Drøm ærlig: Det er drømmer du IKKE kan oppnå

Uansett hvor mye jeg nå enn måtte øve, det er nok bare barn som ønsker å unngå å legge seg, som vil be meg synge flere sanger. Sanger og musiker har sant nok ikke vært en drøm siden jeg var 8 år gammel, men poenget er litt det samme. Man har naturlige evner som gjør at ikke alle drømmer er mulig å oppnå. Derfor er det viktig å drømme ærlig. 

Jeg tror at alle har noen drømmer som man kan oppnå, men det er viktig at man er ærlig med seg selv om hvem man er, hvor man er i livet, og hva man helt reelt kan gjennomføre eller gjøre. 

Vær ærlig om hvem du er

Jeg hadde for eksempel en drøm om å drive et småbruk, basert på min interesse å lese om ørkendyrking og permakultur (link til youtube), men jeg hadde ingen erfaring med dyrking av grønnsaker eller dyrehold. Det var jeg ærlig om. Så jeg startet kjøkkenhage i hagen til mamma og pappa. Og jeg var veldig glad for at mamma var i nærheten. Fordi jeg var veldig flink til å plante og ignorere alle tips i fra mamma, mens mamma var veldig flink til å vanne, luke, plukke snegler, og høste. Så etter (bare!!) tre år med dette, var jeg ærlig nok til å si at dette var en hobby, ikke fremtidig yrke. 

Vær ærlig om hvor du er i livet

Det er ikke alltid det passer å følge en drøm. Er du småbarnsforeldre for eksempel, vil en drøm om å seile jorden rundt alene være VELDIG egoistisk og upassende. Og du vil raskt bli dømt til å være vennegjengens verste foreldre. Jeg hadde i hvert fall dømt deg slik. Selv har jeg veldig mye gjeld, med studielån, boliglån og privatlån, så dette er ikke tiden for å satse alt på å starte noe eget selskap, eller investere i noe jeg ikke lett kan få pengene ut igjen fra. Du må ikke ødelegge livet ditt for å følge en drøm, ikke vær en egoist, ikke vær en byrde for andre.

Vær ærlig om hva du reelt kan gjennomføre eller gjøre

Jeg er hva Jon Acuff beskriver som en WOW-person. Eller som Simon Sinek kaller en Why-person. Det jeg ikke er så mye, er en How-person. Jeg har altså mange ideer, som jeg er kjempe ivrig om og jeg vil, i følge Simon Sinek, kunne inspirere folk til å være med på hvis jeg klarer å kommunisere mine “hvorfor” ut skikkelig. Det jeg ikke er så god til, er å gjennomføre ideene mine. Dette vet jeg, og har nok vært den tingen jeg (sånn helt inderst) har vært det jeg har skammet meg mest over i mitt liv: Flink til å begynne, ikke flink til å ferdigstille. Da må jeg innrømme at det ikke var så oppmuntrende å høre Simon Sinek si noe som dette: (I mine egne ord): En Hvordan-person kan bli veldig suksessfull og rik, men uten en hvorfor person vil de mangle den siste lille inspirasjonskilden i selskapet sitt, som får folk til å bli lojale og velge deres merke overfor andre kanskje billigere og av og til bedre merker . En Hvorfor person vil kunne inspirere folk til å være lojale, tross konkurrenter som kan være både billigere og bedre. Men de kan aldri gjennomføre dette uten en Hvordan person. Apple tas frem av Simon Sinek som et godt eksempel; Steve Jobs var en Hvorfor person, og de har tydeligvis fortsatt i hans ånd, men uten Steve Wozniak, hadde aldri Apple blir noe.  

Nå tror ikke jeg det er like svart-hvitt, men min største utfordring vil alltid være å kunne gjennomføre noe jeg har drømt opp, derfor er jeg så utroligstolt over å faktisk blogge mitt 248 innlegg og jeg er i min 10. måned. Dette må jeg alltid ha i bakhodet og hvis det jeg drømmer om vil kreve mye administrering, mye kontrollering og oppfølging, så må jeg være bevist på at dette er ting som vil være vanskeligere for meg å gjennomføre. 


Hva er dine svake sider og hva er dine sterke sider? Kommentarfeltet er nedenfor, dette er noe jeg syns er super interessant! 

#drømmejobb #drøm #oppnådrømmen #ærlig #økonomi #Musiker #musikk #personlighet #karriere #yrke #jobb

2 kommentarer
  1. Kurt Nilsen drev og småsang litt i rørlegger jobben sin uten å egentlig ha noen ambisjon med musikk eller sang. Han gjorde det bare aller først fordi han likte det og hadde det som en hobby på en måte. Sånn trur jeg det må starte for alle.
   Mulig ikke alle drømmer skjer i dette livet, men jeg har truen på at vi lever flere liv og at alle liv har en sammenheng med hverandre. Handlinger en setter frem i dette livet er med på å påvirke hvordan det neste livet blir. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg