Hvordan frykten lyver til deg.

Jeg skulle gjerne hatt tid til å lese flere blogger, men dessverre har jeg problemer med å få tiden til å strekke til! Men en av de jeg prøver alltid å lese er Kjersti Gulli, som jeg har veldig mye til felles med. Det er litt lettere å få med seg ting der, ettersom vi begge blogger med blogg.no, så enhver innlegg legger seg på hjem-siden min. Denne gangen var det et blogginnlegg hos henne, om å satse på ting, som fikk tankene mine tilbake til boken “Start: Punch fear in the face, escape average and do work that matters” (Link til innlegg om boken). 

Kjersti skriver at det ofte er vår egen frykt som stopper oss, og det var dette som trigget minnet mitt. For frykt advarer ikke bare om å ikke gjøre noe, den sier ofte at selv om man gjør det, så vil det ikke bli bra. 

Jeg har for eksempel en ide som jeg ENDELIG har begynt å jobbe mer seriøst med. Og det var først når jeg innså hvor ulogisk min frykt var, at jeg turde. Og nei, jeg er ikke helt klar med å komme frem med ideen, det kan fremdeles ta lang tid før jeg er klar med det, og da vil jeg heller bygge opp en momentum da. 

Uansett, jeg hadde en ide som kan styres to veier, og frykten min sa om den ene veien: “Det der er det ingen andre her i Norge som har forsøkt før, det vil aldri gå bra. Det er en grunn til at ingen andre gjør det, det finnes ikke et marked for det.“. Den andre retningen sa frykten min: “Det er det noen andre her i Norge som allerede gjør, det er ikke vits i at du forsøker når du ikke kan komme med noe nytt, skal du virkelig inn i et marked hvor det er konkurranse?“. 

Ser dere hvordan det ikke går an å vinne med den frykten? Det nytter ikke fordi ingen andre har gjort det. Og det nytter ikke fordi noen andre har gjort det. Man kan rett og slett ikke vinne med å følge følelsen av frykten. Jeg vil ikke si lytte til frykten, for jeg vet at jeg har latt meg styre av frykten tidligere, men jeg har ikke hørt hvordan den advarer både for og imot. Derfor skal jeg i fremtiden (prøve) å gjøre dette når frykten begynner å snakke til meg: 

Vi får se om det går. ;-p

Hva er det dummeste frykten din noen gang har sagt til deg (om du hørte på den eller ikke)?

#frykt #mål #avsporing #redd #gjennomføre #tørre #turte  

2 kommentarer
  1. Frykt er sjeldent logisk, den bare er. Spent på hva ideen din er; satser på at du forteller når du er klar for det 🙂
   Frykten min stoppet meg fra å lage en youtubekanal hvor jeg snakket om bøker. For et par måneder siden tok jeg tak i det og bare gjorde det. Frykten for å dele kanalen med andre er nåværende prosjekt, så for å gjøre noe med det: Lesejenta er kanal-navnet mitt på youtube (satser du overlever selvpromoteringen – det er jo en del av fryken min :p )

  2. Kjersti: Jeg begynte å se litt på jobb, men det funket dårlig. Så jeg gikk inn der nå. Ser veldig bra ut. 🙂 Og ja, rart med det. Jeg skjønner absolutt frykten om å ‘plage’ andre med å reklamere for seg selv!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg