Uke 46: Når langsiktige mål plutselig nærmer seg oppnåelse

Dette er andre gangen jeg har opplevd dette, jeg har fått inn ekstra penger og så må jeg vurdere hva jeg skal gjøre med de, bare for å oppdage at hvis jeg satser, så vil jeg kunne enten oppnå målet jeg opprinnelig hadde gitt opp eller oppnå målet et halvt år før jeg hadde håp om. Jeg har derfor konkludert med at å konkretisere mål gjør at man for det 1. oppnår ‘umulige’ ting og for det 2. oppnår det før man har håp om å oppnå det. 

Denne gangen er det en uventet lønning som gjør at jeg klarer å nærme meg målet med å kunne pusse opp kjøkkenet. Jeg har selvfølgelig ikke fått et estimat, så det kan godt hende jeg må spare opp mer i tillegg, men jeg hadde et mål på 50 000, og etter neste måned, med halv skatt, vil jeg absolutt ha nådd det. 

Når jeg også er inne på lønn, fordi jeg går bort i fra timelønn til månedslønn, og bort fra å jobbe i et bemanningsbyrå til å jobbe fast, er jeg av en eller annen grunn jeg ikke klarer å forklare, ikke lengre like komfortabel med å si månedslønnen min. Ikke fordi jeg tror den er så mye høyere enn alle andre, tvert i mot, men jeg er uansett ikke helt komfortabel. Timelønnbasert vil variere avhengig av antall arbeidsdager i måneden, og om jeg har hatt noen fridager. Som fast ansatt med fast månedslønn, vil ikke dette være tilfellet har jeg forstått… Så fra og med denne uken, vil jeg ikke skrive noe om inntekten min, bare om jeg har fått noe ekstra inntekt, som tilbakebetalte penger. 

Forresten, de pengene jeg ikke viste hva var for noe, var for reisene jeg har gjort for Røde Kors.

 

Denne uken har jeg ikke brukt så mye penger. Men jeg har også hatt det sinnsykt travelt. Jeg har selvfølgelig brukt penger, men det har jeg brukt kontanter på. Jeg ser forresten en feil her. Jeg tok skjermbildet før jeg fikk korrigert at “Tilbakebetling…” er en inntekt, ikke en utgift! I budsjettet mitt er det registrert som en inntekt. Jeg var på date på torsdag og på veien inn til byen kjente jeg at jeg måtte på do. Jeg stoppet innom togstasjonen hvor jeg må betale 10 kr (med kort) for å kunne komme inn, og dette betyr på togstasjonen at jeg kommer inn til et rent og fint toalett. Godt jobbet ISS! Jeg må også undersøke hva som har skjedd med bussingen jeg gjorde på mandag i forrige uke. Jeg kommer på nå at jeg ikke kunne se at de lå inne på kortet mitt… Det ser rett og slett ut som om pengene ikke er trukket fra kontoen min. Jeg må undersøke på slutten av måneden hva som skjer der.  Ellers er det bare en bok som ødela nattesøvnen min i forrige uke som jeg hadde forhåndsbestilt. 

Jeg hadde glemt at jeg skulle ikke betale ekstra denne måneden på studielånet, så jeg måtte korrigere det. Totalt har jeg derfor betalt ned på studielånet 1549,26 kr, mens boliglånet er nedbetalt med 2612,29 kr. Årsaken er selvfølgelig at av det jeg betaler, dekker noe rentene som har samlet seg opp siden sist jeg betalte noe inn. 

 

Jeg har ikke brukt noe mer her denne uken, men jeg ser at jeg nå har nådd målet mitt med å spare opp 4000 kr til restskatt, som var det jeg betalte ekstra i fjor. Jeg har i tillegg fått lønnskontoret på den ene plassen jeg jobbet, til å betale inn 1000 kr ekstra hver måned, som også utgjør 4000 kr. Dette året har jeg tømt BSU-kontoen min, så jeg får ikke de skattefradragene. Men jeg får skattefradag pga lånene. Fordi dette utgjør 28 % av rentene jeg har betalt, vil det være omtrent det samme som BSU-en var. Tross skattefradraget jeg hadde i fjor, fikk jeg baksmell, så frem til jeg ser oppgjøret for i år, beholder jeg de pengene, og krysser fingrene for at det er nok. 

Innkjøp til leilighet er også penger til oppussing av kjøkken. Jeg skal kjøpe meg noen småting, gardiner til soverommet, men hovedsakelig er dette kun til oppussingne. Dere ser at jeg mangler kun 6500 kr for å oppnå 50 000 kr. 🙂  

Mobilen er nå betalt, og Felleskostandene og Strømmen blir betalt i dag, dersom jeg husker rett. 

Her må jeg sjekke på busskostnadene, om hvorfor ikke alle bussturene mine er trukket fra kortet. Dette beløpet vil derfor mest sannsynlig være nærmere 0 enn det er nå. 

Jeg har fremdeles en god del penger igjen i lommeboka, så det spørs om jeg trenger å ta ut de 500 kr ekstra? Vi får se. 

Diverse er nå 10 kr mindre enn det var i forrige uke, det er nemlig her toalettbesøket havnet. Ellers har jeg nok av penger igjen for flere bøker, og lommepengene ligger fremdeles trygt i lommeboka. Jeg har ikke kjøpt en lydbok denne måneden, men så er jeg på den andre gjennomgangen av forrige månedens lydbok. Når jeg sykler merker jeg at jeg har mindre tid til å høre på lydbok. Skal ta bussen til jobb i dag (har ikke piggdekk på sykkelen, og det har vært frost i natt), så da har jeg i hvert fall tid.  

 

Forsikingen altså. Den er ikke korrekt. Men det som skal være mer, er bare noen kr som jeg tar fra oppussingsfondet. Skulle egentlig hatt fikset dette før jeg satte de inn der. 


Da var budsjettet for denne uken sånn ca satt opp. Bare noen få endringer jeg må huske på. 

 • Sjekke buss-reisene, og få de med korrekt
 • Korrigere innboforsikringen (som jeg også må få fikset). 

Hvor ofte sjekker du inn med budsjettet ditt? Og er du klar til ny uke. Nå er det bare en måned og fire dager igjen til juleaften, så jeg er absolutt i nærheten av en førjulsstemning! 

Ha en fin uke

#økonomi #budsjettt #forsikring #kollektivtransport #oppussing #kjøkken #mål #måloppnåelse #oppnåmål 

1 kommentar
  1. Hallo,
   Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har blitt enige om å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.
   Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
   Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på [email protected]
   Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg