Hvordan kan man rydde når ting flyter over alt?

Jeg har lyst til å si at jeg egentlig er blitt bedre på å rydde, men jeg tror det har mer å si at jeg har gått fra 12 kvadratmeter til 55 kvadratmeter. Og jeg er veldig flink til å gjøre som på bildet over, unngå alt som har med rydding å gjøre. Det er ikke så ille som når jeg tenker tilbake til soverommet mitt hos foreldrene mine. Min 3-4 år gamle nieses reaksjon når hun kom for å vekke meg var “oj” når hun åpnet døren. Til mitt forsvar var hele flyttelasset mitt der inne, så jeg hadde ikke mange plasser å legge ting. Det var ikke mye gulvplass, men så kunne man ikke se gulvet allikevel og det var et problem… 

Det å gå fra 12 kvadratmeter til 55, har hjulpet utrolig mye, men etter jeg fikk pakket ut alle tingene jeg hadde hatt på soverommet mitt på 12 kvadrat i den nye leiligheten, måtte jeg også hente ut alt som lå i kjelleren hos mamma og pappa. Da ble det virkelig problem. 

Alt i alt konkluderte jeg tidlig at jeg hadde for mye ting. 

Det har blitt bedre den siste uken. Jeg hadde et bord på et loppemarked forrige helg, og fikk kvittet meg med en god del ting. Bøkene det fremdeles litt for mye av og klærne ble ikke solgt i det hele tatt. Så nå har jeg pakket ned en stor svart søppelsekk og to flytteesker som jeg skal ta med til Fretex. Det har hjulpet mye men fremdeles har jeg en vei å gå. 

Det jeg er mest fornøyd med er at jeg har klart å rydde er altså klesskapene mine. Jeg har tre doble klesskap på soverommet mitt. To av de er med stang og den siste er skilt og har to sett med hyller i seg. I tillegg til dette hadde jeg et Elfa kurvsystem som sto på gulvet som jeg bruker for å sortere skittenklærne og et stå-stativ som jeg har brukt for å ha klær som er brukt, men ikke er nødvendig å vaske enda. 

*Begge disse er forresten veldig gode sparetips. Kurvhyllene er perfekt størrelse for vaskemaskinen, så når skuffen er fyll, er maskinen full. Da tar jeg verken for mye eller for lite inni maskinen. Og med å ikke vaske klærne unødvendig mye holder de lenger og jeg sparer strøm og vann.* 

Det jeg har klart, med å kvitte meg med så mye klær, er å få flyttet dette inn i klesskapet i stedet for å ha det på gulvet. Det ene hylleskapet er tømt og her har jeg plassert kurvsystemet. Da kan jeg lukke døren til skittenklærne, og slipper å se de midt på gulvet. Klær som er brukt, men ikke skitne er blitt hengt inn i skapet sammen med kjolene mine. Jeg har delt klærne med at jeg tok et gammelt og ødelagt laken, hang det over en kleshenger og lar den henge mellom kjolene og ‘brukt’ klærne. Det fungerer utmerket. 

Nå har jeg bare resten av leiligheten. Og håpe at BH-ene passer inn i den delte skuffen de ligger i nå… 

#rydde #orden #rotehjem #organisere #fretex #klesskap #sortere #uorden #rot #sparing #økonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg