de ikke det. De er hardtarbeidende. De er to stk som begge bryr seg om å ha det fint rundt seg. De har visjon, og ser etter hvordan noe kan brukes i deres visjon. De har jobbet hardt i over ett år, de fleste dager etter jobb og de fleste helgene, de har erfaring, han ene er elektriker og de har håndverkere i familien som de får hjelp hos. De har en god økonomi, og styrer hva de kan gjøre basert på hvor mye penger de har igjen, eller har spart opp. De har også dedikert det siste året på å få pusset opp, og må nok dedikere det neste året minst. Jeg kan egentlig ikke sammenlignes. Jeg har ikke erfaring med egen leilighet eller å pusse opp. Jeg er for travel til å gjøre noe, og da nytter det heller ikke å få hjelp, siden jeg nesten ikke er hjemme selv. Jeg syns det er kjempe kjedelig å male, og gruer meg til jeg må sette i gang. Jeg orker heller ikke lete etter en visjon for hvordan jeg vil ha det, da jeg frykter dette bare kan føre til frustrasjon på hvor mye jeg ønsker å få gjort.

For å konkludere innlegget: Jeg er misunnelig på noen som har jobbet veldig hardt for å oppnå det de har oppnådd, så jeg vil kaste penger på min misunnelse for å ikke være misunnelig lengre og få det like fint som de har det.

Hvilken Jones-øyeblikk har du opplevd? Når du er misunnelig på noen, ønsker det samme som de, uten å reflektere over hva det har kostet de å komme dit? Jeg vil gjerne høre at andre kanskje har vært like ureflektert som jeg. Eventuelt reflektert, for vi har jo innsett problemet! 😀

God helg folkens!

#joneses #misunnelig #blakk #økonomi #interiør #innredning #koselig #møbler #pusseopp #daveramsey #leilighetenmin #leilighet #bolig

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg